10-05-14

...en het bleef maar stormen!

bloemen.jpg

bloemen1.JPG

bloemen2.JPG

bloemen3.JPG

bloemen4.JPG

bloemen6.JPG

De hele dag geen weer om buiten te komen. 's Namiddags brak de zon door maar het bleef zo stormachtig dat het buiten niet aangenaam was. Ik moest nodig wat boodschappen doen en ook naar de uurwerkmaker want in al mijn poetswoede was ik gisteren ergens blijven aan haperen en was het bandje van mijn polsuurwerk gebroken. Op  een zaterdag de auto in de Lippenslaan kwijt kunnen betekent dat het niet erg druk was in de stad! Het was dan ook niet bepaald aangenaam om te wandelen.

Thuis gekomen ben ik in de tuin gaan rondkijken en stelde vast dat de planten het tot nu toe allemaal overleefd hebben.
De bloembakken zijn niet van de vensterbank gevallen, de rozen die ik gisteren opgebonden had  waren nog altijd intact. De grote struiken peterseliewortel waren niet geknakt. Dit jaar bloeien ze overweldigend.
De boshyacinten raken uitgebloeid maar de vergeetmenietjes nemen het over en bloeien overal in de tuin. Velen vinden het vervelend dat ze zo uitzaaien maar ik vind dit juist fijn. Eenmaal uitgebloeid haal je ze toch gewoon uit de grond want diepe wortels hebben die niet. En waar de vergeetmenietjes groeien en bloeien krijg je ook geen onkruid!
De paarse clematis was mooi aan de stokken blijven hangen. Ik heb het al geweten dat die bij stormweer gewoon stuk waaide. Het heeft lang geduurd eer deze plant het hier naar de zin had .

De bloemen, planten , alle gewassen hadden water nodig ,dat hebben ze nu wel in overvloed gekregen. En het onstuimige weer is nog niet gedaan als je de weersvoorspellingen mag geloven!

 

20:45 Gepost in het weer | Commentaren (13) | Tags: tuin, storm |

Commentaren

I Never Promised You a Rose Garden.
Maar jij hebt al een prachtig droomtuin!!

Gepost door: Han | 10-05-14

Reageren op dit commentaar

@Han , dank je wel ,maar het hoogtepunt van de tuin moet nog komen als de zomerbloemen gaan bloeien.

Gepost door: magda | 11-05-14

hier ook felle wind, daar bij jou zal het dan waarschijnlijk nog erger zijn.
Gelukkig maar dat je in tuintje alles overeind is gebleven

Gepost door: merel | 10-05-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, rondom is een laurierhaag en die houdt toch de wind ook wat tegen. Gisteren en eergisteren was het echt hevig weer. met felle rukwinden. Vandaag iets minder maar je kunt nog je winterjas verdragen!

Gepost door: magda | 11-05-14

Zo is het weer hier, altijd tro. Mijn regentonnen waren heel maal leeg maar lopen nu weer bijna over.

Gepost door: lilianel | 10-05-14

Reageren op dit commentaar

@LIliane, het weer is echt met uitersten. De bloemen en planten hebben deugd gehad van al het water dat neerviel ,maar trop is trop. Het gras wordt al sompig om over te lopen.De pioenbloemen worden als het ware uiteengerukt en de bloeiende rozen knakken gewoon af.Daarenboven is de wind zo hevig dat je niet moet denken om veilig te gaan fietsen!! Kon die wind maar wat gaan liggen.

Gepost door: magda | 11-05-14

hier was het "plechtige communie" dag... ocharme al die feestjes die in het water vielen

Gepost door: oma moetje | 11-05-14

Reageren op dit commentaar

@Oma-moetje,inderdaad en kinderen ,ouders en de hele familie verheugen zich op een leuk feest en dan mag je de hele dag met paraplu's en regenjassen rondsjouwen. Buitenactiviteiten vallen letterlijk in het water. Ook vandaag is het niet anders. al regent het nu niet zo veel. Wij waren uit eten voor moederdag en voor de kleinkinderen werd een zaak uitgezocht met een speeltuin.... ze hebben zich beziggehouden met gezelschapspelletjes en kleuren in het restaurant!!!

Gepost door: magda | 11-05-14

Je zou het aan jouw tuinbloemen niet zeggen ( en gelukkig maar hè!)! Hier liggen de seringenbloemetjes van de struik in de voortuin over de hele straat gewaaid! :-)
Brr.. en dat ik eergisteren nog in korte broek liep..! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-05-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de tuin ligt redelijk beschermd door de grote laurierhaag maar ik heb toch wat voorzorgen genomen zoals opbinden van struiken.Voor de bomen moet ik dit jaar geen schrik hebben,ze zullen mijn pannendak niet kapotmaken. Alleen jonge takken vliegen in het rond en de tuin ziet er uit alsof het herfst is:vol bladeren.
Tja hier maar je je zomerse outfit nog wel even opbergen :-)

Gepost door: magda | 12-05-14

Magda de clematis staat er prachtig bij. Kortom alles heeft toch nog goed het slechte weer doorstaan. Natuurlijk 'n hoop bladeren, en de bloemtrossen van de blauwe regen zijn totaal verdwenen, het is hier echt herfstweer!
Maandagse groetjes... vandaag hier tuindag, maar er hangen al weer dreigende regenwolken maar goed weer voor de buxus knippen.

Gepost door: greta | 12-05-14

Reageren op dit commentaar

O Magda was ik vergeten, maar weet je dat je de voet van 'n clematis moet bedekken met andere struiken, of hier hebben we wat rotsstenen op gelegd, naar het schijnt kunnen ze geen zon en wind verdragen. Wie weet.. kan het dit zijn... maar toch hij staat er mooi,héél bloemrijk bij. Moet je eens lezen op de website van de Clematis

Gepost door: greta | 12-05-14

Reageren op dit commentaar

@Greta ,dank voor de tip. Maar de clematis staat met zijn voetjes tussen andere struiken hoor, alleen de zeeind kan ik niet wegstoppen ;-)!

Gepost door: magda | 13-05-14

De commentaren zijn gesloten.