14-05-14

Een tuin om van te snoepen!

Een paar dagen na elkaar op stap gaan betekent dat ik vandaag hoognodige werkjes moest doen: het huis aan de kant doen, de was doen en buiten laten drogen in de zon en de felle wind, gras afrijden en wat voorjaarsbloemen opruimen.
Ook nog een vijftal kippen kuisen en klaar maken om in de diepvries te steken.Tweemaal per het jaar koop ik kippen die bij een buur gekweekt worden en gisteren werden ze geslacht. Maar gisteren was ik niet thuis. Ik was met de senioren weg . Er was een verrassingreis ingericht. Neen niet naar één of andere verkooppunt . Een èchte uitstap en het is reuze meegevallen, maar daar vertel ik nog wel over.

Maar nu even terug naar maandag.
Maandagmiddag stapte ik op de tram naar Blankenberge om samen met een vriendin die in Blankenberge woont per trein naar Gent te reizen. We gingen er een tuin bewonderen die zeker het bewonderen waard is.
Indertijd had de eigenaar van de tuin, Geert, een blog en vol vuur kon hij over zijn tuin en zijn plantjes vertellen. De blog is slapend, maar je kunt hem nog altijd volgen op FB. Van het één komt het ander en zo waren we op weg om zijn tuin met eigen ogen eens te zien. Ik mocht de foto's die ik trok gebruiken zodat jullie ook kunnen meegenieten ! De tuin bevat enorm veel soorten bloemen en planten en allemaal bijzonder in hun soort. Ik plaats er een kort overzicht van.
Het weer viel erg mee tijdens ons bezoek , want toen we terug op de trein zaten is het daar beginnen onweren. Klank en lichtspel en hagelbuien! Aan de kust scheen de zon!!

De catalpa loopt uit en het is precies of die dotjes bloemen op elke tak heeft..tuin.JPG

Knusse hoekjes.

tuin1.JPG

De rododendron bloeit overweldigend.

tuin2.JPG

De eerste waterlelie.

tuin3.JPG

De poes des huizes volgde ons in ons doen en laten.

tuin6.JPG

Een allium in al zijn pracht.

tuin7.JPG

Het is me gelukt een kikkertje uit de vijver " te vangen"

tuin8.JPG

Wij passen goed in die tuin hé :-)

tuin9.JPG

wie zit daar naast mijn baasje?

tuin10.JPG

zicht op een gedeelte van de tuin vanuit het salon

tuin4.JPG

Mooie spreuk.

tuin5.JPG

21:13 Gepost in vrienden | Commentaren (19) | Tags: tuin, gent, blog |

Commentaren

Oooh.. heeft Geert zijn tuin toch niet veranderd? Ik dacht dat ie 'm wat meer onderhoudsvrij wilde maken omdat ie zo gestresst werd van het vele werk. Natuurlijk is dat altijd een goed idee.. een mens dient bovenal gezond te blijven, maar het zou toch zonde zijn van die vreselijk mooie tuin hè!
Leuk Joram de poes ook weer eens te zien! :-)
Groetjesss.. ook aan Geert als ie hier dit komt lezen toevallig! :-)

Gepost door: mizzD | 14-05-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hij heeft veel hoge struiken weggedaan en lagere beplanting gezet zodat zijn kijk op de tuin dieper is. Er is altijd werk in zo'n prachtig onderhouden tuin ,maar ik denk wel dat hij nu onderhoudsvriendelijker is geworden.( althans volgens ik op vroegere foto's heb gezien.
Een klein foutje : de poes heet Jolan. Was het soms zijn hond die zo noemde ? Ik weet het niet zo precies.
Hij zal het wellicht lezen maar anders maak ik hem de groeten over!

Gepost door: magda | 14-05-14

Och jaaa.. Jolan!.. foutje inderdaad hehe.. nou ja, ik zat toch in de buurt.. en dat na zo'n tijd! ;-)))
Nee.. de hond heette Aran.. dat weet ik zéker! :-)

Gepost door: mizzD herself | 14-05-14

inderdaad Aran, dat was ik dus vergeten ;-)

Gepost door: magda | 14-05-14

Haha, zo lees ik nog eens iets van mizzD. Met mij gaat alles opperbest. Aran, dat wist je zéker: en het klopt natuurlijk ook.
Wat mijn tuin betreft.... Ik ging het een beetje anders aanpakken, en dat is ondertussen ook gebeurd. Alle borders zijn de laatste 3 jaar elk op zijn beurt volledig vernieuwd, en ik laat niet meer alles zo dicht op elkaar groeien, zodat ik overal nog bij kan. Maar drastisch veranderen, een ander concept, dat lukt niet. De passie voor bloeiende planten is té groot. En 't is mijn leven.
Mocht je ooit in de buurt komen: altijd welkom. Ik doe niet mee aan opentuindagen, maar onlangs liet ik weten dat alle vrienden welkom zijn. Gewoon een mailtje sturen. Dat geldt voor jou ook, waarom niet? En de koffie zou zeker klaar staan. Met alles erbij wat je maar wil ;-)

Gepost door: Geert | 22-05-14

Nou Geert.. pas maar op, ik ga je uitnodiging nu misschien wel eens aannemen.. weet met m'n tijd toch geen raad nu Axel er niet meer is. :-( Maar voorlopig niet, want ik zou nu geen fijn gezelschap zijn hoor.
Groetjes.

Gepost door: mizzD | 22-05-14

echt wel een mooie tuin

Gepost door: merel | 15-05-14

Reageren op dit commentaar

@Merel , veel tuinen die meedoen aan Open Tuinendag zijn niet eens zo mooi!

Gepost door: magda | 15-05-14

een tuin.. het heeft iets weg van een park..

prachtige foto's heb je er gemaakt

fijne dag

Gepost door: willy | 15-05-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja deze tuin heeft veel weg van een park! Ik ben er zeker van dat Geert alle dagen in deze tuin bezig is!! Alles is zo mooi onderhouden. Hij maakt er ook een punt van om speciale exemplaren van (doodgewone) planten te zoeken.Dank je voor het compliment.Het licht was die namiddag ideaal om mooie foto's te trekken ;-)

Gepost door: magda | 15-05-14

Magda ik ken die blog niet.
Minder onderhoud? 'n Tuin en zeker ook van die grote, en ook picobello onderhouden is er iedere week, wel 'n dag werk. Ja eigenlijk zou Geert zeker 'n helpende hand kunnen gebruiken. Een tuin moet je plezier blijven geven, en mag geen last worden.
groetjessssss

Gepost door: greta | 15-05-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, hij blogde vroeger over zijn reizen en over zijn tuin. Maar dat werd hem te zwaar. Is ook zo punctueel! Hij zit nu enkel nog op FB.In deze tuin zal hij wel alle dagen werken. Je vindt er geen onkruidje !Hulp zou hij niet willen, die tuin is zijn kind en zijn lang leven.

Gepost door: magda | 15-05-14

Sommige mensen hebben dus echt groene vingers, maar daar hoor ik helaas niet bij. Mijn tuin begint zowaar op het Amazonewoud te lijken.

Gepost door: Benjamín | 15-05-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, alles laten groeien waar het wil dat noem ik een "natuurlijke " tuin! Kan ook mooi zijn.Alleen mag je niet verdwalen in je Amazonewoud!

Gepost door: magda | 15-05-14

Wow, wat een tuin ! Daar zou een mens uren kunnen in toeven. Geert is op dat vlak natuurlijk niet de eerste de beste. We missen zijn tuintips wel een beetje in blogland hé ?
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-05-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, inderdaad is het jammer dat Geert gestopt is met zijn tuintips.Hij heeft een tuin die in de pubtjes verzorgd is en daar zal hij wel een flink aantal uren mee bezig zijn!

Gepost door: magda | 17-05-14

Oh Geert, alles goed met hem?

Gepost door: Ellen | 21-05-14

Reageren op dit commentaar

@Ellen, hij ziet er springlevend uit! Leeftijd heeft geen vat op hem!

Gepost door: magda | 22-05-14

Ellen, Piet en alle anderen die mij nog zouden kennen: met mij gaat het goed, heel goed. De tuin houdt me nog meer bezig dan vroeger. Ik ga minstens 1 maal per jaar tuinen bezoeken in Engeland, en heb ondertussen mijn passie voor tuingeraniums nog wat uitgebreid. Niet alleen heb ik er 35 verschillende in de tuin, ik heb ook al samen met misschien wel Belgie's grootste vasteplantenkweker een drietal soorten op de Belgische markt geïntroduceerd. Voor mij een plezier en een passie. Denk niet dat ik daar 1 cent voor betaald word, dat hoeft ook niet. Soms breng ik wel eens een tuingeranium mee vanuit Engeland, en bespreek dat dan met die plantenkweker. Als hij er voor zichzelf brood in ziet, omdat ze speciaal en mooi genoeg zijn, dan krijgt hij een exemplaar van mij. Hij doet de rest.
Groetjes aan iedereen.

Gepost door: Geert | 22-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.