22-05-14

Hier ben ik weer...

Ik heb in een vroeger logje geschreven dat het behelpen was met de laptop toen de vaste pc uitviel. Sedert zondag heb ik de vaste PC terug. Een maand heb ik die gemist. Had ik de schoon-kleinzoon niet dan mocht ik een nieuwe pc kopen. Wat er precies gebeurd is valt zelfs voor een  ervaren IT-er niet te achterhalen. Niets was in feite stuk maar niets wilde nog werken. Het was alsof alle onderdelen elkaar niet wilden herkennen. Hij heeft de pc meegenomen en met veel  opzoekingen is die nu hersteld en werkt als een nieuwe. Het enige wat ik kwijt ben is mijn email : alle mappen zijn verdwenen en alle adressen eveneens. Maar gelukkig heb ik nog een adressenlijst op de laptop.

Al die tijd probeerde ik met de laptop te werken, maar ik geloof dat die ook gedeeld heeft in die panne( zit in een netwerk) . Die werkte tergend langzaam en leek elk ogenblik te zullen ontploffen ( dat gevoel had ik).

Ik heb nu een paar dagen nodig gehad om alles weer na te kijken en de foto's die ik op een usb stick bewaarde over te zetten. Foto's sla  ik nooit op op de laptop. Gezien ik op uitstappen meestal de fotograaf van dienst ben en ook anders veel foto's maak , heb ik flink mijn werk gehad om alles in orde te brengen.

Ik heb een tijdje terug een hersenschudding opgelopen en hoe het is gebeurd heb ik toen ook verteld. De naweeën zijn erger dan ik verwacht had. De dokter heeft me voor de steeds opkomende hoofdpijn en de hoge bloeddruk waar ik ook last van kreeg pillen voorgeschreven. Mijn lichaam steigert voor de meeste medicatie. Nu dus ook. Maar het was noodzakelijk en ik nam ze braafjes. Alleen voelde ik me een halve zombie en kon me moeilijk lange tijd concentreren. Ik kreeg het nog met moeite voor elkaar om logjes te maken. Na een paar weken slikken en met goede resultaten mocht ik ermee ophouden . Mijn geest is weer helder en de bloeddruk onder controle...maar ik moet wel rusten als die hoofdpijn de kop opsteekt. Dat kan nog een hele tijd duren, zegt de dokter. Een klap met grote gevolgen zowaar!

Ondertussen ging het leven verder en ben ik een paar keer op stap geweest. Is geestelijk niet zo vermoeiend,hahaha!
Ik maakte een kort overzicht ervan. Later vertel ik er méér over.

 

Met de senioren gingen we op 13 mei naar Rijsel. Een heel mooie dag werd het met een fikse onweersbui ertussen in! We hoorden voortdurend ferme knallen. Precies kanonschoten . Het bleek een optocht te zijn doorheen de stad van een organisatie die ijverde voor de Sans Papiers. Overal in de stad vond je hopen papier die ze vanuit een soort kanon schoten. De politie volgde ze op veilige afstand en liet hen begaan!

sans papiers.jpg

gare.jpg

Met dochterlief vertrok ik naar Le Pays des Collines op uitnodiging van buurtje als bedanking om voor Flappy, het konijn en de drie kippen te zorgen als zij in Frasnes zitten.
Eerst hielden we halt in Deinze en maakten een lange wandeling in de Brielmeersen. We zagen veel schoolkinderen die op uitstap waren. Ze droegen allemaal hesjes in felle kleuren om zeker herkenbaar te zijn. Deze op de foto hadden en oranje hesje aan.

brielmeersen.jpg

Daarna reden we door naar Ronse. Telkens ik naar le Pays des Collines rijd, moet ik door Ronse en nu wilde ik dit stadje eens bezoeken. Het is ons opgevallen dat overal waar we kwamen er bloemen lagen of belgische vlaggen wapperden aan standbeelden ter herdenking van de Bevrijding op 5 mei 1945 en soms ook bij herdenkingsbeelden van de eerste  wereldoorlog.

Ronse.jpg

En gezien buurtjes "kamer met ontbijt" geven, zochten we 's avonds op hun aanraden het dorp Ostiche op waar we héél lekker hebben gegeten en gedronken. We aten er algeriaans: couscous met kip en dochterlief met gegrilde steakspies. Een restaurant dat volliep en gelegen lag in een godsverlaten streek. Gelukkig bestaat er gps ! Maar voor alle zekerheid reden we toch huiswaarts vòòr het echt donker werd!

couscous1.jpg

We hadden prachtig weer en hebben van de streek genoten door lange wandelingen te maken. Maar ook in de tuin van ons verblijf waar de rodendendrons en een bos ons omringden was het genieten.

frasnes.jpg

We kregen niet genoeg van wandelen en hebben het Muziekbos in Ronse ook opgezocht. Een heerlijk groot bos. Maar de boshyacinten waren al uitgebloeid

muziekbos.jpg

Gisteren ben ik samen met een schoolvriendin (met de trein) asperges gaan halen in de Kempen. Een gezamenlijke schoolvriendin woont ginder en zij haalt alvast de asperges op de boerderij op en zo kunnen we samen een gezellige kletsnamiddag houden om 's avonds geladen met asperges terug huiswaarts te keren! De schaapjes die ze kweken in een wei naast hun huis zijn toch altijd zo schattig!
Vandaag was het hier asperges kuisen en van de schillen soep koken en dan de diepvries in.

En dan ben ik begonnen weer leven te blazen in mijn pc!!

asperges1.jpg

 

 

Commentaren

knap van je kleinzoon om dat zo maar eventjes op te lossen voor je
drilkous ben je :-)
muziekbos is mooi hé
wat een hersenschudding toch allemaal kan veroorzaken, zeker niet gaan headbangen nu :-)

Gepost door: fotorantje | 22-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik zal me wat rustig houden en mezelf niet voorbijlopen!! Ben wel blij dat de pc is hersteld want met de laptop geraak ik met veel moeite op jou blog!
Ik heb echt genoten van de streek rond Ronse en Frasnes.

Gepost door: magda | 23-05-14

Reageren op dit commentaar

Wow.. stevige post! ;-)
Je had duidelijk wat in te halen! ;-)))
Gezellig zo een uitje met je dochter.. en met de vriendinnen asperges halen!
Minder leuk is die nasleep van die botsing met dat verkeersbord ( of was het iets van de Carrefour zelf?).. ik denk dat ik toch de wegbeheerder of de Carrefour erop aangesproken had hoor.. wie weet hoeveel meer mensen nog hun hoofd zullen stoten op zo'n manier? Sterkte ermee!
En bedankt voor je lieve reacties bij het overlijden van Axel hè magda.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-05-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, Carrefour kan ik niet aansprakelijk stellen, ik moest maar niet een korte doorsteek nemen ipv de normale wegte nemen naar de auto .Ik zal een beetje geduld moeten hebben vooraleer die zeurende hoofdpijn volledig is verdwenen.

Gepost door: magda | 23-05-14

Magda, blijkbaar zaten jij en je pc allebei een beetje in nesten. Gelukkig is de pc weer ok en vooral ben jij ook weer beter. Doe het in ieder geval rustig aan, want zo'n hersenschudding mag je niet onderschatten.
Intussen hebben jullie niet stil gezeten. Heel mooie foto's zie ik hier passeren. Jullie hebben duidelijk van de mooie lentedagen genoten.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 23-05-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik wist tot nu toe niet echt wat een hersenschudding is. 'k Zal het nooit meer vergeten, en dan is het nog goed afgelopen . De gevolgen kunnen ernstig zijn.

Gepost door: magda | 23-05-14

een hersenschudding heb je vlugger dan dat je het weer kwijt bent dus maar goed luisteren naar je lichaam
Fijn dat je vaste pc het weer doet

Gepost door: merel | 23-05-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik heb nu ondervonden wat een ferme klap tegen je hersenpan teweeg kan brengen. Ik zal me zelf wat meer in de watte leggen ! ;-)

Gepost door: magda | 23-05-14

De commentaren zijn gesloten.