24-05-14

niet alle dagen feest.

werken.jpg

Omdat jullie nu niet gaan denken dat het hier alle dagen feest is ,een paar foto's om te tonen dat er hier ook nog gewerkt wordt!

Een paar weken geleden heb ik het voetpad met de drukspuit gereinigd en terzelfdertijd ook het muurtje tegen het voetpad afgespoten. Maar van het muurtje "witten" kwam tot nu toe niets in huis. Gisteren leek het een ideale dag want het zou pas tegen de avond gaan regenen met mogelijks een donderslag. Tegen die tijd zou de verf al droog zijn.
Er stond nog verf genoeg in de garage . Eerst werd het muurtje nog eens flink afgewassen want na al de regenbuien was het muurtje toch weer niet zo proper meer. Tijdens de voormiddag begon ik de muurtjes aan de oprit te verven en na het middageten kwam de lage omheiningsmuur aan de beurt. Ik was volop bezig toen de poetshulp toekwam. Ze stond erop om mee te helpen en drong er op aan om een verfkwast en een pot met verf aan haar te geven. Warempel ze meende het en samen hebben we in een mum van tijd het  omheiningsmuurtje mooi geverfd. Er was nog wat verf over en ze heeft een stenen gieter en een stenen hond-fietsrek ook geverfd en de twee witte tuinlampen die er wat belabberd bijstonden zijn nu weer als nieuw. De verf was op anders had ze beslist nog iets gezocht om te kunnen verven ,hahaha!
Tegen de avond kregen we inderdaad regen maar toen was alles allang droog!

Vandaag werd een nieuw toilet geplaatst. De oude was nog wel in goede staat en zag er zeker niet versleten uit, maar lekte aan de stortbak en niettegenstaande verschillende pogingen om het lek te dichten bleef die -weliswaar miniem- toch nog lekken. Als ik niet oplette met opdweilen dan was het precies of iemand naast de pot had geplast. Opa had indertijd nog de voet van het toilet goed dichtgesmeerd met siliconen omdat hij dacht dat daar het probleem was. 
Vandaag werd de wc pot afgebroken. Letterlijk want met al die siliconen was het echt trekken en sleuren om die los te krijgen.
Ik koos het exemplaar en de klusjesman plaatste die. Dat liep niet van een leien dak en we moesten een paar keer terug naar de Hubo. Wat bleek ....de vlotter mankeerde . Zonder problemen kregen we een nieuw exemplaar.
Na meer dan 40 jaar dienst vliegt het blauwe exemplaar buiten. Hoeveel billetjes en billen hebben er op dat toilet gezeten ....Niet lachen, het doet me toch iets .

21:25 Gepost in werken | Commentaren (10) | Tags: verven, klusjesman, omheining, toilet |

Commentaren

Hahahah.. sorry, ik lach toch! :-) Een oude toiletpot zou ik niet zo snel missen hoor.. maar een paar 7 jaar oude sandalen daarentegen.. hahahaaa! Ach.. er kan overál wel een verhaal en herinneringen aan zitten hè. Maar oei.. zo'n hemelsblauwe pot.. ik zou blij zijn dat ie er eindelijk uit ging hoor hehe!
Ik snap de poetshulp wel.. ik schilder óók wel een miljoen keer liever dan dat ik poets!! hahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-05-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, nochtans paste dat blauw mooi bij de rest van het interieur hoor.En als er niks aan mankeert dan gooi je die niet zo vlug buiten. Maar ja nu is het laatste blauw de deur uit en dan denk je toch wel eens aan de beginfase !

Gepost door: magda | 25-05-14

Dat met een toilet waarvan de voet in silicone stond heb ik ook nog meegemaakt. Mijn vader vond indertijd dat het zo moest maar toen de pot moest vervangen worden (ook wegens lekkage aan de waterbak) heeft de loodgieter zich zowat een breuk getrokken :-)
Na een schilderbeurt ziet alles er weer veel netter uit, hopelijk blijft het een hele tijd goed en moet je er de eerstkomende jaren niet weer aan beginnen (of uw poetsvrouw).

Gepost door: bea | 25-05-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, nog een geluk dat de vloer niet is losgekomen met dat gesleur om de toiletpot los te krijgen.En dat muurtje blijft wel een poosje wit hoor. De vorige keer dat ik die schilderde was zeker een drietal jaar geleden.

Gepost door: magda | 25-05-14

Toen kwamen die gekleurde badkamers op Magda, hebben wij ook gehad, in alle kleuren vond je ze en er waren toen héél mooi, net zoals dat blauw bij U. Veertig jaar is 'n hele tijd, maar wij hebben overal hangende toiletpotten laten plaatsen, véél makkelijker om te poetsen, want je vloer blijft vrij, maar wel 'n héél werk om te plaatsen, en ook met dat nieuwe bedieningspaneel, kan je water gebruiken volgens je nodig hebt.
Ja Magda overal hetzelfde als er één ding moet vervangen worden, staat er al weer 'n ander te wachten, en zo blijven me maar bezig.
Mooie zondag gewenst!

Gepost door: greta | 25-05-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, toen was ik gek op blauw ( en in feite zie ik die kleur nog altijd graag) ,dus de lavabo's in drie slaapkamers waren zachtblauw ,het tapijt donkerblauw en de overgordijnen donkerblauwe velours. En aangepast behangpapier. Wat vond ik dat mooi. Bij de kinderen kwam er al vlug ander behang en ander tapijt want ze vonden dat blauw niet mooi. Maar onze kamer bleef heel lang zo. En toen smeten de kinderen de blauwe lavabo's uit hun kamer en maakten ze in de ontstane nissen legplanken." we hebben toch een badkamer " zeiden ze . Alleen in de grote slaapkmaer is er altijd nog een dubbele lavabo maar die was beige van kleur (en dus meer tijdloos )zoals in de badkamer en overal ligt er nu parket.Eén van de kinderen was allergisch en kamer per kamer vloog het tapijt er uit . Nu het laatste blauw ( het toilet) weg is denk ik nog eens aan de tijd dat we hier pas kwamen wonen!!

Gepost door: magda | 25-05-14

k zou niet durven van te denken dat jij alleen maar op zwier bent :-)
je bent een echt werkbeest, goed dat je dat nog allemaal kan

Gepost door: fotorantje | 25-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ik hoop dat ik nog lang in goede gezondheid mag blijven en zo verder kan doen.

Gepost door: magda | 25-05-14

Magda,was het bij ons maar zo simpel om de versleten stukken te vervangen.

Gepost door: lilianel | 25-05-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, heb ik toch moeten lachen met hetgeen je schreef! Was het maar zo eenvoudig hé.

Gepost door: magda | 25-05-14

De commentaren zijn gesloten.