04-06-14

Oostende voor anker(bis)

Na onze picknick wandelden we naar de zee . Even kijken hoe het met de werken aan de strekdam is gesteld.
Ooit komt de 1000 jarige storm die de hele kustlijn en het hinterland kan wegvegen. Met die gedachte zijn ze in Oostende begonnen om daar een stokje voor te steken . Gigantische werken zijn al jaren geleden gestart om de toegang van Oostende vanuit de zee veiliger te maken. 

DSC_0158.JPG

DSC_0159.JPG

DSC_0163.JPG

De rotsblokken " Rock Strangers "van Arne  Quinze lokken bij iedereen de reactie uit "daar  moet ik even op uitrusten"

DSC_0160.JPG

De fonteintjes op het nieuwe plein naast de wandeldijk vond een hond zo leuk dat hij telkens sprong als het water opspoot . Veel mensen maakten kiekjes van zijn capriolen om water te "vangen".

DSC_0165.JPG

DSC_0166.JPG

De overzet Roger Raveel bracht drommen mensen naar het Oosterstaketsel. Omaatje (zo wordt mijn maatje liever genoemd) had nog nooit met de overzet meegevaren. Dat deden we dan ook .

DSC_0167.JPG

En deze twee matroosjes wachtten zoals wij op de overzet.

DSC_0168.JPG

Toen de overzet wegvoer stonden er al weer passagiers te wachten om van de ene oever naar de andere te varen.

DSC_0170.JPG

Een mooi zicht richting zee vanaf de overzet.

DSC_0174.JPG

Toen we na een wandeling terug wilden varen moesten we een uur aanschuiven !
Velen hadden blijkbaar de drukte achter zich gelaten om een rustig stukje Oostende te bezoeken. Achteraf vernam ik dat autobestuurders naar een ruime( en gratis) parking aan de Oosteroever werden gestuurd op deze superdrukke dag en dan moesten ze wel met de overzet naar het centrum van Oostende !
Dat uurtje in de zon op een bewegend ponton met mensen die graag een babbeltje sloegen met anderen om de tijd te doden was in feite een heerlijk rustig moment. Genieten van de zon, het ruisen van de wind en het klotsen van het water tegen het ponton.  Achteraf bleek dat ik op mijn schouders verbrand was en dat mijn neus er uitzag alsof ik te diep in het glas had gekeken.  Een zeebriesje en zon,ai ai ! 

DSC_0178.JPG

We wandelden op het Oosterstaketsel en keken hoe de schepen in- en uitvoeren.

DSC_0183.JPG

DSC_0187.JPG

Een mooie blauwe lucht, maar in de verte hing er nevel en zagen we nog juist enkele zeilschepen die met passagiers een zeetocht maakten.

DSC_0198.JPG

Even pauze op het terras van het Fort Napoleon om onze benen wat rust te gunnen en een koffietje te drinken.

DSC_0200.JPG

Deze tekst over meeuwen stond op de bodem van het Fort Napoleon versmolten  met onze schaduw. 

oostende voor anker,schepen,omaatje

De overzet bracht ons terug ...

DSC_0208.JPG

...en we gooiden ons weer in de drukte.

DSC_0209.JPG

Een drumband sloeg er flink op los en velen bleven kijken.

DSC_0212.JPG

Dit shantykoor kwam uit ...Blankenberge! Hun optreden werd gesmaakt door het publiek dat massaal bleef luisteren. Elke zomer gaan de senioren naar een optreden van hen in het museum Sincfala in Heist.

DSC_0219.JPG

Overal waren er terrasjes gebouwd.

DSC_0215.JPG

Deze doedelzakspeler was even aan rust toe...

DSC_0235.JPG

...en luisterde naar een orkestje in één van de open tentjes. 

DSC_0236.JPG

druk...druk...druk,maar ontzettend gezellig.

DSC_0239.JPG

Moe  maar tevreden gingen we terug naar de tram, die ons probleemloos huiswaarts bracht.

 

Commentaren

Ah ja.. omaatje!.. was ik toch niet abuis! :-)
Tjonge.. volgens mij zullen ze wel érg veel zand op moeten werpen om die storm te kunnen weerstaan.. ik vraag me af of dat werk het wel allemaal waard is hoor. Ik vermoed dat we tegen die tijd allemaal naar het oosten zullen moeten vluchten omdat onze kleine landjes gewoon weer zee gaan worden dan.. zoals ze ooit al waren vóórdat de grond waarop we nu lopen aangespoeld werd van lieverlee. Aaach.. allemaal nog ver weg en we zullen het ( waarschijnlijk..hópelijk!) niet meer mee gaan maken.
Beter nu te genieten.. en dat déden jullie hè van dat gezellige evenement. Zelfs nog een stukje varen.. dat doe ik ook graag als ik naar Dordt ga, met de pont van Zwijndrecht overvaren.. altijd leuk. Die shantykoren zijn echt heel populair de laatste jaren.. het lijkt wel of er steeds meer komen. Maar dat mag van mij hoor.. hartstikke leuke muziek!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ach ze gooien zoveel geld over de balk aan dingen die niet nuttig zijn ,maar hier kun je zeggen helpt het niet het schaadt ook niet. Er is een flink stuk aangebouwd aan de zeedijk en bij gewone stormen zal het water toch niet meer over de zeedijk stromen zoals het wel al heeft gedaan bij zwaar weer. Er waren zelfs al stormweringsmuurtjes gebouwd.
Voor dit evenement was het ideaal weer. Mooi zonnig weer met een zeebriesje. Erg druk maar niet echt storend. Terrasjes in overvloed zodat je niet moest drummen voor een plaatsje om even te rusten. En overal was er wel iets leuks te zien of te horen. De shantykoren hebben tegenwoordig enorm succes.

Gepost door: magda | 05-06-14

ohja aan de overkant is het lekker rustig, ga ik graag eens, zo tussen de vissersboten
op het 'rode' plein is het ook wel leuk mensjes en hondjes kijken :-)

Gepost door: fotorantje | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja het is aan de Oosteroever altijd rustiger en we wilden ook een rustig plaatsje om even koffie te drinken. Dat rode plein zoals jij schrijft heeft bij iedereen wel aantrek! Er is zoveel kritiek op geweest en neem het weg dan gaat iedereen die rode " rotsen" missen !

Gepost door: magda | 05-06-14

dan hebben we elkaar ontlopen Magda, van het Shanty koor ben ik naar de " Etoile du Roi" gegaan en om 17h30 was ik in het station...


ik moest hier wel even lachen met het "rode plein" van Fotoranje..

met het mooie weer, vond ik het een ideale uitstap...


prettige dag

Gepost door: willy | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Willy we stonden daar op ongeveer hetzelfde uur. Wij zijn weggegaan toen ze stopten met zingen en dan zijn we doorgelopen tussen de kraampjes tot aan de kapellestraat waar we in een tearoom nog een kleinigheidje hebben gegeten. Jammer! Ik ken jou niet maar mij zou je wel herkend hebben. Ik gelijk nog altijd op de foto hierboven :-)

Gepost door: magda | 05-06-14

Als ik die blauwe lucht zie en dan dat water, dan ruik en voel ik het bijna. Op amper 150 km van de zee en toch lijkt het zo ver. Binnenkort wil ik toch effe mijn schade inhalen :-)

Gepost door: Stefanie | 09-06-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.