05-06-14

Voetbalgekte

rode duivels.jpg

rode duivels1.jpg

rode duivels2.jpg

rode duivels3.jpg

rode duivels4.jpg

rode duivels5.jpg

De Rode Duivels komen drie dagen trainen op de sportvelden van Westkapelle, deelgemeente van Knokke-Heist.
Het dorp heeft zich klaargemaakt voor een feestelijke ontvangst met wimpels over de straten ,torens met ballonnen in de belgische driekleur aan de winkelpanden en alle  lichtpalen torsten ballonnen in dezelfde driekleur. Kinderen van de dorpschool hadden gezorgd voor het opblazen van de ballonnen bestemd voor de lichtpalen en als dank waren ze uitgenodigd op de eerste trainingsdag.
Het dorp was praktisch afgesloten voor het doorgaande  verkeer.


Alleen het weer was spelbreker de eerste dag. Een 2000 tal fans trotseerden niettemin de regen en waren al een paar uur vòòr de training aanwezig op het sportterrein.  Ze maakten geen gebruik van de tenten die er opgesteld waren  want ze zouden hun "goei plaatsje " aan de rand van het voetbalveld verliezen.

Commentaren

Ik zag het gisteren op de tv. Ik dacht al, daar zal Magda ook wel willen bij zijn en een verslagje van maken. En zo is geschied. Ik hou wel van die voetbalgekte hoor. Het brengt leven in de brouwerij.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn wat een verrassing je hier te zien! Dat is volgens mij een goed teken!
Wat het voetbal betreft, daar ken ik niets van ,maar je wordt gewoon meegezogen met die voetbalgekte. En als je dan voortdurend heli's ziet overvliegen en de sirenes van de motards hoort op de natienlaan en het nieuws op Tv ook niet achterblijft met nieuws over de Rode Duivels ,ja dan moet je dat toch eens met eigen ogen zien hé Amper vijf minuutjes van bij mij.Ik ben vlak na de middag gaan kijken in het dorp en op het sportveld. Ongelooflijk dat er mensen in de regen al uren stonden te wachten tot de spelers tegen 17.30 uur pas zouden komen. Maar tegen die tijd was ik allang weer thuis hoor!

Gepost door: magda | 05-06-14

Ik vind het allemaal nogal overdreven, maar ik ben dan ook geen voetbalfan. Men heeft het zowaar bestaan om speciaal voor de Rode Duivels een vliegtuig te herschilderen en op te tutten, door bijvoorbeeld het interieur onder veel meer van kunstgras te voorzien. Gekker moet het van mij niet worden.

Gepost door: Benjamín | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ja ik zag dat op het nieuws. Kan het eigenlijk nog gekker! Westkapelle staat hier echt op zijn kop en dat wilde ik nu toch eens met eigen ogen zien. Dorp afgesloten voor verkeer. Zelfs de bus mocht niet tot aan het Rustoord rijden en gezien er geen andere weg is werd die gisteren gewoon afgeschaft. Allemaal omdat die voetballers van hotel La Réserve met een speciale geschilderde bus tot aan het sportcomplex moeten rijden.Zelf moest ik mijn auto op de natienlaan laten staan( het regende anders reed ik wel met de fiets). Een doods dorp vol wimpels en gekleurde ballonnen. En in de regen stonden de fans al van 's middags op het sportveld te wachten om de rode duivels te zien trainen. Vandaag trainden ze in de voormiddag dus dat viel wel mee voor het dorp zelf.

Gepost door: magda | 05-06-14

Hahaha.. dus de gekte heeft bij jullie nu ook toegeslagen? hier ziet het elke keer met zulke toernooien in het hele land flink oranje hè.. maar dit keer valt het wel mee eigenlijk.. na de deceptie van 2 jaar geleden toen ze niet eens door de groepskwalificatie kwamen is men nu voorzichtiger geworden.. minder opportunistisch. Ik zie de rode duivels trouwens wel ver komen.. verder dan oranje hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb helemaal geen verstand van voetbal, maar die gekte neemt zodanige proporties aan dat het dagelijks leven ontregeld wordt die drie dagen dat de Rode Duivels in Westkapelle trainen.Je mag met de auto het dorp niet in,je kunt er met een omweg helemaal aan de andere kant wel een stukje inrijden. Het sportcomplex is precies een versterkte burcht en niemand mag erin. Maandag mochten we nog petanque spelen maar de hoge hekkens om alles af te sluiten stonden al klaar. Na ons werd de boel vergrendeld. Ik ben niet tegen voetbal en ik wens ze alle geluk toe in Brazilië maar al die heisa daarrond vind ik wel overdreven.

Gepost door: magda | 05-06-14

Het zijn echte supporters die het er voor over hebben om uren in de regen te staan :-) De voetbalgekte is overal toegeslagen. Je kan geen supermarkt meer in zonder over de vlaggen, pruiken, sjaals, T-shirts en weet ik wat nog al te struikelen. Maar als niet voetballiefhebster hoop ik toch dat de duivels het goed doen in Brazilië. In zo'n geval ben ik dan wel een beetje een supporter...al hou ik mijn hart vast. Als er op voorhand veel geboft wordt met de Belgische ploeg durft het al eens tegenslaan, net als met de Belgische inzendingen voor het songfestival :D

Gepost door: bea | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik ben het met je eens! Ik hoop ook dat ze het goed doen in Braziliê en hoop zelfs dat ze winnen! Dan is al dat geld dat aan die campagne is uitgegeven toch niet voor niets geweest. Ook in Westkapelle stond er op bij de inkom van het dorp een stalletje met al die spullen en wees maar zeker dat hij verkocht !

Gepost door: magda | 05-06-14

Wat ik mij elke keer afvraag bij het zien van onze driekleur, waar ze " wie en waar ze op het idee gekomen zijn van de drie kleuren .

Gepost door: lilianel | 05-06-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, op school vertelden ze ons dat de driekleur slaat op : zwart voor oorlogen, dood en ziekte, geel voor rijkdom en geluk en rood voor het bloed dat heeft gevloeid om onze vrijheid te bekomen.

Gepost door: magda | 05-06-14

hier bij ons zie je ook meer en meer de driekleur verschijnen , hoort erbij he.
Zelfs ben ik niet zo'n voetbalfan , nooit echt geweest maar ja ik hoop natuurlijk wel dat onze duivels het goed doen

Gepost door: merel | 06-06-14

Reageren op dit commentaar

ongebruikelijke taferelen bij ons...


het geheel wordt door de media wel erg opgeklopt...

ik ben wel heel benieuwd naar hun prestaties in Brazilië, die oefenpartijen konden me niet erg overtuigen..

groeten

Gepost door: willy | 06-06-14

Reageren op dit commentaar

allemaal voetbal wat de klok slaat
het kan mij niet boeien
al voetbalde ik als kind wel met mijn broer :-)

Gepost door: fotorantje | 07-06-14

Reageren op dit commentaar

He Magda ik kan helemaal uw blogje niet lezen, bij het openen komt alles door elkaar te staan, tekst staat in het zwart en onleesbaar. Commentaren zijn onleesbaar, en afbeeldingen staan boven elkaar. Ben maar langs dit oudere logje er eindelijk op kunnen komen en lezen. Zouden er nog andere lezers dit ook hebben?Is al meerdere dagen zo, en bij MizzD lijkt dit helemaal niet zich voor te doen.
Vele groetjessssssssssss

Gepost door: greta | 11-06-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.