10-06-14

de hitte is voorbij

Ik had een nogal druk weekend, de hitte speelde me ook parten en daar bovenop een paar slapeloze nachten door het voortdurende gerommel en de vrees dat een onweer zou losbarsten. Ik ben er nooit gerust in . Lang geleden viel de bliksem op ons huis.  Het bleef relatief rustig in onze contreien. Buiten een paar regenvlagen bleven we hier gespaard van toestanden zoals in het binnenland.

Zaterdag was het ideaal weer om met de fiets naar Sluis te rijden. Dochterlief en ik trokken vlak vòòr de middag de grens over. De lucht werd grijs en er stak wind op maar behalve een luchtig regenvlaagje bleven we gespaard van onweer. We gingen maar eerst een hapje eten want wie weet kwam er toch nog een serieuze regenvlaag. Dochterlief nam pasta met wilde champignons en voor mij een carpaccio.

de zevende hemel.jpg

We zochten een tafeltje uit op het buitenterras, maar door de regen schoof het dak dicht. Seffens was het buitengevoel weg. Maar ja  de klanten konden ook moeilijk in de regen zitten. We bestelden nog een verwenkoffie omdat we wachtten tot de bui over was. Het is de eerste keer dat een verwen koffie dik tegenviel. Behalve de ijspraline en een schuimig likeurtje trok de rest op niks : een dot slagroom, een paar karamellen en een soort schuimpje. Zijn prijs niet waard. Maar kom we lieten onze dag hierdoor niet bederven. Het was een gezellig moeder-dochter uitje.de zevende hemel1.jpg

Toen we buiten kwamen scheen de zon overweldigend en zochten we de schaduwkant van de straat op. We deden onze boodschappen. In Sluis zijn er al in de maand juni solden: ik vond een paar zomerse tshirts en een paar sandalen. Lang bleven we niet in het stadje rondhangen, het was veel te warm. We fietsten terug naar huis en het briesje in de open vlakte deed deugd. We zagen dat de wolken zich in slagorde opstelden en dochterlief fietste dan ook maar vlug naar huis. Niks te vroeg, ik heb de bloemen geen water moeten geven!

Voor mijn doen die avond vroeg in bed want de andere dag reisden de senioren al vroeg naar Ieper in het kader van de herdenking 100 jaar WOI. Het werd een prachtige dag op alle vlakken: zonnig weer en veel gezien. Maar gisteren moest ik echt toch even bekomen. Het verslag komt er nog aan.

 

21:28 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (12) | Tags: fietsen, sluis, kinderen, dochterlief |

Commentaren

Sluis is dan toch echt Nederland hehe.. verwenkoffies kennen wij hier helemaal niet zoals jullie die kennen! Voor mij is dit toch al behoorlijk verwennerij hoor, wat ik hier op de foto zie! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 10-06-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb er geen probleem mee dat het niet echt verwennerij was ,maar wel dat ze er zoveel voor vragen!!

Gepost door: magda | 11-06-14

Ha.. maar dát is Nederland natuurlijk óók.. alles veel duurder in de horeca dan in België.. en dus maar de helft zo lekker! Niet vreemd dat ik liever in België uit eten ga hè hahahaaa!

Gepost door: mizzD | 11-06-14

hahahaha!Groot gelijk dat je in Belgie komt eten!

Gepost door: magda | 11-06-14

De koffie was dan niet wat het moest zijn maar moeder en dochter samen weg maakt veel goed

Gepost door: Merel | 11-06-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, zo zie ik het ook .We hebben al lachend gezegd " het is de schuld van het weer". Want had het op dat ogenblik niet geregend dan waren we zonder dat koffietje vertrokken om later op de middag elders iets te gebruiken. :-)

Gepost door: magda | 11-06-14

niet verwend bij de koffie....

ik heb er een hekel aan indien ik vind dat iets zijn geld niet waard was, een gevoel van bedrogen te zijn...

dan zien zien ze niet meer terug..

ik kijk al uit naar je verslag Magda

Gepost door: willy | 11-06-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het eten was er goed en redelijk van prijs ,maar wat voor verwenkoffie moest doorgaan was veel te prijzig.

Gepost door: magda | 11-06-14

Ik ben er niet treurig om dat de hitte voorbij is. Als je ingesnoerd bent in zo'n korset kan je die warmte best missen.
Bedankt voor je felicitaties en bemoedigende woorden op mijn blog, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 11-06-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik kan het goed geloven dat het vreselijk moet zijn met zo'n hitte vast te zitten in een korset. Het helpt je geen moer als ze zeggen dat het voor je welzijn is! Hou je goed hoor!

Gepost door: magda | 11-06-14

Hahaha, beste Magda, wat ben jij een levensgenieter.
Blij dat het zo goed gaat met jou.
Heb er zelf deugd van dat je je zo weet te ontspannen en genieten.

Gepost door: roysfoto | 11-06-14

Reageren op dit commentaar

@Roy, fijn je hier eens te zien. Je kunt toch maar beter genieten van je leven dan hele dagen zitten te kniezen .Dat helpt je niet vooruit.

Gepost door: magda | 11-06-14

De commentaren zijn gesloten.