18-06-14

Snoeiwerk

laurierhaag.jpg

Ik heb vandaag aan één kant van de tuin de laurierhaag gesnoeid. Ik heb die een halve meter korter gemaakt. De zachte takken met de kleine snoeischaar en de verharde takken met de grote. Jaja ik heb een klusjesman en die doet dat perfect maar niet zoals ìk het wil. Die snoeit met een grote elektrische heggenschaar mooi langs de kanten en bovenaan de zachte takken af en dat ziet er dan mooi gelijk en effen uit.  Met de heggenschaar kan hij moeilijker door de verharde takken.  Het gevolg is dat er elk jaar wat centimeters bijkomen. En de haag wordt bijgevolg véél te hoog. Wel die heb ik nu zelf met de grote snoeischaar gedaan ingekort. Ik heb dit wel niet na elkaar gedaan ,want na een uurtje of twee voel ik mijn polsen niet meer.
Verleden jaar heb ik dit ook met de achterkant van de tuin gedaan en dit jaar wordt het snoeien een fluitje van een cent. Die kan ik met een kleinere elektrische snoeischaar zelf doen, er is nog geen verhard hout aan.  De bovenkant laat ik aan de klusjesman over. Ik heb mezelf beloofd niet meer op hoge ladders te klimmen om  te snoeien.

groententuin.jpg

Morgen nog wat wieden en harken in het moestuintje. De netten zijn nodig want de merels pikken maar wat graag de jonge sla , spinazie, peultjes...af. Opzij heb ik bloempotten gezet met jonge plantjes om daarna uit te planten. De sporen van de vroegere klimop aan de muur zijn nog zichtbaar. O zo moeilijk te verwijderen.

22:57 Gepost in tuin | Commentaren (2) | Tags: tuin, snoeien |

Commentaren

Denk dat het tijd wordt voor een hartig woordje met die tuinhulp.. lijkt me toch wel de bedoeling dat ie wél doet wat jij wilt? je kunt die rollen beter omdraaien.. jij die zachte takjes met de heggenschaar en hij die dikke takken waar je pijn in je polsen van krijgt om ze te knippen!

Gepost door: mizzD | 20-06-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ,dat is wel waar wat je schrijft ,maar om te beginnen moet je eerst al die zachte takken snoeien en dan pas komen die verharde takken. Dan heeft niemand nog goesting om te herbeginnen. Dus knip ik de heleboel in één keer . Dit is nog een gevolg van opa's snoeibeleid. Hij wilde alles maar laten groeien en minimaal snoeien. Zo werkt het niet hoor, daarom heb ik de laatste twee jaar ook zoveel werk gehad in de tuin. Eenmaal ik de hoogte van de haag die ik wens heb verkregen, is het gemakkelijk om die bij te houden. En zolang ik dit zelf kan scheelt het nog een ferm stuk in mijn portemonnee ook!

Gepost door: magda | 20-06-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.