26-06-14

vakantietijd

 

Zo lang de dagen mooi zijn moet je ervan profiteren. Want als het weer omslaat kan het gebeuren dat we nog lang mogen wachten op mooi, zonnig en zacht weer. Dat valt bij mij niet in dovemans oren.

Maandag
was het geen sportnamiddag en ik heb mijn fiets genomen en ben de hele kustlijn van het grondgebied Knokke-Heist afgefietst.
Ik heb er een paar uur overgedaan. Want tel bij de kustlijn ook de kilometers er naartoe rijden en terug huiswaarts rijden maar bij.

Je zag overal nog last-minute werken aan gebouwen: langs de hele zeedijk stonden er camions en bestelwagens. Want tijdens de zomermaanden liggen de bouwwerken in de toeristische zone stil.
Op het strand staan witte strandtenten netjes in rijen te wachten op de vakantiegangers. Juni is de vakantiemaand bij uitstek van de derde en oudere leeftijd .De terrasjes zaten behoorlijk vol.
Bij zo'n mooi weer worden de daken van de auto's "weggegooid" en komen de golfkarretjes weer massaal te voorschijn. Op de foto: Deze heren zien het wel zitten!
De stranduitbatingen zijn klaar om de " strandliggers" te ontvangen en er wordt zelfs met een knipoog naar het WK gerefereerd!

nieuw seizoen.jpg

Dinsdag kreeg ik het bezoek van een omaatje die ik indertijd heb leren kennen via de grootouderdag in de school van Sébastien. Samen zijn we vanaf de Lekkerbek langs het strand tot aan de Haas van Flanagan gewandeld en dan via de Zwinbosjes terug . Toch een behoorlijke wandeling van méér dan twee uur.
Ik had gehoord dat er langs de kust nogal kwallen lagen , hier lagen er ook maar niet zo massaal zoals op andere stranden langs de kust. Door een passage in de duinen geraakten we op het rustpunt op het einde van de wandeldijk. Tussen de zitbanken door paradeerde een ooievaar en je merkte dat hij gewoon was om eten te krijgen van de mensen. Nog een fotootje van de Haas van Flanagan en dan wandelden we terug door de Zwinbosjes . Het was heerlijk om nu wat uit de wind te kunnen wandelen . Het was genieten van de uitzichten en interessant om de vele panelen met uitleg te lezen. In de duinen zijn nog restanten van bunkers van beide wereldoorlogen aan te treffen.
 Terug aan de auto was het recht naar huis toe . De benen wat strekken en een koffietje drinken met een stukje zelfgebakken appelcake...  dat deed deugd.

't zwin.jpg

Woensdag kondigde zich niet zo goed aan. Ik zat wel buiten met mijn ontbijt en het was niet bepaald koud ( tja de tuin ligt nogal beschut) , maar de lucht was erg dreigend met dramatische wolken. Mooi om zien. Ik zou in de namiddag bezoek krijgen van een  buurvrouw die 85 jaar oud is en nog heel kwiek. Ik hoop dat ik mettertijd ook nog zo kwiek mag zijn. Zij woont hier bijna zolang als ik . Maar indertijd zag ik haar veel, meer dan nu omdat ik enkele jaren geleden vlak naast haar huis in de grote tuin tuinierde.  Ik voorzag dat ze liefst binnen zou zitten nu het weer toch niet zo denderend was en de wind voelde  ook erg fris aan.

Maar in de voormiddag trok de lucht open en gingen zelfs de kopjes van de strobloemen wijd open staan ( zodra de zon verdwijnt gaan de kopjes weer dicht) en kon ik met twee collegaatjes die me kwamen verrassen met een bezoekje( afspraakje voor morgen) nog wat buiten zitten. Maar in de namiddag was het werkelijk te fris om buiten te zitten en ik vond het geen straf om met de oude buurvrouw en haar vriend binnen te zitten. Tsjonge, ik ben een babbelkont in gezelschap maar buurvrouw kan nog veel meer tetteren, hahaha!
Een héél leuke namiddag , zo leuk dat ik vergat een fotootje te maken van ons drietjes.

En omdat er gisteren opnieuw geen hemelwater is gevallen heb ik nog eens met gieters rond gezeuld en had ik de kracht niet meer om daarna te bloggen!  Een goeie remedie om goed te kunnen slapen :-)

bezoek.jpg

Het is nu donderdag ,de laatste donderdag van de maand , en ik ben op stap met de twee collegaatjes . Wat hebben gepensioneerde mensen het toch druk :-)

 

Commentaren

die golfkarretjes intrigeren me Magda..

ik heb eens nagekeken wat het per dag kost...

en opteer toch maar voor het openbaar vervoer..

groeten

Gepost door: willy | 26-06-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, die rijden ook niet op water hé! En comfortabel lijkt het me ook niet als het geen goed weer is.

Gepost door: magda | 27-06-14

Zo is dat Magda, wat hebben we het druk. Ik word soms moe van mezelf, zoveel op het te doen lijstje (lol).
Fijne uitstap samen met je collega's.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 26-06-14

Reageren op dit commentaar

@Chrisje , de vakantie is in zicht en dan zal ik ook wel weten wat doen. Dus nog effen me-time nemen :-) . 't Was een verwendag samen met mijn twee collegaatjes

Gepost door: magda | 27-06-14

Tres belles photos! Beautiful photos!

Gepost door: Linda | 26-06-14

Reageren op dit commentaar

@Linda ,merci!

Gepost door: magda | 27-06-14

Je hebt het inderdaad behoorlijk druk geniet er maar van

Gepost door: Merel | 26-06-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik haal het maximum uit elke dag bij zo'n mooi weer! Alles wat ik buiten kan doen doe ik ook buiten : eten , krantje lezen, naaiwerk doen, strijken.. jammer dat je huis poetsen niet van buiten uit kan hahaha!

Gepost door: magda | 27-06-14

Rust roest, maar daar zul jij alleszins geen last van hebben.

Gepost door: Benjamín | 27-06-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, vandaag wat kalmer aan: ik ben de haag aan het snoeien :-)

Gepost door: magda | 27-06-14

prachtig die paarden!
(zolang je niet in drassig gebied moet als je ze wil zien haha)

Gepost door: fotorantje | 27-06-14

Reageren op dit commentaar

@hahaha Antje daar kan jij van meespreken hé! Ze waren met vele en redelijk dichtbij. Toen ze ons zagen afgewandeld komen liep de "leider" weg en allemaal liepen ze erachter aan. Ze waren dan te ver weg om een mooie close up te maken. Het zijn prachtig gekleurde paarden. grijs-bruin.

Gepost door: magda | 27-06-14

De commentaren zijn gesloten.