11-07-14

de zee telkens weer anders(2)

 

Tijdens het weekend was de  hitte van de vrijdag verdwenen. We kregen  regenbuien wat aan de ene kant een hele opluchting was . Alles in de tuin had water nodig en dan moest ik eens een avond geen uur rondlopen met de waterslang. Maar aan de andere kant bleef de zon weg en dat was dan weer minder. Ach een mens is nooit tevreden met het weer, terwijl we weten dat we er niets kunnen aan veranderen.

De maandag waren de jongens hier opnieuw en allebei gingen ze aan de slag met een snoeischaar. Ze doen het goed , ik moet er niets aan verbeteren. Het was niet koud maar de zon was nergens te bespeuren. Een bewolkte hemel en de voorspellingen  voor de volgende dagen waren niet denderend. Daarom ook wilden ze per sé snoeien.

 

snoeien maandag.jpg

Na het eten wilden de jongens naar zee!! Daar verwachtte ik me echt niet aan , vooral omdat er geen zon was. We vertrokken deze keer mèt zwembroeken en badhanddoeken. Ik nam een klapzeteltje mee voor mezelf want ik wilde wat lezen terwijl zij gingen zwemmen of spelen aan het water.

aan zee maandag.jpg

Buiten een paar andere zwemmers, hadden ze de zee voor hen alleen! Het was buitengewoon rustig aan de Lekkerbek, de plek waar wij waren.

aan zee maandag1.jpg

Vier redders om dit handjevol badgasten te bewaken!

aan zee maandag2.jpg

Het was eb

aan zee maandag3.jpg

Sébastien kreeg het koud en trok zijn kleren aan. Hij maakte liever een fort tegen dat het water terug opkwam.

forten bouwen.JPG

Ik heb hemel en aarde moeten verzetten om hen mee naar huis te krijgen. Het was erg fris geworden in de late namiddag en zeker niet meer aangenaam om stil te zitten. Het was doodtij en ze wilden wachten tot het water weer opkwam om hun fort te zien instorten . Maar dat bleef duren en uiteindelijk hebben ze hun fort niet zien instorten... Ze kregen het ook fris.

Commentaren

Wat een Oma lijden kan, hé ? Maar de kleinkinderen hebben dan toch maar weer een leuke dag aan zee beleefd. Het moet toch handig zijn als je een Oma hebt die aan zee woont.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 11-07-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, niettegenstaande het heel wat graden minder was dan de vrijdag ervoor was het aangenaam aan zee. Maar na 16 uur kwam er een koele bries opzetten en om stil te zitten werd het echt fris. Zeg dat wel ,maar wees er maar van overtuigd dat andere familieleden of vrienden dat ook handig vinden !

Gepost door: magda | 11-07-14

Maar je kleinkinderen zullen wel 'n mooie herinnering aan U meedragen Magda! Kortom kinderen die geen opa en oma meer hebben missen een heleboel, de wijze woorden, de leuke dingen die je samen kunt doen, zoals de tuin opruimen, samen naar zee en zoveel meer!
Vele groeten, ik wil dat ik ook zo'n toffe kleinkinderen had. Ja dat mis ik soms enorm als ik hier zo kom lezen.

Gepost door: greta | 11-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta ,en dan denk ik aan al die grootouders en kleinkinderen die door omstandigheden elkaar niet zien of mogen zien!! Bij echtscheidingen gebeurt dat laatste nog regelmatig ! Dat is elkaar iets afnemen. Want er is toch een heel andere band tussen grootouders en kleinkinderen dan dat je als ouder hebt met je eigen kinderen. Als grootouder heb je (of maak je) meer tijd voor je kleinkinderen om naar elkaar te luisteren en dikwijls vertellen de kleinkinderen gemakkelijker hun zieleroerselen aan de grootouders. Opa en ik zeiden dikwijls tegen elkaar : "stel je nu eens voor dat je de kleinkinderen niet zou kunnen of mogen zien"

Gepost door: magda | 11-07-14

Een mooie reportage

Gepost door: Merel | 12-07-14

Reageren op dit commentaar

@dank je Merel!

Gepost door: magda | 13-07-14

leuke sfeerfoto's!

Gepost door: fotorantje | 13-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het was ook een leuke dag , het was niet koud in het water ,alleen oma kreeg het frisjes omdat er wind opstak.

Gepost door: magda | 19-07-14

De commentaren zijn gesloten.