09-07-14

Wat een weer!

Vandaag is het precies herfst: stormwind, de takken en bladeren vliegen in het rond en er zijn voortdurend regenvlagen. Hier en daar heb ik planten en struiken al vastgebonden want anders knakken ze om zoals de stokrozen. De catalpa heeft al heel wat takken verloren en is zijn mooie ronde vorm al kwijt. Geen weer om buiten te lopen.
Sebastien en oma hebben deze namiddag spelletjes gespeeld terwijl de tv beelden toonde van de koers over de kasseistroken . De valpartijen waren schering en inslag.

Cédric is  gisteren middag met een bus vol jongeren voor een week op vakantie naar Italie. Hopelijk valt het weer ginder mee!

Gelukkig konden we toch een paar keer naar zee vòòr we dit stormweer kregen. Ik zal de foto's eens verzamelen en tonen.

spelletjes.jpg

Poes keek aandachtig toe. Of stoorde ze zich aan het lawaai dat we maakten ? :-)

 

Commentaren

dan heeft het bij jullie aan zee toch ook geregend , onze jongste volgt nogal de buienradar en vertelde me dat het de laatste twee dagen droog was aan zee, neen dus.
Hier bij ons is het verschrikkelijk, twee dagen lang niks anders als regen, regen, regen

Gepost door: merel | 09-07-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, het stormde hier erg en vandaag is het niet beter! Binnenblijven en de verwarming aan! Tuinstoelen vlogen in het rond en de parasols moest ik vlug opbergen. Eentje vloog gewoon uit de standaard ( stond nochtans vastgeschroefd). Neen het is hier geen "mooi" weer.

Gepost door: magda | 10-07-14

Hier is het echt weer zorgen dat onze garages niet onderlopen, hoeveel keer wij dat al meegemaakt hebben.... teveel! De tuin ligt er totaal verslagen bij, hortensia's hebben hun kleur verloren, en mijn veldje klaprozen die er zo mooi bijstonden liggen er nu bij als de soldaten in de grote oorlog. Echt hier is het weer 'n ravage geweest, en is weer dagen werk om alles weer op orde te krijgen tussen de buien door.
Gewoon Magda je zou er echt de moed bij verliezen, gelukkig dat we thuis zijn, vandaar nooit gaan we weg voor lang, of zijn we gewoon thuis als we geen thuiswachten hebben. Vroeger konden wij met 'n gerust hart van huis maar nu zouden we het helemaal niet aandurven, ja de schrik zit er behoorlijk in.
Vele groeten

Gepost door: greta | 10-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta,hier was het ook erg aan het stormen hoor. De tuinstoelen vlogen weg, de luiken rammelden en de catalpa verloor deze nacht nog een deel takken. Die ziet er nu helemaal verhakkeld uit. Vandaag ben ik begonnen met opruimen maar ik zal ook el ene paar dagen nodig hebben. Gelukkig komt Michel zaterdag wat helpen.

Gepost door: magda | 10-07-14

met zo'n weer kan je niet anders hé
ik heb beetje gepoetst :-)

Gepost door: fotorantje | 10-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, we hebben een hele namiddag spelletjes gespeeld en we kregen er allebei niet genoeg van ,hahaha . Niet verder vertellen: ik heb verloren .De kleine man vond dat natuurlijk fantastisch.Hij wilde de andere dag opnieuw spelletjes spelen maar gezien het vandaag droog was zijn we toch maar op stap geweest

Gepost door: magda | 10-07-14

Ik denk dat poes wou meespelen. Want een poes weet ook niet wat ze anders moet aanvangen met zo'n weer.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 10-07-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, de poes denkt alleen maar dat we iets zullen eten en dat wil ze zeker niet missen. We trekken dat zeteltje( op wielen) gewoon tussen ons in en ze volgt wat wij aan tafel doen . Tja ze heeft het lastig als de achterdeur dicht is want ze loopt toch zo graag in en uit als het haar belieft..

Gepost door: magda | 10-07-14

Hier heeft het 2 dagen onophoudelijk geregend en gewaaid.In de tuin lijkt er een orkaan te zijn gepasseerd.Bloemen geknapt liggen in het slijk,takken afgerukt liggen op het gras wat een zonde is dat.
Groeten
marylou

Gepost door: marylou | 10-07-14

Reageren op dit commentaar

@Marylou aan de kust was het niet beter hoor. Het stormde hier geweldig en de tuin ziet er als een slagveld uit.Vandaag heb ik al wat opgeruimd en planten vastgebonden en stokken erbij gezet want moest het nog eens stormen dan liggen ze zeker omver.Al die mooie geraniums staan er nu met verwaterde bloemknoppen bij.groetjes terug!

Gepost door: magda | 10-07-14

De commentaren zijn gesloten.