12-07-14

de zee telkens weer anders(3)

Na het stormweer en de regen van woensdag was het donderdag rustiger. Helemaal nog geen mooi weer maar tenminste toch droog. In de tuin ruimden Sébastien en oma de grootste rommel veroorzaakt door de stormwind wat op. Cédric is hier nu niet, hij is met andere jongeren op vakantie in Italie. Ik hoop dat het weer ginder beter is dan hier.

Na de middag reden we met de tram richting Blankenberge. Daar wandelden we door het natuurgebied "de fonteintjes" en stapten de duinen over via een houten brug  om langs het strand tot in Zeebrugge te wandelen. Het was nevelig en de wind was niet mals. Toch hebben we genoten van deze wandeling. Eenmaal in Zeebrugge stapten we terug op de tram richting Knokke.

Het was eb en op het brede strand wandelden we richting Zeebrugge -bad. Er was een schrale wind. Gelukkig hadden we de wind van achteren. Jasje werd goed dichtgeritst en zelfs het kapje werd over het hoofd getrokken. Zand stoof rond je oren. Geen weer om te luieren in een strandzetel  en ook niet om in het water te lopen. Daarvoor was het te koud en de zee te woelig. 
Op het strand lagen veel "messen" en mooie gekleurde schelpen. Sébastien heeft er veel opgeraapt en gelukkig heeft oma altijd een  opgevouwen tasje in de handtas mee. De voorraad schelpen ten huize de kindertjes is weer aangevuld. Al menige schaal en vaas ligt vol schelpen. Ik kan dat toch niet weggooien na zoveel inspanning om die uit te zoeken en op te rapen. Knipogen
 

Een mooie wandeling om eens uit te waaien en tot rust te komen van alle dagelijkse beslommeringen. Dat is ook de charme van de zee

 

Schelpen zoeken.

schelpen.jpg

schelpen1.jpg

Een paradijs voor surfers.

surfers.jpg

De surfclub

surfclub.jpg

De badhuisjes wachten op de vakantiegangers.

badhuisjes.jpg

 

Commentaren

na al je zee-verhalen kom ik af! Ik hoop wel op een beetje goed weer, droog en niet koud, daar zijn we al blij mee.

Gepost door: oma moetje | 12-07-14

Reageren op dit commentaar

@oma-moetje, het was hier vandaag droog, grijs en niet koud. Dat is toch al iets hé! Morgen toon ik de fonteintjes tussen Blankenberg en Zeebrugge. Mooi om te wandelen zelfs met wind want je loopt achter de duinenrij!

Gepost door: magda | 12-07-14

Daar gingen wij altijd ook naar op zoek Magda, die scheermesjes, gewoon om te bewaren, ze zien er precies uit als dat ouderwetse scheermes die mijn opa gebruikte, maar het schijnt dat ze gekookt 'n delicatesse zijn. Ja het is net zoals je schrijft dat is werkelijk de charme van de zee, soms wild, dan weer kalm, 'n zee die neemt maar ook geeft, echt het is weer gewoon zo heerlijk oma-kleinkinderen moment geworden.
groetjesss

Gepost door: greta | 12-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, goed gekleed was het fijn om op dat brede strand te wandelen. Sébastien kreeg er maar niet genoeg van. Het schijn dat die scheermessen een delicatesse zijn. Ik heb dat nog niet aangeboden gezien in een viswinkel.

Gepost door: magda | 12-07-14

En oma en kleinzoon op een bijna verlaten strand dat noem ik genieten

Gepost door: Merel | 12-07-14

Reageren op dit commentaar

@ Merel,dat is inderdaad genieten want de beide kleinkinderen hebben het niet zo begrepen op drukke stranden.( net als hun oma ;-) )

Gepost door: magda | 12-07-14

bij elk weertype heeft de zee wel iets te bieden..

als het maar niet regent, denk ik er dan bij..

groeten

Gepost door: willy | 12-07-14

Reageren op dit commentaar

@Willy,zelfs bij regen kan het fijn zijn om langs de zee te wandelen,maar ik moet eerlijk zijn dat ik dit deed toen ik jonger was :-)

Gepost door: magda | 12-07-14

oma's zijn op alles voorzien :-)

Gepost door: fotorantje | 13-07-14

Reageren op dit commentaar

@haha Antje, dat mag je wel zeggen.

Gepost door: magda | 19-07-14

De commentaren zijn gesloten.