16-07-14

Hoe kan het ook anders ...

...met zo'n mooi weer! Ik was naar zee met Sébastien. Deze keer met de fiets, geladen met een klein strandzeteltje, een schop, handdoeken, drinken en wat snoep. We namen de kortste en fietsvriendelijkste weg van huis naar zee . Op het einde van de Meerlaan is een heel stuk  strand  zonder strandkabientjes en het is er ook rustig. We gingen wel zo dicht mogelijk bij de zee zitten want daar was een zeebriesje.

aan zee2.JPG


Ik dacht wat te lezen in mijn strandzeteltje maar de lectuur had ik naast de sporttas thuis laten liggen. Ach dan maar genieten van het mooie weer en de rustige zee. Sébastien maakte een fort dicht bij mij want hij wilde die niet laten instorten door het opkomende water.( We zaten juist aan de rand waar het water komt bij vloed). We zochten samen schelpjes waarmee hij zijn fort versierde en hij signeerde zijn fort met Se+oma. Lief toch!

aan zee1.jpg

Maar toen hij zag hoe de forten bij andere kinderen door het opkomende water instortten, rende hij naar de boord van het water en maakte vlug een kleine dam en een heuveltje. In geen tijd liep zijn dam plus heuveltje onder water.

aan zee.jpg

En de namiddag werd afgesloten met...een ijsje !
Daarna fietsten we huiswaarts en deze avond is hij mee met zijn papa.
Morgen komt grote broer terug van zijn reis naar Italië
en hij wil hem natuurlijk verwelkomen.

sebbie.JPG

Commentaren

leuke reportage, heb je een rustig plekje kunnen vinden want ik verwachtte met het mooie weer veel meer volk op het strand

Gepost door: merel | 16-07-14

Reageren op dit commentaar

@Merel , het was verbazend rustig waar ik zat(juist tussen Knokke en Duinbergen) . Zelfs op de parking op de meerlaan konden nog tientallen auto's parkeren! Er is natuurlijk veel meer volk waar de terrasjes op het strand staan en waar er ligzetels aangeboden worden en strandzeilen staan. Maar ik zit niet graag in zo'n "hokjesstrand". Ik wil genieten van het strand, de blauwe lucht en de zee. De grote drukte is er nog nergens. Als het weer blijft zoals nu verwachten ze hier met het lange weekend een massa volk. De grote toeloop begint meestal maar vanaf half juli. Ik heb het al altijd zo geweten. Zoals je op de foto's ziet achter Sébastien is het strand nog erg "leeg" hé!

Gepost door: magda | 17-07-14

Jaja, ik weet ook wel dat ik misschien te oud ben nog om zandkastelen te bouwen...maar toch moest ik kleinkinderen hebben, wel dan zag jij mij ook volop aan de bouw. Ik vond dat zo plezant vroeger met de jongens. Heerlijk tijdverdrijf voor jong en oud.

Gepost door: greta | 17-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta een mens is nooit te oud om het kind uit te hangen. Ik heb vlijtig meegeholpen om het fort te voorzien van schelpen als versiering. Hadden we twee schoppen meegehad ik had helpen de zee tegen houden ,hahaha!

Gepost door: magda | 17-07-14

Ja, de grote vloot komt er wel aan, alhoewel er veel mensen op de wandel zijn.
je moet nu al wel goed op uw spullen letten, want 'ze' zijn alweer actief..

Gepost door: roysfoto | 17-07-14

Reageren op dit commentaar

@Roy op het strand blijft er altijd iemand bij de spullen. Maar in feite kon het daar wel gene kwaad. Er was weinig volk ,het water kwam op en de spullen lagen in oogbereik!
Je hebt anders wel gelijk hoor , als de vloot toekomt is het met de rust gedaan en zeker als het weer zo blijft.

Gepost door: magda | 17-07-14

Een ijs(je??) als afsluiter is een must bij zo'n weer :D

Gepost door: bea | 17-07-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, het was een abnormaal groot ijsje dat het meisje opschepte voor Sebastien. Hij keek ook zo lief naar haar, hahaha! Hij kon die zelfs niet helemaal op en dan begint het overal langs te druipen. Jammer maar dan de vuilnisbak in. Ik had ook meer dan genoeg aan het mijne.

Gepost door: magda | 17-07-14

Nostalgie ...
Zandkastelen bouwen aan de vloedlijn, dat is pas spannend! Kon er nooit genoeg van krijgen.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 17-07-14

Reageren op dit commentaar

@Chrisje ,het water kwam zo snel op dat alles in een mum van tijd onder gespoeld was. Ach al die kinderen vond het leuk( en wij als kind ook ) en het is dat wat telt hé!

Gepost door: magda | 17-07-14

Moet bij strandfoto's altijd aan die vanuit míjn jeugd denken.. met m'n broers die in dat laagje water met dat natte zand druppeltorens maakten.. een soort van stalagmieten, die natuurlijk constant bijgewerkt dienden te worden, want het verdween bijna a la minute weer.. ze konden daar úren mee bezig zijn.
En dat we badstof shirtjes aan kregen tegen het verbranden.. en dat m'n moeder die 's avonds buiten te drogen hing en dat er dan de volgende ochtend allemaal oorwurmen in de naadjes gekropen waren.. en hoe we gilden als er eentje was achtergebleven die dan ineens over je arm liep brrrr! hahahahahahaa!
Aaach.. gewoon altijd leuk aan het strand hè! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-07-14

Reageren op dit commentaar

inderdaad, een zee-uitstapje zoals in de kindertijd, petanque ontbreekt nog haha, dat speelden wij altijd aan zee, niet met die zilveren maar gekleurde

Gepost door: fotorantje | 18-07-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.