17-07-14

Op stap...

...was ik vandaag nl met de trein naar mijn schrijfzoon in Lokeren. Ik had beter een andere dag gekozen, maar ja afgesproken is afgesproken en op voorhand wist niemand dat het uitgerekend vandaag zò warm zou worden. In Lokeren was het maar... 34° en daar was geen zeebriesje ! We hebben niet in de stad rondgelopen maar zochten de koelte op van de bossen. Daar was het aangenaam en wat erg fijn is je mag in de bossen op die brede paden met de fiets rijden.

lokeren.JPG

Overal zijn er visvijvers in het stadspark
en er werd nogal gevist vandaag , lekker in de schaduw!

lokeren7.JPG

lokeren1.JPG

Veel kinderen met hun begeleiders in het stadspark

lokeren2.JPG

Geen gejengel van zijn kleinkind "opa wil je me dragen". Hij reed er mee in een bolderkar.

lokeren3.JPG

Deze struisvogel had het veel te warm en
had nog juist de kracht om zijn kop op te heffen
om te kijken wie daar aan de omheining stond.

lokeren5.jpg

Midden in het bos is een open vlakte waar geitjes zitten.
Rondom staan er oude landbouwwerktuigen tentoongesteld.
Zo kunnen de kinderen zien hoe landbouwwerktuigen er vroeger uitzagen.
Vlak bij deze weide zat het terras van het kleine landelijke caféetje  behoorlijk vol

lokeren4.JPG

Marc en ik fietsten aan een gezapig tempo door het bos
en meden zo veel als mogelijk de warmte van de stad.lokeren6.jpg

Het was  fijn om Marc eens terug te zien en hij was erg gelukkig met dit bezoek.


Toen ik huiswaarts keerde was ik wat blij met de airco in de trein. Hoewel... er waren problemen door de hitte. Niet alle portieren gingen open en de conducteur moest dan op het perron rennen om de deuren open te maken. En toevallig is de lijn Antwerpen-Oostende( waar ik op zat) een héél lange trein. Dit had van Antwerpen tot Lokeren al een vertraging veroorzaakt van 8 minuten. Er werd omgeroepen dat de reizigers bij de volgende halte zich moesten begeven naar de portieren die wèl opengingen. Hoe kan je nu weten of juist dat portier waar jij wilt uitstappen niet zal opengaan?
Omdat er meer treinen werden ingelegd vandaag richting kust wegens het supermooie weer had ik geen problemen om in Knokke te geraken. Om het half uur een trein richting Knokke waar er anders maar eentje om het uur is.

22:11 Gepost in fietsen, vrienden | Commentaren (8) | Tags: marc, lokeren, bos, fietsen |

Commentaren

Heb volgens mij een paar jaar geleden een klein stukje van dit park bewandeld.. met Lucretia en haar dochter en kleindochters.. maar herken er nu niet veel meer van.
Maar fietsen met zulk warm weer.. het lijkt me zalig als je fietst, maar niét als je stopt..!
Jullie hadden in ieder geval weer een mooie dag samen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-07-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy bij temperaturen in de stad van 34° kon je in feite niets anders doen dan ergens schaduw gaan zoeken en in de twee parken waar we heen fietsten was het heerlijk. Inderdaad als je dan stop gutst het zweet van je! Daarom was ik zo blij met de airco in de trein :-). Ik denk wel dat je daar bent gaan wandelen want het park ligt op wandelafstand van het centrum.

Gepost door: magda | 18-07-14

Met deze temperaturen kan je nergens beter toeven dan in het bos. Ofwel aan zee, maar daar is het nu waarschijnlijk heel druk.
Maak er nog een verfrissend weekend van, Magda.

Gepost door: Fluwijn | 18-07-14

Reageren op dit commentaar

@fluwijn in een bos is het bij zo'n temperaturen veel beter dan aan zee. Door het zeebriesje merk je niet zo vlug hoe de zon brandt! Mij zul je vòòr 15 uur niet aan zee aantreffen bij zo'n hitte. Op de foto's zie je Sèbastien op het strand spelen met een tshirtje aan. Beter voorkomen dan dat je een krijsend kind heb die een verbrande rug heeft! Waar ik aan zee was, is het nooit overvol. Zo'n breed strand.

Gepost door: magda | 18-07-14

met die warmte kon je maar best de schaduw opzoeken Magda

en met de trein, is en blijft het "een beetje reizen".

maar die slogan gebruiken ze al lang niet meer..

groeten

Gepost door: willy | 18-07-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, hier mochten ze wel weer zeggen " met de trein reizen is altijd een beetje een avontuur" . Deze keer gingen veel portieren niet open door de hitte, ik heb in mijn eentje zitten lachen toen ik de omroepstem dit hoorde vertellen.

Gepost door: magda | 18-07-14

en zo was schrijfzoon ook weer tevreden
zalig tussen de bomen met zo'n weer

Gepost door: fotorantje | 18-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,en of de schrijfzoon fier was toen hij me uit de trein zag stappen. Zelf word je er warm van dat je met zo'n klein gebaar iemand zo gelukkig kunt maken. Deze keer was zijn vriendinnetje niet mee( moest werken) en kon ik alle aandacht aan hem besteden. Want daar zijn zulke mensen wel gevoelig voor. Heel fier betaalde hij de rekening van ons middagmaal( zijn begeleidster was even langsgekomen en had hem voldoende geld gegeven hiervoor en hielp hem discreet met betalen. Hij kan amper lezen en helemaal niet schrijven. De pogingen om het hem aan te leren lukken niet. Jammer. Maar zijn plan trekken doet hij anders wel. Hij kwam al in zijn eentje met de trein naar Knokke. Hij vraagt dan gewoon assistentie aan de conducteur )

Gepost door: magda | 18-07-14

De commentaren zijn gesloten.