18-07-14

Wordt het morgen nog warmer?

Voor mij hoeft het echt niet. Ik zweet me te pletter bij de minste beweging . Het is niet zozeer de hoge temperatuur maar de hoge vochtigheidsgraad die het zo zwaar maakt. Ik heb mijn huis eens goed gedweild deze morgen en dat brengt ook wat afkoeling en daarna  zoveel als mogelijk verduisterd.
Deze avond alle ramen en deuren tegen elkaar opengezet maar erg afkoelen doet het niet. Om 22 uur was de zon stilletjes aan het zakken. Het moet een wondermooie zonsondergang zijn als je op de zeedijk kunt kijken. Hier in de tuin was het al zo mooi.

avondzon.JPG

Toen ik deze week samen met Sebastien minigolf ging spelen, zijn we langs een héél andere weg terug naar huis gereden. Dat toen beide broers altijd graag. Het hangt er ook een beetje vanaf waar we naar toe zijn geweest. Maar deze keer keerden we terug via het nieuwe zwembad en langs de Nieuwstraat met zijn 6 bochten in deze lange landelijke weg.

oud en nieuw.JPG

Ik stopte even om een foto te maken van het nieuwe zwembadcomplex en van een vervallen boerderijtje. Het was me al een paar keer opgevallen wanneer ik met de trein langs reed. Aan de ene kant een modern nieuw gebouw en aan de andere kant een totaal vervallen en versleten boerderijtje.

oud en nieuw1.JPG

De ingang van het zwembad is aan de voorste twee torentjes.

oud en nieuw2.JPG

Het dak van het schuurtje en de stallingen is ingestort. Hier kwamen de mensen van het dorp boter,melk en eieren kopen. De bewoners zijn gestorven en het boerderijtje zag je jaar na jaar vervallen. Met de projecten die er op stapel staan voor nieuwe woonwijken, sportterreinen... kan het best zijn dat het in de toekomst ook wel een bestemming zal krijgen in dat project, nadat het is platgegooid.

oud en nieuw3.JPG

En de trein schuift  twee keer per uur langs beide gebouwen. Rijden kun je het niet noemen. Het lijkt meer op uitbollen want het station is vlakbij. Daarenboven is het een drukke overweg van en naar het zwembad en het daarnaast gelegen sportmeer en de trein hoor je bijna niet naderen. Gelukkig zijn er slagbomen.

oud en nieuw4.JPG

Commentaren

nee, voor mij hoeft het ook niet, geef mij maar 24°
je zou niet denken dat ik dat gebouw een zwembadcomplex is

Gepost door: fotorantje | 19-07-14

Reageren op dit commentaar

'in'
dat komt door de warmte :-)

Gepost door: fotorantje | 19-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje voor mij hoeft die hitte ook niet, bij het minste wat je doet loop het water van je af. Ik ben een paar keer een lauwe douche gaan pakken en tot overmaat van ramp sloeg de grote diepvries alarm . Het was van moèten kuisen. De temperatuur liep terug tot -10° ! Teveel ijsaanslag. Ik wilde wachten tot het wat minder warm was om die te ontdooien. Het kostte me méér dan 2 uur om dit karwei te klaren en dan heb ik nog heet water gebruikt met een spons om het vlugger allemaal te laten ontdooien! Geen postje vandaag maar niet ten gevolge van vakantiemodus dit keer ;-)

Gepost door: magda | 19-07-14

Zojuist is hier de regen gekomen, gewoon niet te doen gisteren en deze voormiddag weer zo'n hitte.
Hopelijk dit weekend wat koeler Magda!

Gepost door: greta | 19-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta de hele dag was het hier ontzettend warm. Het bleef maar boven de 30°,pas vanavond koelde het af tot 22° ( om 22 uur) En ook rond die tijd hoorde ik rommelen en vielen er spetters. Nu om 23 uur zie je aan alle kanten weerlicht ,dondert het wat en regent het gezapig. Oef! Het was me het dagje ,zoals ik vertelde bij Antje. Ik ben bekaf want dan haast je je toch om de diepvries weer zo vlug mogelijk weer op te vullen. Gelukkig zijn het bakken en die kon ik goed afdekken. Niks was er ontdooit.

Gepost door: magda | 19-07-14

deze namiddag een onweer, maar dit bracht zeker geen afkoeling..

net als Antje dacht ik niet aan een zwembad...

fijne avond

Gepost door: willy | 19-07-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het onweer is pas begonnen rond 22uur met weerlicht en wat rommelen in de verte. Dan is het zachtjes beginnen regenen, ideaal voor de tuin. Nu rommelt het nog maar de warmte zit binnenshuis. Vreemd toch want de hele dag was het verduisterd en was het binnenshuis koel!

Ik denk dat ik wel al foto's plaatste van het zwembad en de omgeving . Maar eerder van de achterkant van het gebouw dat uitkijkt op het meer en de surfers. Ik zal het eens opnieuw doen.

Gepost door: magda | 19-07-14

Hier is het na het 'onweer' van gisteren toch enkele graden koeler....ben er niet rouwig om :-)
Niet te geloven hoe snel onbewoonde huizen in verval raken.

Gepost door: bea | 20-07-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, niet veel van gemerkt van het onweer. Even een paar flinke klappen en voortdurend weerlichten. De regen daarop heeft voor afkoeling gezorgd.

Gepost door: magda | 20-07-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.