21-07-14

Familiefeestje

Naar jaarlijkse gewoonte kwam de hele familie samen bij de oudste zoon. Even werd gevreesd dat het weer spelbreker ging zijn en dat we niet in de tuin zouden kunnen. Maar in de Westhoek was het de vorige avond erg slecht weer geweest en gisteren zat er wel geen zon maar het regende niet en het was best aangenaam buiten. We konden buiten zitten tot we in de late avond terug naar huis gingen .

Eten en drinken à volonté  en dat het lekker was bewijzen de foto's ! Meer dan genoeg en keuze te over. Van verwennerij gesproken! In een sterren restaurant zou het niet beter geweest zijn.  
Iedereen zocht elkaar eens op om gezellig bij te kletsen. Het leek wel een stoelendans. Nu eens zat je bij de één te babbelen en verliet je even je stoel om bij te tanken (eten of drinken) dan was je stoel al ingenomen door iemand anders en jij nam dan maar die andere lege stoel en je had weer een andere gesprekspartner. Héél gezellig.

Echt een dagje waar je met plezier aan terugdenkt.

familiefeest.jpg

Het jonge volk was goed vertegenwoordigd. Zelf zit ik op de foto naast mijn jongste neef  die in zijn prille jeugd werd opgevangen door mijn moeder toen zijn moeder het "seizoen" deed. Een speciale band tussen ons is altijd gebleven. 
Een zicht vanuit de tuin. De kinderen speelden badminton terwijl de familie bij elkaar zat.

familiefeest1.jpg

Eten in overvloed en dessert voor elk wat wils.

familiefeest3.jpg

De drie gastkinderen zijn terug bij Luc en Ingrid voor de zomervakantie. Casian, Lewis en Ismail. Gezien ze alle drie al goed Nederlands spreken was samenspelen met Sébastien en Cédric helemaal geen probleem. Ten andere kinderen hoeven elkaars taal niet te kennen om samen te kunnen spelen.

familiefeest2.jpg

Je gelooft je ogen niet als je ziet dat er 's avonds nog mosselen werden opgediend. De een of ander had zin in mosselen en Emma en Elsbeth zijn naar Nieuwpoort gereden om mosselen! Verse  frieten werden gemaakt en iedereen zat al vlug  een bord mosselen te eten. De kinderen beperkten zich tot een "tuttezak" met friet en mayonaise of ketchup. Zelf heb ik ook nog een klein bordje mosselen gegeten. Ze zijn nog klein maar zijn erg lekker.

Veel te vlug was de dag om en  samen met Elsbeth klink ik op een volgende keer!!

elsbeth.JPG

 

20:48 Gepost in familie, vakantie | Commentaren (18) | Tags: familiefeest, westhoek |

Commentaren

Magda, een mens heeft niet veel nodig gezellig bij elkaar te zijn en er het beste van te maken,en bij te praten.

Gepost door: lilianel | 21-07-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,dat is waar. Gewoon het feit om elkaar eens terug te zien in een ongedwongen sfeer is goud waard. En als dat nog eens met een lekkere maaltijd erbij is ,is dat meegenomen hé ,:-)

Gepost door: magda | 24-07-14

Haha.. túúrlijk geloof ik dat! Hoe vaak grote broer vroeger niet zijn portemonnee trok omdat wij 's avonds laat ineens allemaal trek hadden in een goulashkroket van de patattent? hahaa!
't Zag er weer héél gezellig en lekker uit allemaal.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-07-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, als er ééntje oppert dat het mosselseizoen is begonnen en dat ze klein maar lekker zijn ...tja dan zijn de gevolgen er hahahah!

Gepost door: magda | 24-07-14

Dat is een echt 'gezellig samen zijn'! Altijd leuk als het weer meevalt op zo'n dag, jullie hadden het getroffen.

Gepost door: bea | 22-07-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, he scheelde niet veel of we konden binnen "gezellig samenzijn". Het had daar in de voormiddag nog geregend en de avond ervoor onweer en regenvlagen! Geen zon maar ook niet koud en dat is al veel .

Gepost door: magda | 24-07-14

Een heerlijke zondag was het weer met de familie, gezellig samen eten en kletsen, meer moet dat niet zijn om "gelukkig" te zijn.
Echt Magda 'n tafel waar iedereen graag wil aanzitten. Denk dat ik twee kilo zou aangekomen zijn!
Ontzettend warm hier vandaag, gewoon wéér té heet.

Gepost door: greta | 22-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, iedereen kijkt elk jaar uit naar die dag. Het is soms wel knutselen qua datum maar het lukt toch elk jaar opnieuw om iedereen samen te krijgen. Beter zo dan dat het op een begrafenis moet gebeuren! Ik heb de andere dag gevast want de extra kilo moest er weer af, hihi!

Gepost door: magda | 24-07-14

hihi, oma. We klinken zeker! Ik

Gepost door: Elsjeuh | 22-07-14

Reageren op dit commentaar

@ Elsjeuh ! Alle gelegenheden zijn goed voor een goed glas :-)

Gepost door: magda | 24-07-14

Gezellig zo samen en aan eten geen gebrek

Gepost door: Merel | 23-07-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, zoon en schoondochter kunnen koken als de besten!! En de sfeer zit er dan ook onmiddellijk in .

Gepost door: magda | 24-07-14

wow wat tof zo een familiefeest, wij hebben een klein familie, en dan mis je wel die gezelligheid, en zo een lekker eten, krijg er zowaar een hongergevoel van.

Gepost door: emily | 23-07-14

Reageren op dit commentaar

@Emily, een familie die goed samenhangt is goud waard! Iedereen doet er ook een inspanning voor om erbij te zijn. Honger hebben we niet geleden ,dat heb je wel gezien zeker ,hahaha!

Gepost door: magda | 24-07-14

een traditie om in stand te houden Magda..

puur genieten in de Westhoek

Gepost door: willy | 23-07-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja een traditie is het aan het worden en dat vind ik echt fijn. Ik heb het gezien aan de kant van mijn moeder en later aan de kant van mijn vader. En nu zie ik het bij mijn eigen kinderen. Elkaars deur wordt niet platgelopen maar zo af en toe allemaal samenkomen is hartverwarmend.

Gepost door: magda | 24-07-14

leuk Magda

Gepost door: fotorantje | 23-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het was méér dan leuk en het is altijd een mooie herinnering.

Gepost door: magda | 24-07-14

De commentaren zijn gesloten.