24-07-14

met de tram naar Oostende(1)

Dinsdag was het niet echt strandweer en we kozen voor een uitstap. Ik stelde voor om  naar Oostende te gaan wandelen op de nieuwe havendam ofwel naar de tentoonstelling van Lego in het Kursaal. Ze kozen allebei voor de nieuwe havendam. Ik maakte een picknick, dat vonden ze veel gezelliger dan ergens iets te gaan eten. Op het middaguur namen we de tram. Het was rustig op de tram ,wat we niet konden zeggen toen we terugkeerden. Het scheelde niet veel of we moesten op een volgende tram wachten. Bomvol en opeengepakt ! En rechtstaan op een slingerende tram is  niet zo eenvoudig. Na een halfuurtje konden we alle drie gaan zitten.

Maar laat ik nu niet afdwalen. Toen we na een uurtje in Oostende kwamen voelden we bij het uitstappen een frisse wind, was de lucht grijs en het was nevelig. Het ging opklaren in de namiddag ,volgens de weerman. Zolang het niet regende kon het weer ons eigenlijk niet veel schelen.

Toen we langs de kaai wandelden ging er juist een brug omhoog. Drie jachten lagen in de sluis te wachten om door te varen.

bootje door sluis.JPG

bootje door sluis1.JPG

bootje door sluis3.JPG

bootje door sluis7.JPG

bootje door sluis8.JPG

Eén na één voeren ze voorbij de opgehaalde brug en daarna ging de brug terug naar beneden en ging de volgende brug  omhoog en konden ze doorvaren naar hun aanlegsteiger. Sébastien hield alles goed in de gaten!

bootje door sluis2.JPG

Ondertussen waren de sluisdeuren ook opnieuw gesloten.

bootje door sluis4.JPG

Vooraleer verder te wandelen installeerden we ons op een bankje. We werden in de gaten gehouden door een meeuw. Maar hij kwam toch niet dichterbij. De boetes die er staan op het voederen van meeuwen zijn niet mals( 250€ ) en het is echt merkbaar dat de meeuwen niet meer zo agressief zijn. Een lawaaierig echtpaar met een meisje van ongeveer 12 jaar smeet frieten naar deze meeuw. Onmiddellijk kwamen een tiental meeuwen aangevlogen. Man, vrouw en dochter schrokken zodanig van het kabaal van de meeuwen dat ze zich vlug uit de voeten maakten. Er hangen nochtans plakkaten genoeg dat je de meeuwen niet mag voederen en dit voor iedereen zijn welzijn!!

bootje door sluis6.JPG

bootje door sluis5.JPG

morgen wandelen we in gezelschap van de meeuwen verder...

Commentaren

Don't feed the seagulls.. they are vicous! Dat stond aan de Engelse kust ook overal.. en het was waar.. maar vriendlief voerde 'm niet.. die brutale meeuw pakte het gewoon zélf! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-07-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik vond dat het nu al kalmer was in met de meeuwen in Oostende tot die mevrouw frieten gooide. Amaai, je zou zo denken dat je in een scene van Hitchcock the Birds zat. Was me dat schrikken.

Gepost door: magda | 25-07-14

Zo, Magda, je heb de weg naar de strekdam gevonden, daar had je een mooi zicht op de skyline van de stad hé, ook de oude pier, en de uitvarende boten zijn vanaf daar leuk om zien.

Gepost door: roysfoto | 25-07-14

Reageren op dit commentaar

@Roy, ik heb een goede leermeester hé! ;-) En dan wil ik dit met eigen ogen ook eens zien. Ik had pech met het weer omdat het nevelig was. Maar dat maakt de foto's met zicht op Oostende dan weer speciaal.

Gepost door: magda | 25-07-14

die meeuwen zijn daar bijzonder agressief Magda....


ondanks alle waarschuwingen trekken sommigen van zich van dit verbod niets aan..


toen ik op het Vissersplein was, lag er heel wat afval en voedsel op dit trappen..

het lijkt wel hopeloos...

groeten

Gepost door: willy | 25-07-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik vond dat er niet zoveel meeuwen meer zaten als vroeger. Maar ik schok toch hoe ze plots van alle kanten onder luid gekrijs op die paar frieten vlogen!
Afval op het vissersplein ,dat viel nogal mee toen wij er waren. Er was juist een beachfestival geweest en ze waren aan de opkuis bezig.

Gepost door: magda | 25-07-14

Mooie beelden van Oostende, Magda. Meeuwen schijnen nergens geliefd te zijn, maar dat hebben ze helemaal aan zichzelf te danken.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 25-07-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, er zal nog kordater moeten opgetreden worden. Mensen moeten het voelen eer ze zich aan de regels houden .De boete in 250 euro ,maar als er geen toezicht is dan vegen velen toch hun voeten aan die regels!!

Gepost door: magda | 25-07-14

zwijg me van die oostendse meeuwen, k zal het nooit vergeten, één hapje kon ik toen van m'n bakje vis nemen :-)

Gepost door: fotorantje | 25-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, bangelijke momenten moeten dat geweest zijn. Het zijn ook allemaal zo'n grote meeuwen. Vroeger zag je nog kleine meeuwen nu zijn het allemaal flink uit de kluiten gegroeide exemplaren!

Gepost door: magda | 25-07-14

De commentaren zijn gesloten.