25-07-14

met de tram naar Oostende(2)

Toen onze picknick op was gingen we verder en opnieuw was er een meeuw die ons op een reling in de gaten hield. Die meeuwen kunnen je zo doordringend bekijken alsof ze klaar staan om aan te vallen. Brr.

meeuw.JPG

Even aan de Vistrap binnenkijken. Het was er niet druk, enkel een paar kramen waren open. 's Morgens zal het er wel drukker zijn.

garnalen.JPG

Een vissersboot lag met draaiende motor aan de kade.  Korte tijd nadien zagen we de boot uitvaren op weg naar de open zee.

vissersboot.JPG

Ik had gelezen dat er overal ijzeren pinnetjes op palen geplaatst waren zodat de meeuwen daar niet meer konden op zitten. Ik toonde het aan Sebastien ... 

meeuw1.JPG

...maar wat verder kon je echt niet naast die pinnetjes kijken .

meeuw2.JPG

Geen geruzie voor een plaatsje! Elk bootje heeft een " parkeernummer"

bootjes.JPG

Toen kwamen we aan de nieuwe fonteinen , zagen we de rode rotsen en het standbeeld voor de Zeelieden.

rode rotsen.JPG

Een foto op de rode rotsen mag niet ontbreken.

rode rotsen1.JPG

Het was er nogal rommelig  met al die dranghekkens, platen  en buizen. Het voorbije weekend was er op het strand een festival geweest en nu werd alles afgebroken.

rode rotsen2.JPG

En daar lag de nieuwe havendam !

de strekdam1.JPG

Links een blik op het nevelige Oostende met nog herkenbaar het Kursaal...

nevelig  oostende.JPG

...en aan de rechterkant de oude Pier.

oud staketsel.JPG

Toen stapten we met vele andere wandelaars deze 700  meter lange havendam op.

de strekdam2.JPG

Morgen wandelen we het zeegat in om de wandeling in Oostende te eindigen aan de tram !

Commentaren

en iedereen is benieuwd blijkbaar naar die havendam :-) ik ook natuurlijk maar k stel het nog even uit
aan die rock strangers kan je nooit voorbij zonder een foto te nemen, wat een aantrekkingskracht :-)

Gepost door: fotorantje | 25-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,die rock strangers zijn werkelijk een speelplaats: kinderen hollen er rond, go carts rijden er in slalom en natuurlijk wil iedereen er op de foto! :-)
Die havendam biedt echt een mooi zicht op de skyline van Oostende. Zo massaal veel volk loopt er niet ,je kunt het er gerust op wagen om die wandeling te doen.

Gepost door: magda | 26-07-14

was me weer een mooi dagje, en in Oostende is wel het een en ander veranderd

Gepost door: merel | 25-07-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, het grootste deel van de dag bleef Oostende in de nevel. In de late namiddag brak de zon door en het was onmiddellijk om te ploffen. Dus waren we in feite blij met de overtrokken lucht :-)
Tijdens de zomermaanden is er inderdaad veel te beleven in Oostende ,in andere kuststeden ook. Iedereen doet zijn best om volk te lokken.

Gepost door: magda | 26-07-14

Nu, die mist misstaat niet op de foto's, is eens iets anders.
Ja en Oostende staat bijna altijd ordeloos, eerst met de dammen, jarenlang al, dan het zandsculptuur, en de vele festivals, soms wil je wel eens vrij zicht en plaats om te wandelen zonder hinder.

Gepost door: roysfoto | 26-07-14

Reageren op dit commentaar

@Roy , in feite viel het mee om in die nevel foto's te maken van de kustlijn. Van dichtbij ging het nog en hoe later op de namiddag hoe meer die nevel optrok.
Het zandsculptuur: ik begrijp niet dat ze dit op het strand gemaakt hebben ,onttrokken aan de ogen van nieuwsgierigen op de zeedijk, maar open naar de zee toe. Eén ferme storm en alles is naar de vaantjes. Ik heb dit nog geweten toen ze in Zeebrugge open en bloot op het strand stonden!! Ze sloten zelfs een paar dagen om het te herstellen.
Het is en blijft mooi, maar groter dan in Blankenberge en origineler is het volgens mij niet. Ik heb kunnen binnenkijken de dag voor de opening.

Gepost door: magda | 26-07-14

Magda ga eens speciaal naar zee moeten komen, om met de tram te rijden. Is zeker 30 jaar geleden, ja met die auto. Maar ik ga mij 'n fiets kopen.
He je bent nog héél goed te been, zo'n lange wandelingen met de jongens, je moet het maar kunnen.
Zaterdagse groetjes, is echt voor mij 'n mooi weerzien met Oostende!

Gepost door: greta | 26-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, we doen het op ons gemak hoor. Af en toe rusten , wat eten en drinken. Het is vakantie hé . De tram is het ideaal verplaatsingsmiddel aan de kust en zeker in de zomer. Het is nu echt seizoen. De auto's staan geparkeerd langs de natiënlaan tot in Westkapelle. Die moeten zeker een bus nemen om in Knokke te geraken! Ik ging op ziekenbezoek naar Blankenberge vandaag ,ik heb de auto op de parking aan het treinstation gezet en heb dan de tram genomen! Want in Blankenberge is het parkeerprobleem even groot. Ik kan nu ook wel met de fiets tot aan het station rijden maar ik ben altijd bang dat die gestolen wordt. Er is een ruime fietsparkeerplaats maar niet bewaakt en ik heb een nieuwe fiets. Laat het weten als je eens naar Oostende komt( neem liefst de trein ,geen parkeerprobleem dan! )

Gepost door: magda | 26-07-14

De commentaren zijn gesloten.