26-07-14

met de tram naar Oostende(3)

Het is wel een eindje wandelen op de nieuwe havendam, maar je hebt er geen erg in want er is zoveel te zien. Oostende vanuit de zee gezien. De grote stenen aan de ene kant van de dam en de betonblokken aan de andere kant. Allemaal gigantisch groot. Je ziet de radartoren die nu nog niet in werking is op de Oostelijke havendam. Aan die havendam zijn ze nog volop aan het werken.
We zagen een baggerschip uitvaren en een soort catamaran,de  Oostende Westdiep kwam de haven binnenvaren.(klik). Moet je beslist eens het filmpje bekijken. Het maakt veel lawaai en vaart enorm vlug. Weinig zeilschepen voeren uit, wellicht te mistig op zee.

de dam.JPG

dam1.JPG

dam2.JPG

dam3.JPG

dam5.JPG

dam6.JPG

dam7.JPG

dam8.JPG

dam9.JPG

Cedric merkte de Petrus en Pauluskerk op tussen de appartementsgebouwen op de zeedijk. Mooi contrast! De meeste foto's zijn door de kleinzoon gemaakt!

dam12.JPG

dam10.JPG

dam11.JPG

Toen wandelden we terug en voeren met de Roger Raveel overzet naar de Oosteroever. Cedric maakte onderstaande foto waarop je een stuk van de oude pier en de radartoren op de Westelijk havendam kunt zien. Het lukte niet om de beide nieuwe havendammen op de foto te krijgen. De overzet deinde teveel op en neer door de strakke wind.

dam13.JPG

Even rusten, maar vlak ervoor waren we op het stukje pier gaan kijken naar de twee nieuwe havendammen.

dam14.JPG

De jongens klauterden nog op een duin waar ze mooi zicht hadden op de zee met zijn havendammen en de oude pier.

dam15.JPG

Toen wandelden we op de smalle zeedijk op de oosteroever tot aan het Fort Napoleon en daalden dan de duinen af om aan het nieuwe Explorado( opvolger van Earth Explorer) (klik) de tram te nemen naar Knokke. Ondertussen was de zon doorgebroken (omstreeks 17 uur) en werd het erg warm, veel te warm. Moest de zon er de hele dag geweest zijn dan hadden we de uitstap al  vlugger voor bekeken gehouden. We hadden ideaal weer voor ons dagje Oostende.

Ga ook eens kijken op deze blog . Een hele mooie en lange fotoreportage over de Westelijke havendam  http://roys-fotoblog.skynetblogs.be/ op datum van 15 juli 2014

dam16.JPG

 

Commentaren

Magda, gewapend met de documentatie en mooie foto's die jullie gemaakt hebben zal ik binnen kort Oostende weer eens komen bezoeken om alles in het echt te bewonderen

Gepost door: lilianel | 27-07-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, doen zou ik zeggen! Er valt heel wat te ontdekken in Oostende.

Gepost door: magda | 27-07-14

Supermooi wordt het daar in Oostende, Magda, met die nieuwe havendam. Jullie hebben zo te zien wel erg genoten van jullie dag in Oostende.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 27-07-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, die havendam is een attractie erbij voor Oostende en het zal eker mooi worden als die aangekleed zal zijn met tegels en bankjes en balustrades! We hebben er alle drie erg van genoten!

Gepost door: magda | 27-07-14

mooie foto's van op de westelijke strekdam..,

dit traject heb ik ook gedaan, wegens de drukte had ik mijn wagen uitzonderlijk aan de Explorado geparkeerd..


prettige zondag

Gepost door: willy | 27-07-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, veel mensen beginnen het te kennen om daar hun auto te parkeren en dan met de overzet naar Oostende te varen! Nog gratis ook ;-)

Gepost door: magda | 27-07-14

De commentaren zijn gesloten.