01-08-14

de merel en de poes

merel.jpg

Het is al een tijdje dat een koppeltje merels ergens in de haag een optrekje hebben. Ze zijn zeker niet onopgemerkt in de tuin. Ze maken lawaai voor tien. 
Ik geef buiten eten aan  Streepje. Dat is de poes die hier eens is toegekomen met een lelijke open wonde aan zijn poot . Ik kon hem wel niet verzorgen maar gaf hem eten en babbelde er een beetje  tegen. Elke dag kwam hij terug en het was alsof hij het pootje kwam tonen. Het pootje is ondertussen genezen. Tot heden komt hij elke morgen en avond langs en krijgt hij eten. Of deze poes een thuis heeft weet ik niet  maar eenmaal het avond wordt gaat hij weg. Behalve met uitgestrekte arm over zijn kopje strelen, kan ik hem niet benaderen. Nu is het dikwijls zo dat hij wel zijn bord met kattenvoer opeet maar het droogvoer niet helemaal.

Eenmaal Streepje  weg gaat komt de merel met veel misbaar de brokjes uit het bakje halen. Hij propt zijn bek vol met kattenbrokken en vliegt dan weg. Heeft Streepje zijn brokjes allemaal opgegeten dan trippelt de merel( zowel het mannetje als het vrouwtje) heen en weer aan de achterdeur tot ik wat korrels in het bakje leg. Wanneer ik er eens geen erg in heb komt hij gewoon de keuken binnen getrippeld naar het bakje van onze poes!( de achterdeur staat meestal open )

poes eet spaghjetti.jpg

Onlangs had ik op het terras een bord spaghetti gegeten . Vlekje is gek op spaghetti ( saus en pasta). Zij had een behoorlijke portie gegeten maar madammeke is gewoon om restjes te laten in haar bord.
De merel had al de hele tijd rond getrippeld op het terras en zag de kans schoon- zodra Vlekje wegging- om de rest van de spaghetti op te pikken. Soms propte hij de bek vol en vloog weg en soms bleef hij ter plaatse eten. Hij pikte het hele bord leeg!! Bang was hij niet want ik zat er vlakbij en maakte deze foto's.

merel eet spaghetti.jpg

10:48 Gepost in dieren | Commentaren (10) | Tags: merel, eten, tuin, spaghetti |

Commentaren

Ik ken dat Magda.Bij mijn dochter eten de merels ook brokjes en ze zijn helemaal niet bang voor de poes.De laatste dagen komt er ook een egeltje eten van de brokjes maar die morst geweldig en laat een massa uitwerpselen achter .Bedankt voor het beoeken van mijn blog

Gepost door: marylou | 01-08-14

Reageren op dit commentaar

@Marylou, een egeltje loopt er hier ook rond maar blijkbaar erg laat . Ik zie het aan het bordje dat buiten staat voor poes. Hij maakt er een vieze boel van

Gepost door: magda | 02-08-14

ik dacht even een vogel voor de kat...

maar deze merels weten w"l waar ze moeten zijn

groeten

Gepost door: willy | 01-08-14

Reageren op dit commentaar

@Willy,de merels zijn hier heer en meester .Ik zie hier weinig kleinere vogels. Ze jagen ze weg.

Gepost door: magda | 02-08-14

Altijd leuk om dat soort dingen zo van op je drempel te kunnen volgen hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-08-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, bang zijn die helemaal niet. Ik zat er vlakbij toen ik die foto's maakte. Ze bekijken je eens goed en hup ze pikken wat voedsel. ;-)

Gepost door: magda | 02-08-14

@Mizzy, bang zijn die helemaal niet. Ik zat er vlakbij toen ik die foto's maakte. Ze bekijken je eens goed en hup ze pikken wat voedsel. ;-)

Gepost door: magda | 02-08-14

Ongelooflijk hoe onbevreesd merels zijn. Hier komt er ook af en toe een straatkat in de tuin die ik dan wat brokken geef en de merels komen ook de resten oppikken. Maar zo nabij kan ik niet bij die vogels komen, waarschijnlijk denken ze dat ik een vogelverschrikker ben :D Leuke foto's heb je gemaakt!

Gepost door: bea | 01-08-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, hahaha jij een vogelverschrikker ! In feite zijn het dikke luiaards want in de zomer is er wel eten genoeg te vinden in de natuur. Maar ja als ze het zo voor het oppikken hebben ,is het wel gemakkelijk voor hen. Brutaal zijn ze in elk geval. Ze proberen zelfs om poes weg te lokken van zijn bord door dicht bij haar rond te trippelen. Maar die is dat nu al gewoon en stoort zich niet aan hun aanwezigheid. Het is wel leuk om die beestjes bezig te zien.

Gepost door: magda | 02-08-14

En de merel vertelde me dat ze het ook lekker vindt

Gepost door: Merel | 02-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.