28-07-14

mosselen en water

mosselen.JPG

Gisteren heel de dag kunnen genieten op het terras samen met kennissen
( de mosselen zijn al heel lekker! )

Vandaag is de tuin overstroomd, ook water in het tuinhuis.

water.jpg

20:55 Gepost in het weer | Commentaren (12) | Tags: het weer, wateroverlast, tuin |

Commentaren

Volgende week is het hier ten huize ook mosselfestijn ;-) Kijk er al naar uit :-)
Wat een ellende al dat water. Gelukkig (al is dat ook niet echt het juiste woord) heeft het zich beperkt tot je tuin en is het niet je woning binnengelopen. Hier zijn we van overstromingen gespaard gebleven, een mens zou zijn hart vasthouden als er zoveel regen valt op korte tijd. Hopelijk trekt het water snel weg en heb je niet veel (of liever geen) schade aan het materiaal dat in het tuinhuis staat.

Gepost door: bea | 28-07-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, we hebben het al meer gehad maar nu was het echt lang geleden. Het gaat zo vlug, je ziet het gras verdwijnen in het water . De achterbuur heeft er nog meer van dan wij en ik zag bij de buur vlak naast me ( niet buurtje met de kippen en het konijn) dat er ook zoveel water stond . Als die buur water in zijn tuin heeft sijpelt het gegarandeerd binnen in het tuinhuis. Maar ik ben daar al op voorzien : de fietsen die niet regelmatig gebruikt worden staan achterin het tuinhuis op het latten werk van twee palletten op elkaar. Vooraan in het tuinhuis komt zelden water maar er liggen ook balkjes klaar om de grasmachine eventueel hoger te zetten. Tegen de avond stopte het eindelijk met regenen en na een paar uur zag je toch al dat het water zakte. De elektriciteit in het tuinhuis leg ik veiligheidshalve af als het zo'n weer is.

Gepost door: magda | 28-07-14

Reageren op dit commentaar

oeioei Magda
gelukkig ben je er op voorzien lees ik in je reactie

Gepost door: fotorantje | 29-07-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, het gebeurt niet dikwijls ,maar het is in elk geval beter om voorzorgen te nemen want als het water stijgt heb je geen tijd meer om iets te doen.

Gepost door: magda | 31-07-14

Ja.. dat waren stevige buien gisteren hè.. hier bleef het gelukkig niet staan, maar er waren plekken in de buurt waar je ook kon pootjebaden!
Gelukkig niet teveel schade bij jou.. heb gelezen dat het over het hele land hier weer in de miljarden gaat lopen, de waterschade!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-07-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hier aan de kust konden veel rioolputjes het water niet vlug genoeg opvangen en zijn er hier en daar kelders ondergelopen. Maar als je dan hoort dat auto's geparkeerd stonden op de rioolputjes zelf, dan is het niet verwonderlijk dat er water overlast ontstaat!!! Maar het is niet te vergelijken met wat er zich amper 20 km in het binnenland heeft afgespeeld.

Gepost door: magda | 31-07-14

Niet leuk, Magda, al die waterellende. Gelukkig hadden jullie geen water in de woning.
Zo te lezen had je voldoende voorzorgsmaatregelen genomen.
We hadden al veel water in het voorjaar en nu ook in de zomer. Het mag wel stilaan eens gaan ophouden.
Die Mosselen zien er overheerlijk uit !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-07-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, de mossel zijn nog aan de kleine kant maar ze zijn ontzettend goed gevleesd en lekker.
Ik heb het al meer geschreven dat wij hier aan de kust al dikwijls veel geluk hebben gehad met het weer. Ook nu kan er van veel wateroverlast niet gesproken worden, zeker niet als je vergelijkt welke taferelen er in het binnenland afspeelden.

Gepost door: magda | 31-07-14

dat ziet er niet mis uit op de eerste foto..

maar het vervolg was enigszins anders...
gelukkig nam je uw voorzorgen..

een prettige en droge dag gewenst Magda

Gepost door: willy | 29-07-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, de mosselen smaakten goed en in aangenaam gezelschap nog eens zo goed! Gelukkig heeft het de volgende nacht niet meer geregend want dan overstroomt het hele tuinhuis. Nu zakte het water redelijk vlug. De vloer is nu een paar dagen later bijna droog.

Gepost door: magda | 31-07-14

Hier weet je niet meer waar wat ligt, alles staat hier onder water, en zojuist is het weer beginnen regenen Magda. Mijn tuin en de kelderruimte is één groot zwembad. Maar er is hulp onderweg.
He laat de mosselen U smaken!
Groetjes

Gepost door: greta | 30-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta het is nog wel vroeg in het seizoen en de mosselen zijn nog niet echt op zijn grootst maar ze zijn wel erg lekker van smaak.
Ach dan is dat beetje water in mijn tuin niet te vergelijken met de waterellende die er in het binnenland is. Daarbij het heeft niet meer gerend na die ene keer. Gelukkig maar want dan was de ellende hier ook begonnen. Niet direct in het huis maar in het tuinhuis zou ik dan wel moeten zorgen dat alles wat niet tegen water kan hoog op blokken staat. Nu ik let er wel op dat alles op de rekken ligt en de grasmachine kan ik ook nog in de garage zetten.

Gepost door: magda | 31-07-14

De commentaren zijn gesloten.