31-07-14

zonsondergang

We zijn een paar dagen verder en het water in de tuin is weg. Gelukkig heeft het na die regendag niet meer geregend want anders had ik toch een deel van het tuinhuis moeten ontruimen. In het huis zal het water niet zo vlug binnenstromen want het ligt een beetje boven het straatniveau. Alleen achteraan de tuin ligt het wat lager zoals bij drie van mijn buren. Later is er door verdere buren veel grond opgevoerd vooraleer er gebouwd werd met het gevolg dat  het water naar ons toestroomt als er lange tijd stortbuien zijn.  Het gebeurt gelukkig niet zo dikwijls dat we wateroverlast hebben. Hopelijk blijven we nu weer lange tijd gespaard van dergelijke langdurige stortbuien.

zonsondergang.jpg

De twee kleinkinderen zijn gisterenavond naar huis vertrokken. De maand juli is een drukke vakantiemaand geweest. Zij hebben alles uit de kast gehaald om te genieten van hun vakantie bij oma en de laatste week was het zelfs hectisch. Er stond nog zoveel op hun programma van daguitstappen, maar het weer was soms eens spelbreker zoals maandag toen het de hele dag zo fel regende. Nu zondag vertrekken ze op reis met hun papa en mama en ik zie hen pas terug  half augustus.

Ik kan ondertussen eens de foto's sorteren en verslagjes maken .Lachen
Dinsdagavond na een bezoek aan Nieuwpoort( verslag volgt) wilden ze beiden nog  naar zee. Sébastien had een vlieger gekregen van zijn papa en wilde die op het strand  proberen. Het lukte een beetje maar in feite was er teveel wind.
Oma profiteerde er ondertussen van om de ondergaande zon in beeld te brengen.

Omstreeks 22uur was de zon in zee verdwenen en gingen we naar huis waar we doodmoe van een drukke dag ons bed indoken!

vliegeren.jpg

 

Commentaren

Je foto's van die zonsondergang lijken net op die postkaarten in de winkeltjes op de zeedijk aanschafte, om naar het thuisfront, mooi echt mooi!
Ja met die vlieger kon ik zelf me ontzettend bezig houden, was soms wel hard labeur bij 'n stevige bries, maar hier ook konden die jongens met dit en zandkastelen bouwen uren zoet zijn.
Groetjesssss en eindelijk beter weer, de zon is er!

Gepost door: greta | 31-07-14

Reageren op dit commentaar

even rechtzetten= die ik in de winkeltjes ----om naar het thuisfront te sturen
lijkt me beter verstaanbaar.

Gepost door: greta | 31-07-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik wilde allang eens de zonondergang op foto zetten maar 's avonds had ik geen zin meer om naar zee te rijden. Met de kleinkinderen nu profiteerde ik ervan. Het was een heel mooie avond en op het strand was er behalve een paar zeevissers en een paar kinderen die nog zwommen( vind ik wel gevaarlijk zo laat op de avond en geen bewaking meer ) niemand meer.
Om te vliegeren was de wind een ietsje te fel. Je moest echt met twee zijn om die matrasvlieger de lucht in te krijgen. In elk geval lukte het voor de eerste keer dat hij dit deed redelijk goed.

Gepost door: magda | 31-07-14

Het was al een hele tijd dat ik hier nog was en dacht zo juist "lang geleden dat ik iets van Magda hoorde".
We hebben het toch druk hé en in de vakantie nog meer als anders.
Wij waren gisteren met Dominique in Sluis en Knokke. Vandaag komt Emeron slapen tot morgen avond. Meer kan ik niet aan met hem.
Amaai jij hebt ook wateroverlast in je tuin gehad! Gelukkig dat het niet in huis was.
Groetjes en we horen ons wel eens gauw.

Gepost door: emmy | 31-07-14

Reageren op dit commentaar

@Emmy, we moeten dringend elkaar eens horen hé !!:-)

Gepost door: magda | 31-07-14

Het was meer landinwaarts nog een graadje erger hè aan overstromingen.. zag de beelden op tv.. oei oei oei!
Prachtige luchten-foto's!! kan daar ook altijd heel erg van genieten!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 31-07-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het was een heel mooie zonsondergang ,ik bleef maar foto's maken. De lucht veranderde zo vlug!
Ja hier aan de kust hebben we dikwijls beter weer dan in het binnenland.
Amper een 20 km landinwaarts waren er al serieuze problemen met water. We kregen hier wel enkele rake donderklappen maar daar bleef het bij. Alleen de regen viel met bakken uit de hemel. Als je hoort welke schade blikseminslagen veroorzaken dan mogen we ons hier gelukkig prijzen. Felle windstoten kregen we ook maar niet te vergelijken met de windhozen die er soms voorvallen in het binnenland. In de tuin is enkel de catalpa gehalveerd. Enorme takken kwamen naar beneden. Het is ook een broze boom. Voor de rest geknakte bloemen en veel bladeren in de tuin. Ik heb vandaag de hele namiddag bezig geweest met opruimen. De zomerse bloei in de tuin is nu wel weg . Niet leuk maar dat herstelt zich wel vanzelf.

Gepost door: magda | 31-07-14

een beetje rust voor Oma, nu de kleinkinderen op reis zijn. Maar ik denk dat Oma al uitkijkt naar half augustus.
Schitterend mooie zonsondergangen, Magda !

Gepost door: Fluwijn | 31-07-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,hoe kun je het raden! Maar een paar nachtjes goed slapen en overdag wat rustiger aan doen en dan verlang ik al weer naar die twee jongens!! In elk geval was de julimaand een heel fijne maand en hebben we samen veel gedaan.

Gepost door: magda | 31-07-14

een schitterende collage van de zonsondergang Magda..

en je list je kleinkinderen nu al..

aftellen naar half augustus..

prettige dag

Gepost door: willy | 01-08-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik mis ze natuurlijk want het is ineens stil in huis ( niet dat het zo'n lawaaimakers zijn ). Maar een beetje me-time kan ik nu wel gebruiken :-)

Gepost door: magda | 01-08-14

mooie foto's!

Gepost door: fotorantje | 04-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.