02-08-14

Duifjes

Ik blijf nog even in de dierenwereld ! Na de merels zijn er nog de duiven.
Een tijdje geleden schreef ik dat er een koppel duifjes op een onmogelijke plaats een nest ineen aan het steken waren.( klik). Dat nest trok op niks en er kwam ook geen duivejong.
Ze kwamen toen aan en af gevlogen met een paar stokjes en deponeerden dat  op een buitenlamp onder de brede dakgoot .( wees gerust de lamp brandt niet meer) Daar zat het vrouwtje dan te broeden. Maar op een dag zag ik op het gaanpad onder het nest een gebroken eitje liggen. Dat verwonderde me niet  want hoe er in dat nest een ei kon blijven liggen ...


De duifjes verdwenen een poosje tot een van de kleinkinderen opmerkte dat er opnieuw een duifje aan het broeden was op het krakkemikkige nest. Het  zat er dagen na elkaar en bewoog niet. Cédric haalde de grote trapladder en maakte een foto van het duifje op het nest. Op een dag zagen de kinderen twee kopjes uit het nest steken. Het was gelukt, er zat een jong in het nest.
Deze week hoorden we twee duiven boven op het dak lawaai maken. Wellicht vader en moeder duif die het jong aanporden om uit te vliegen.

De ladder werd weer buiten gehaald en ja op de rand van het nest zat het jong. Het durfde wellicht niet vliegen. Twee dagen zagen we het op de rand zitten. Gisteren moet het uitgevlogen zijn want het nest is opnieuw leeg!

Ik zal de ladder nog maar eens uit de garage halen om al de poep die ze hebben achter gelaten op te kuisen!!

De bovenste foto is de moederduif en de onderste is het duivejong.

duifjes.jpg

12:15 Gepost in dieren | Commentaren (4) | Tags: dduif, nest, broeden |

Commentaren

Dan was dat nest toch zo slecht nog niet hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-08-14

Reageren op dit commentaar

@Misschien hebben ze een paar takjes erbij gelegd en vast gesmeerd met al die uitwerpselen die er opzij te zien zijn! Vieze boel ook op het gaanpad. Maar het is hen toch maar gelukt en vliegt er nu een jong duifje rond!

Gepost door: magda | 02-08-14

Ik heb ook al het bouwen van nesten door Turkse tortels gadegeslagen. Dat is iets waar die vogels nu eens geen verstand van hebben, maar ze blijven het proberen, tot wel vijf keer per jaar en van die vijf keer slagen ze er één keer in om één of twee jongen groot te brengen. De aanhouder wint.

Gepost door: Benjamín | 02-08-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,de aanhouder wint dat mag je hier wel zeggen. Vòòr de grote treurwilg gesnoeid werd zaten er meerdere duivenkoppeltjes in de wilg. Nu kunnen ze er nog geen nest in bouwen . Volgend jaar misschien. Ze wilden wellicht in de buurt blijven wonen. Ze hebben inderdaad geen verstand van nesten bouwen. Er lag meer rommel op de grond dan in dat nest. Ik ben benieuwd of ze dat nest nog eens gaan gebruiken!

Gepost door: magda | 02-08-14

De commentaren zijn gesloten.