05-08-14

Het Witte dorp

 

De andere morgen sliepen de jongens een gat in de dag, maar toen ze beneden kwamen: " oma gaan we naar Lissewege " was het eerste wat ze zeiden. Allebei kenden ze Lissewege van een bezoek vorig jaar met hun ouders aan het lichtfeest dat plaats vindt in de maand augustus ( ook dit jaar op 22 en 23 augustus om 21 uur). Dan is het hele dorp verlicht met  kaarsjes en zijn er licht- en vuurspektakels. Ik had hen verteld dat er tijdens de zomermaanden ook een beeldenroute was en ik had bij Fotorantje gezien dat een hele rij bomen een breikleedje aankregen. Dat wilden ze wel eens met eigen ogen zien. 

Dus reden we vlak na de middag naar Lissewege: Het witte dorpje Lissewege bestaat uit witgeverfde huizen, een charmant bebloemd kanaaltje en in het midden een reusachtige kerk, zo kun je dit dorp kort en bondig omschrijven.

Ik parkeerde de auto ergens in een nieuwe woonwijk en we noteerden de naam van de straat, je weet maar nooit dat we die straat niet terugvonden. En vlakbij de auto zagen we al beelden.

beeld3.JPG

beeld5.JPG

We waren ook niet veraf van het Lisseweegs vaartje , zij het dan het minder bekende deel, maar toch even mooi.

Een beeld in de tuin aan de overkant van het vaartje.

vaartje2.JPG

vaartje3.JPG

Een mooi doorkijkje.

vaartje.JPG

We kwamen aan het meest bekende deel van het Lisseweegs vaartje. De boorden zijn bebloemd en aan de linkerzijde staan tijdens de zomermaanden kunstwerken. Wij wandelden langs de linkerkant en keerden dan aan de rechterkant terug.

vaartje4.JPG

vaartje5.JPG

Een foto vanop een van de brugjes...

vaartje7.JPG

...en een terugblik.

vaartje8.JPG

Langs het vaartje staan of hangen beelden.

vaartje10.JPG

vaartje11.JPG

Moe of hongerig?  Een tafeltje van het restaurant de Goedendag staat te wachten op je.

vaartje9.JPG

Wij wandelden naar het kerkplein waar veel beelden vlak voor de kerk op het grasveld staan.

beeld1.JPG

beeld2.JPG

beeld4.JPG

Morgen een blik in de kerk waar ook beelden staan en ...een beklimming van de 50 meter hoge kerktoren. Al was die klim lastig, het uitzicht loonde de moeite.

Commentaren

Lissewege is een prachtdorp en nu met al die beelden zeker een bezoek waard.Het zijn heel knappe foto's geworden Magda en de jongens zullen zich wel goed geamuseerd hebben.

Gepost door: marylou | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Marylou, beide kinderen zijn wel te vinden voor de uitstappen met oma. Pretparken zitten daar niet bij , dat doen ze wel met hun ouders. Er hoort altijd een beetje cultuur bij en dat vinden ze best oké. Leerden we vroeger niet op school " wij reizen om te leren" :-)

Gepost door: magda | 07-08-14

Ik geloof dat jullie er op 30.07 waren. Als dat tussen 12u30 en 16u was, hebben we elkaar op een tiental meter na gemist, want het etablissement waar ik vertoefde (De Goedendag) staat op een van je foto's.

Gepost door: Benjamín | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,zeker weten dat we elkaar gemist hebben op een paar meter! Het zal dan ongeveer 15 uur geweest zijn toen ik langs de Goedendag liep..

Gepost door: magda | 08-08-14

leuk Magda, Lissewege door jouw ogen, dingen die ik niet zag of niet vastlegde op de foto
en die toren beklimmen liet ik ook wijselijk aan jullie over :-) k ben wel benieuwd naar het uitzicht

Gepost door: fotorantje | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik vind het ook leuk te zien hoe iemand anders dezelfde dingen op zijn eigen manier ziet en op de foto vastlegt.

Gepost door: magda | 08-08-14

Lissewege ,altijd de moeite waard Magda..

ik kijk al uit naar je foto's van op de toren..

prettige dag

Gepost door: willy | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, blijkbaar denken veel mensen dat Lissewege de moeite waard is om te bezoeken . Het was er niet overrompelend druk ,maar toch druk genoeg voor zo'n klein dorp.

Gepost door: magda | 08-08-14

Een dorpje zo klein.. en half blogland is er blijkbaar! hahahaa! Maar het ziet er dan ook heel aangenaam toeven uit daar.. hoewel je kleinzoon op de laatste foto er wat verveeld bij zit. Zóveel kunst was voor hem misschien wat teveel van het goede? De toren op zal ie wel leuker gevonden hebben! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is tijdens de zomermaanden dat er in dit dorp zoveel te doen is, dus is het niet verwonderlijk dat velen in die periode er op bezoek gaan. O neen hij was niet verveeld hoor, misschien wel een beetje moe. Hij wilde dat zijn broer stopte met foto's maken want hij wilde zo vlug mogelijk die toren beklimmen.

Gepost door: magda | 08-08-14

Ho ho Magda wist je op voorhand hoeveel traptreden er naar boven waren???? Meis ik ben beneden gebleven, was toen vijf jaar jonger dan nu, maar toch.... ja het uitzicht volgens mijn mannen was er enorm. Maar kijk nu ga ik het nog zien hier ze op Uw blog en dat zonder pijnlijke benen. Toen was er geen kunst te bespeuren in het hele dorp, maar tijden veranderen nietwaar.
Dit dorp doet me altijd denken aan het stadje Thorn daar is zijn de huizen ook zo allemaal bijna in het wit geschilderd.
groetjessssssssssss

Gepost door: greta | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, neen ik wist niet hoeveel treden er waren en ik heb ze ook niet geteld .Het klimmen was al lastig genoeg. Ik wist wel dat de toren 50 m hoog was.
De kunstwerken staan er ook enkel tijdens de zomermaanden. Lissewege is er voor bekend. Ja een ietsje doet het aan Thorn denken maar het dorp Thorn is wel veel mooier vind ik.

Gepost door: magda | 08-08-14

Het was druk in Lissewege met al die bloggers, hahaha. Het is er dan ook mooi om te toeven hé ? De kerktoren hebben wij niet beklommen. Dat laten we liever over aan de jeugdige bloggers, zoals jij. :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, het was er druk en toch liepen we mekaar niet tegen het lijf! In het vervolg moeten we afspreken en dan samenkomen onder de kerktoren. Zou wel leuk zijn .
Jaja ik voel me nog jeugdig met dat jong volk rond me :-)

Gepost door: magda | 08-08-14

De commentaren zijn gesloten.