07-08-14

Bomen in het Witte Dorp

 

Na het beklimmen van de kerktoren wilden de jongens naar de bomen gaan kijken die een gebreid jasje gekregen hadden. Een groep breiers wilden wat kleur brengen in hun straat. Daar zijn ze aardig in gelukt. Op weg naar die bomen zagen we dit ouderwets snoepwinkeltje. Het is een museumwinkeltje. We wilden wel eens binnenkijken maar er was echt teveel volk binnen en we zijn dan maar doorgelopen.

snoepwinkel.jpg

Eerst naar het station, ja er is in Lissewege een mooi stationsgebouw, het wordt tegenwoordig uitgebaat als kunstgalerie en je kunt er ook iets drinken. Links op de foto zie je mensen zitten op het buitenterras. Heeft het stationsgebouw zijn oorspronkelijke bestemming verloren , toch is het een echte stopplaats voor de trein want we zagen een trein  stoppen en er stapten mensen uit en daarna reed hij verder richting Brugge.( Lissewege ligt op de lijn Brugge -Zeebrugge ).

station.jpg

station1.JPG

De aangeklede bomenrij bevinden zich vlak voor het station . Je kon er echt niet naast kijken. Cédric heeft een hele serie foto's gemaakt en die wil ik plaatsen voor de inspanning die hij daarvoor heeft gedaan. Zoals al is opgemerkt lijkt het of een groot aantal bloggers in deze periode Lissewege hebben bezocht. Maar ieder ziet Lissewege door zijn eigen lens en ieder brengt wel iets anders.
Ga ook eens genieten bij Fluwijn en Fotorantje/fotorantje

boom.JPG

Leuk om op die manier in een boom te klimmen.

boom1.JPG

Gezellig hoekje  voor een theekransje.

boom2.JPG

Een totempaalboom4.JPG

Welke boom heeft het mooiste jasje aan?

boom5.JPG

boom6.JPG

Moeilijk kiezen !

boom7.JPG

de dikke en de dunne

boom8.JPG

nog een overblijfsel van het WK ?

boom9.JPG

cercle en clubfan ?!

boom10.JPG

Er wordt een strenge winter verwacht.

boom11.JPG

boom12.JPG

Commentaren

jaja de trein stopt er, zo kan ik er geraken hé :-)
het terras was niet open die dag
heel klein winkeltje met niet alleen snoep maar ook lekkere konfituur
mooie foto's en leuk om Lissewege door jouw ogen en die van je kleinkinderen te zien, zowel bij jou als Fluwijn zag ik andere dingen, tof

Gepost door: fotorantje | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

@Antje , de binnenkant van het station is mooi veranderd met een bar en twee plaatsen waar er schilderijen en voorwerpen hangen en staan. Het terras was druk bezet en de kinderen verkozen om naar huis te gaan....ze hadden honger :-)

Gepost door: magda | 09-08-14

die zichten van op de toren zijn indrukwekkend Magda..

maar die aangelegde bomenrij is een lust voor het oog..

prachtige foto's Magda

prettige dag

Gepost door: willy | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

@Willy ,het was de klim naar boven wel waard en gelukkig was het helder weer zodat we ver konden kijken. Die wildbrei actie was echt in het oogspringend. Ik zag zoiets voor de eerste keer in Gent en later op de kinderboerderij in Assebroek. De kleinkinderen en vooral de jongste genoot ervan.

Gepost door: magda | 09-08-14

Ja, ik heb het al hier en daar gezien, maar zo mooi als hier helaas niet.Dat is hier het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb. Bij ons was de leuning van 'n brug. Dat wildbreien is hier verleden jaar gestart, en het is nu iets waar iedereen van kan mee genieten. Heel mooie foto's heb je Magda!

Gepost door: greta | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat wildbreien is al een tijdje bezig, zoals ik schreef bij Willy zag ik het voor de eerste keer in Gent. Daar ging het uit van het MIAT( http://dekindertjes.skynetblogs.be/archive/2012/01/31/miat.html )

Gepost door: magda | 09-08-14

Jasjes voor bomen breien … tja, een mens moet zich ergens mee bezighouden natuurlijk, maar voor mij hoeft het niet echt. De natuur en de bomen zijn op zich al fraai genoeg.
Anderzijds verdient Lissewege best wel een pluim, want ik ken geen ander dorp waar er zoveel te beleven valt.

Gepost door: Benjamín | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin het is niet echt nodig maar het fleurt een hele wijk wel op en daar is het vooral om te doen. En het achterliggend idee is lovenswaardig nl de mensen samenbrengen. Wees maar zeker dat er breiclubjes geweest zijn om dit allemaal te breien.

Gepost door: magda | 09-08-14

Die bomen met hun gebreid jasje, zijn echt wel prachtig hé. Wij hebben eigenlijk niet genoeg tijd genomen om dat eens goed te bekijken. Maar gelukkig kan ik hier alles nog eens goed zien.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , ja ik had nog wat tijd over en de kinderen vonden het leuk. De commentaren van de jongste waren best grappig.

Gepost door: magda | 09-08-14

Een vrolijk gezicht, zo allemaal op een rijtje!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, en het was een lange rij ,ik heb nog een aantal bomen niet geplaatst hier ;-)

Gepost door: magda | 09-08-14

wat tof al die aangeklede bomen

Gepost door: merel | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, je kon er echt niet naast kijken en heel strategisch ook nl vlak naast een grote parking.

Gepost door: magda | 09-08-14

De commentaren zijn gesloten.