08-08-14

Museumavond

Gisteren waren de senioren op een zangavond  van marktliederen in het Museum  van de Zwinstreek. Elk jaar wordt er een museumavond ( elke donderdagavond tijdens de zomermaanden) uitgekozen met een soort liederen die we nog niet hebben gehoord. Dit jaar was het in het kader van de herdenkingen 14-18  over de Groote Oorlog.
Het was de eerste maal dat de marktzanger dit thema bezong. Klik eens op Sincfala dan hoor je Erik Wille zingen begeleid door Eric De Sutter ,accordionist. De tent achter het museum was goed gevuld met aandachtige luisteraars en uiteraard werd het refrein telkens meegezongen. Je had het maar af te lezen van een scherm.

marktzanger.JPG

accordeon.JPG

publiek.JPG

Vooraf konden we een thema tentoonstelling bekijken in het Museum zelf. Deze keer ging het over een visser die in zijn leven 10 000 foto's over het vissersleven heeft gemaakt: Pierre Meyers bijgenaamd Pierre Kodak.
"Pierre Meyers, fotograaf en oud-scheepsmotorist, zag in 1930 het levenslicht. Zijn voorvaderen waren allen vissers en reders, ook Pierre koos voor een leven aan boord. In 1946 begon hij als lavertje op de Z.524 en legde mooie schepen en speciale momenten van het vissersleven op de gevoelige plaat vast."

pierre meyers.JPG

schepen.JPG

schepen1.JPG

schepen2.JPG

 

23:33 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (4) | Tags: senioren, sincfala, marktliederen |

Commentaren

Mijn vader is ook van 1930.. die zouden we wel pa Kodak kunnen noemen hè! hahaha!
Leek me een heel leuke en interessante avond!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-08-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het was een kleine tentoonstelling over Pierre Kodak maar leuk om zien hoe de man allerlei evenementen op zee en aan de wal in beeld bracht.
De marktzanger bracht met woord en zang een overzicht van 4 jaar oorlog. De refreinen werd flink meegezongen. Meestal tekst op bekende liederen uit die tijd en dat zingt dan ook gemakkelijk hé!.

Gepost door: magda | 10-08-14

een interessant evenement Magda..

prettige zondag

Gepost door: willy | 10-08-14

Reageren op dit commentaar

@Willy ,deze avond was de première van marktliederen in verband met 14-18. Het werd erg geapprecieerd door het publiek.

Gepost door: magda | 10-08-14

De commentaren zijn gesloten.