13-08-14

Het weer is de oorzaak...

 

Neen neen, ik ben niet weggespoeld noch weggewaaid, maar het weer heeft er wel onrechtstreeks mee te maken dat ik niet eens de tijd had om hier iets te posten!

Zondag was het een dag om vlug te vergeten. Stortvlagen en hevige windvlagen. Ik was uitgenodigd om ribbetjes te eten bij vrienden die een paar straten verder wonen en ik had tegen de middag tussen  twee regenvlagen in mijn fiets genomen en was tot bij hen gereden. Ik dacht het zal wel opklaren tegen dat ik terug naar huis rijd.

Maar ze wilden dat ik tot 's avonds bleef want ze hadden voor het avondmaal stokbrood en krabbenpoten! Daar zeg ik niet neen tegen!! Het had echter zo ontzettend hard geregend dat ik tussen twee vlagen in even naar huis reed. Ik had een kamervenster open gelaten, wel met een vliegenraam erin. De regen kwam uit een andere richting maar de buien waren zo hevig dat ik toch vreesde dat de regen zou binnenkomen. Gelukkig niet, het venster werd toch maar gesloten. De slagregen zorgde er wel voor dat het water in een hoek van de voordeur  binnen sijpelde. Vlug het tapijt opgerold en een dweil tegen de deur geduwd. In de tuin was nog geen water te zien dus ook geen water in het tuinhuis.

Gerustgesteld ben ik daarna ... met de auto die paar straten teruggereden. Ondertussen was de zon doorgebroken en konden we nog een uurtje buiten zitten op hun terras. En de krabbenpoten... die hebben gesmaakt . Het was al redelijk laat toen ik huiswaarts reed en ik was te moe om de pc nog te openen..

Maandag  kregen we nog buien over ons heen om U tegen te zeggen. Er was petanque in de namiddag en ik vreesde dat het noppes zou worden. Maar tegen 14 uur trok de hemel open en zagen we een stralende zon en die is de hele namiddag gebleven. Van die paar druppels die vielen spreken we niet. We moesten zelfs niet schuilen en konden verder spelen. Het werd een dolle namiddag. We hebben wat afgelachen, dat zal wellicht door de dolle wind geweest zijn. Gelukkig is het een omheind speelterrein anders waaiden we wellicht weg.

Toen ik thuis kwam kreeg ik van alle kanten telefoontjes of ik wateroverlast had. Hier en daar had het enorm geregend: in Blankenberge stortregen , in Knokke fikse buien en wij op het sportterrein van Westkapelle hebben slechts een paar spetters gekregen  niet eens genoeg om het speelveld nat te maken. Niemand wilde mij geloven en toch was het zo. Van plaatselijke buiten gesproken! Weer te laat om de pc te openen.

Dinsdagavond was ik juist naar boven en had de pc in mijn bureau pas open gezet toen er werd aangebeld. Mijn schuins-overburen stonden daar. Ze kwamen zich excuseren voor de geluidsoverlast van hun vakantiehuurders  en hun gedrag. Ze brachten zelfs een doosje Mon Cheri's mee. Persoonlijk heb ik geen last van de huurders die  halve nachten (en soms hele nachten) lawaaierig in de jacuzzi zitten die in de tuin staat. Hoe later op de avond ( nacht ) hoe luider, waarschijnlijk na het nuttigen van een aantal drinks...

Ik hoor het wel als dit overdag gebeurt en ikzelf buiten in de tuin ben, maar dat stoort me niet echt. De buren ernaast en achteraan die hebben er wel last van en het helpt niet als er gevraagd wordt om stiller te zijn. De politie zeg je? Ja dat helpt voor die ene keer. Maar als er weer andere huurders zijn herbegint de lol.
Zo kwam er al eens een buur aan mij vragen of ik ook zoveel last had van lawaai van de huurders die urenlang en nachtenlang in de jacuzzi zitten. 
Maar wat er het weekend is gebeurd tart alles. De eigenaars zijn lieve mensen die nu wonen waar ze een zaak hebben. Ik vond dat ze moeten weten wat er allemaal gebeurt in hun vakantiewoning .

 Twee vrouwen moeten die nacht zodanig ruzie hebben gemaakt in en rond de jacuzzi tot 6 uur in de morgen!! Ik begrijp niet dat de overige jaccuzisten die vrouwen niet in de woning hebben geduwd. Wellicht waren ze er ook te dronken voor... 's Morgens lag één van de vrouwen oliepatat-stomdronken  in haar auto. Het was omstreeks 9 uur en ik haalde mijn krantje uit de brievenbus. Eerst dacht ik dat ze onwel was en wilde gaan helpen maar toen ik haar bezig zag begreep ik dat ze ferm boven haar theewater was. Ze laveerde met veel moeite dwars over de straat en viel languit op het voetpad aan mijn woning. Toen dook ze terug naar haar auto, kroop er met veel moeite in en reed tien meter verder. Ze stond namelijk geparkeerd bij mijn overbuur  gelegen naast de vakantiewoning. Toen waggelde ze met veel moeite terug uit de auto en wat ik toen zag vond ik zo zielig. Ze stak haar jogging broek  af tot op haar knieën en plaste rechtstaand in haar blote kont op straat!!! Daarna waggelde ze met half opgetrokken jogging tussen de haagjes naar de voordeur en ging binnen.

Je kunt me nu verwijten dat ik haar niet heb geholpen. Ik denk niet dat ik haar kòn helpen, maar ik ben wèl blijven wachten tot ze veilig in de woning was. Was haar dit niet gelukt dan zou ik zeker aangebeld hebben, wellicht waren er daar toch al wat nuchtere mensen. Wie laat nu een vrouw in die toestand in een auto stappen!
Toen ik 's  avonds de poes, het konijn en de kippen van buurtje eten ging geven stapte de vrouw,( ik schat haar een jaar of vijftig)- uitgezwaaid door een jongere vrouw- in haar auto en reed weg. Ze zal eerst haar roes uitgeslapen hebben vooraleer naar andere oorden te rijden.

Ik vond dat de eigenaars van de woning mochten weten wat er daar gebeurd is. Ze zijn zich bij al de buren gaan excuseren en die hebben al hun grieven van overlast  over de voorbije maanden verteld. Veel zaken wisten de eigenaars  niet. Ze mogen in feite van geluk spreken dat ze zo'n brave buren hebben. Ze kwamen het laatst bij mij en hebben gevraagd of ik hen wil inlichten als de huurders zich buitensporig gedragen. Ik denk dat dit niet erg nodig zal zijn gezien de weersomstandigheden. Het is 's avonds toch al erg frisjes !

Ondertussen maakte ik de laatste dagen een reeks foto's van de maan en vooral van de wolken!

wolken 1.jpg

wolken2.jpg

zondagmiddag 10 augustus 2014

regen.jpg

maandagmiddag 11augustus.
Het regende zo hard dat het zelfs mistig leek!

maan.JPG

maandagavond 11 augustus 2014 omstreeks 23 uur

wolken3.jpg

dinsdagmiddag 12 augustus

wolken4.jpg

dinsdag in de late namiddag 12 augustus

nacht.jpg

dinsdag omstreeks 22.30 uur  12 augustus

wolken5.jpg

wolken6.jpg

woensdagmiddag 13augustus

wolken7.jpg

woensdagnamiddag eventjes dreigende wolken 13 augustus

wolken8.jpg

woensdag bij valavond 13 augustus

 

23:42 Gepost in het weer | Commentaren (9) | Tags: wolken, maan, burenhinder, regen |

Commentaren

Dat was dan eigenlijk toch niet het weer wat je bij de pc vandaan hield hè.. maar je drukke programma haha! Maar des te beter.. de hele dag achter de geraniums zitten is ook niks! ;-)
Maar je verwijten dat je die vrouw niet geholpen hebt? Ik had de politie gebeld hoor.. openbare dronkenschap is strafbaar.. en wildplassen ook. Om over dronken een auto besturen nog maar te zwijgen! En het is geen doen, als mensen zich zo denken te moeten misdragen. Daar had ze wel op aangesproken mogen worden door een blauw uniform vind ik. Niks helpen.. het was geen onschuldig slachtoffer van een ongeluk.. dat mens had zich willens en wetens klem gezopen.. gewoon asociaal.
Wat een mooie luchten allemaal.. maar die ene, met die zonnebloem net over het randje.. die vind ik het leukste! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-08-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, tegen dat de politie ter plaatse is, is zij allang binnen en binnenshuis mag zij dronken zijn. En dan is het mijn woord tegen het hare. Ik denk dat deze vrouw een drankprobleem heeft en daardoor een ferme normvervaging. Zoiets doe je niet als je één keertje erg dronken bent. Had ze moeten wegrijden dan verwittigde ik zeker de politie. Ik was beschaamd in haar plaats voor zo'n ongepast gedrag. Zij vertrok 's avonds en de hele bende die daar ook logeerde de volgende dag. In elk geval heeft de eigenaar hen opgebeld om mee te delen wat hij vernomen heeft van al de buren en dat ze niet meer moeten terugkomen( het bleek dat ze hier al meerdere keren kwamen logeren).

Gepost door: magda | 14-08-14

Nee.. da's niet helemaal waar hoor magda. Als iemand bijvoorbeeld dronken iemand aangereden heeft en daarna doorrijdt, naar huis, pakt de politie 'm dáár ook nog op als ze er achter komen wie de dader was. Je mag thuis wel dronken zijn, maar je mag je niet op straat misdragen. En zelfs je auto maar zo'n klein stukje verzetten mag gewoon niet. Wat als ze per ongeluk op het gas getrapt had met haar dronken kop en jouw mooie tuin ingereden was?.. of over iemand heen?
Ik wil maar zeggen, dat ik zulke types zéker niet zou helpen. ;-)

Gepost door: mizzD | 14-08-14

Lijkt wel of de familie Flodder in de buurt is neergestreken Magda, ja buren je kiest ze niet he. En die p.c daar ga je binnenkort genoeg tijd voor hebben, want de herfst nadert alweer met rasse schreden.
Knappe foto's van die luchten.
Groetjessssssssss,

Gepost door: greta | 14-08-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, toen ik alle verhalen hoorde van de buren dacht ik ook aan de familie Flodder. Daar kon je wel om lachen indertijd maar als je het als buur meemaakt is het niet zo leuk. De buren zijn er helemaal niet gelukkig mee dat de eigenaar de woning verhuurt aan vakantiegangers. De overlast neemt toe, er komen elke keer véél meer mensen dan er in feite kunnen slapen. Die trekken zich niks aan dat er buren zijn.Het is hier een residentiële wijk en de mensen komen hier wonen voor de rust. Als je dan elke nacht niet kunt slapen van gebrul en getier ... de politie komt wel af als buren bellen voor nachtlawaai om te zeggen dat het stil moet zijn maar bij de volgende vakantiegangers is het weer prijs...De jacuzzi in de tuin is de grootste oorzaak en de eigenaar ging die nu afsluiten .

Gepost door: magda | 14-08-14

Brrr, hoe simpel moet je zijn om zo dronken te worden dat je zo'n ongemanierdheden doet?? Te hopen dat ze achteraf een black-out had, het is om door te grond te zinken van schaamte :-)

Gepost door: bea | 14-08-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, die vrouw zal het worst wezen denk ik. Zij verbleef hier een paar dagen en is nu huiswaarts. Ik schaamde me in haar plaats. Het is nu wel vakantie en dan is het 's morgens niet zo druk . Tijdens het schooljaar rijden er hier veel kinderen langs.

Gepost door: magda | 14-08-14

Oei Magda, het lijkt wel een scène uit een of andere film. Dergelijk wangedrag valt toch niet meer goed te praten ? Sommige mensen kennen blijkbaar geen schaamte meer. En drank is voor die mensen natuurlijk een slechte vriend.
Gelukkig is intussen de rust weergekeerd.
Prachtige wolkenfoto's, Magda !

Gepost door: Fluwijn | 17-08-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,de eigenaar van de woning is er nog altijd niet goed van. Gelukkig zijn de daaropvolgende vakantiegangers zo stil gewest dat we niet eens wisten dat het verhuurd was en deze die gisterenavond zijn toegekomen lijken ook "normale "vakantiegangers. Tja sommigen denken dat vakantie gelijk is aan de boel op stelten zetten. Maar er komt een einde aan en we moeten niet eens wachten op het einde van de zomervakantie. Het is vandaag bar weer: grijze lucht, regen, en veel wind.

Gepost door: magda | 17-08-14

De commentaren zijn gesloten.