16-08-14

superdruk!

Vandaag kwam een "oude" schoolvriendin op bezoek. Ze kwam tegen de middag met de trein van Brugge. Gemakkelijker om de files te vermijden zowel in Brugge als op de weg naar de kust. Een dubbele stapvoetse file was er bij het binnenrijden van de badstad.
Ik heb er iets op gevonden om niet meer in die file  te zitten om aan het station iemand op te halen. Ten eerste neem ik de oude baan  en ten tweede vraag ik hen of ze bij het verlaten van het station gewoon de twee rijbanen willen oversteken aan het zebrapad vlak vòòr het station. Ik wacht hen dan op aan de andere kant ter hoogte van de brandweerkazerne en hopla omdraaien en ik rijd zonder problemen terug naar huis. Ik heb geen halfuur meer nodig om op drukke dagen tot bij het station te geraken .( waar je anders maar 10 minuutjes over doet)

Na de middag wilden we even tot aan de zee. De fiets was geen optie want ze was pas geopereerd aan haar hand en die zat nogal strak in verband. Dus de auto genomen.

bronlaan.JPG


Ze heeft alle straten en lanen van het Zoute gezien en ook héél héél veel geparkeerde auto's. Het was ongelooflijk hoeveel auto's er geparkeerd stonden. Uiteindelijk keerde ik terug tot aan de Oosthoek waar er parkeerplaats genoeg was. Het is vandaar wel een heel eind wandelen tot aan de zee. Maar we namen het wiedauwpad waardoor we een hele hoek afsneden en wandelden zo tot aan de zee en terug.

wiedauwpad.JPG

wiedauwpad1.JPG

Wat me opgevallen is dat de begroeiing in de open ruimte naast het knuppelpad zo groot is dat er geen water meer te zien is . Alleen nog hoge planten, wilgen en riet. Niet meer zo leuk (vind ik). Hieronder een foto van dezelfde plaats in maart 2014

wiedauwpadx.JPG

Weet je waarom het in het Zoute zo druk was (en in het centrum ook vernam ik )?
Wegens de Optima Open .
"Optima Open maakt deel uit van een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit verlaten hebben en 30 jaar of ouder zijn"

 

 

 

 

Commentaren

Het is handig Magda als je wat binnenwegjes kent voor als het druk is aan de kust.
Zonder water is dat knuppelpad inderdaad niet meer hetzelfde.
Ik geloof dat ze het deze week over dat tennistoernooi hadden in het sportnieuws.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-08-14

Reageren op dit commentaar

inderdaad veel mooier met water!

Gepost door: fotorantje | 17-08-14

Reageren op dit commentaar

Ik neem toch aan dat het seizoen er ook een rol bij speelt of dat water te zien is of niet. In de winter zijn al die groene struiken kaal.. en het riet wordt vaak net als gras om de zoveel tijd gemaaid.. dus ik vermoed dat het er in de winter altijd gewoon wat kaler uit zal zien hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-08-14

Reageren op dit commentaar

Spijtig dat ze de begroeiïng zo hoog laten komen ,vond het op je foto uit maart ook veel mooier

Gepost door: marylou | 26-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.