01-09-14

vakantiedagen in augustus

 

Ik mag dan veertien dagen de boeken hebben gesloten op mijn blog, daarom was het ten huize de kindertjes niet stil en rustig.

Echternach.JPG

park in Echternach


Eerst waren we een paar dagen op vakantie in Luxemburg: De twee kleinkinderen, hun opa en oma aan moederszijde en ikzelf. Cédric had al een hele tijd gezegd dat hij de familie van opa eens wilde terugzien. Het was zeven jaar geleden dat we daar nog waren. De gezondheid van opa liet het niet meer toe om nog zo ver met de auto te rijden.
Voor mij waren het emotionele dagen. Maar ik was blij om de kinderen van opa's zus nog eens terug te zien. We werden er allen met open armen ontvangen en er zijn beloftes gemaakt om niet meer zo lang te wachten om elkaar terug te zien. De familie woont in de onmiddellijke omgeving van Echternach. Wij logeerden in Echternach zelf. We wandelden in het stadje, zochten de plekjes op waar ikzelf samen met opa heb gewandeld, ik toonde hen waar opa gewerkt heeft en waar ik sliep toen ik twee maanden in Echternach werkzaam was( en daar opa ook leerde kennen).... het hele stadje is voor mij één herinnering aan vroeger tijden ....

We hebben wandelingen gemaakt in de bossen en een neef begeleidde ons zodat we geen tijd verloren om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te rijden. Terwijl de andere  opa en oma even naar Luxemburgstad reden om familie op te zoeken reden de kinderen en ikzelf met een neef naar het Kasteel van Beaufort. Hij gidst daar af en toe. Het gaat niet om de ruines maar wel om het kasteel dat tot 2012 bewoond werd . Na het overlijden van de laatste bewoonster is het kasteel door de Luxemburgse overheid aangekocht en kan het nu bezocht worden. Zeker aan te raden.

Het waren warme en zonnige dagen en met tegenzin vertrokken we op een late namiddag weer huiswaarts. Maar eerst nog een halt in Bastogne om het Mardasson Memorial te bezoeken. En op de terugweg verlieten we in Houffalize de snelweg om in Dinez eens naar het vakantiehuis te rijden waar opa en ik jaren na elkaar met drie kleinkinderen op vakantie gingen. De ouders kwamen dan het weekend overwaaien.

Dan in één ruk naar huis met lange tijd zicht op een langzame maar prachtige zonsondergang. Geen files, geen opstoppingen en in een zucht rond Brussel.

ondergaande zon.JPG

ondergaande zon gezien vanuit de auto

Toen kwam de laatste vakantieweek met twee dagen onophoudelijke regenvlagen. Even vreesde ik dat het tuinhuis weer onder water zou lopen. Maar gelukkig niet. We brachten die twee dagen door met spelletjes spelen binnenshuis , wat ook wel gezellig was. De  regen zorgde er voor dat we niet de trip naar Vlissingen konden doen zoals gepland was. Dat zagen we nu toch echt niet zitten met zo'n weer. En toen zat voor de kinderen de vakantie bij oma er op.

regen.JPG

geen terrasweer

De donderdag vertrok ik met vriendinnen voor een drietal dagen naar Londen. We hebben het maximum eruit gehaald en het weer was ons erg gunstig gezind. We hadden overwegend zon en het was zacht weer tot 's avonds laat!

tower bridge.JPG

De volgende dagen laat ik zien hoe die twee weken verlopen zijn!

 

 

Commentaren

fijn je hier weer te zien en te lezen dat je een leuke 14 daagse hebt gehad, soms wat emotioneel zoals je familie terugzien die zo ver weg woont, dan wat bewogen met de angst voor wateroverlast en ja die uitstap naar Londen dat zal zeker en vast ook volop genieten geweest zijn

Gepost door: merel | 02-09-14

Reageren op dit commentaar

Blij dat je er terug bent. Wijs besluit genomen, deuren dicht, en even terug in de tijd van toen de tijd van heden nog héél veraf was.
Zal deugd gedaan hebben het nog eens opnieuw terug te zien, natuurlijk gaat die niet zonder de nodige heimwee, en emotie, naar die tijd van toen.
Groetjesssss

Gepost door: greta | 02-09-14

Reageren op dit commentaar

emotie's bij het weerzien....het tegengetelde zou abormaal zijn Magda

leuk dat je terug bent..

groeten

Gepost door: willy | 02-09-14

Reageren op dit commentaar

een drukke vakantie met allerlei emoties
k wist niet dat je in echternach gewerkt had

Gepost door: fotorantje | 03-09-14

Reageren op dit commentaar

Prachtdagen heb je zo te zien/lezen achter de rug....en bijhorende emoties. Heel mooie zonsondergang!

Gepost door: bea | 03-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.