06-09-14

Op vakantie geweest

 

We vertrokken op 18 augustus voor drie dagen naar het Groot Hertogdom Luxemburg. Het weer was ons al die dagen erg gunstig gezind en we hebben er maximaal genoten.

echternach1.JPG

"Alles oké " op de heenreis zegt het duimpje van Sébastien!

Echternach2.JPG

Eerst was het  tamelijk druk op de autoweg in de Ardennen...

Echternach3.JPG

... maar hoe verder we reden hoe kalmer het werd.
Gezien we over Duitsland via Bitburg naar Echternach reden
  leek het op den duur wel of we alleen de autosnelweg gebruikten.

echternach4.JPG

echternach5.JPG

Een heldere hemel met zon en witte wolken hield ons
gedurende de 5 uur durende reis gezelschap.

echternach6.JPG

Neen we reden geen 5 uur aan een stuk. We hielden een pauze om een picknick te eten ergens op de autosnelweg en in Sankt Vith, een stadje op het kruispunt tussen de Ardennen en de Eifel, om iets te drinken.
We bleven er even wat langer omdat er een zwaar ongeluk gebeurd was in het centrum en de weg korte tijd afgesloten was.

echternach7.JPG

Vervolgens reden we door de Eifel over talrijke hoge bruggen die de valleien overspanden en hadden een prachtig zicht op de streek. Foto's kon ik toen niet zo goed maken.
Toen we Echternach binnenreden waren we blij ter bestemming te zijn.

 

vakntien,luxemburg,familie,kleinkinderen

Zicht op het marktplein en rechts(niet zichtbaar) was ons hotel met groene luifel. Ik ben vergeten een foto te nemen en plaats hier een foto van internet. le postiljon.jpgHet vroegere hotel zoals ik het gekend heb is nu gesplitst  in een wijn en likeurwinkel helemaal links, een bed& breakfast en een restaurant. Het hotel gedeelte was zelfs afgesloten en dat had Sébastien ontdekt toen hij in de gang op elke verdieping een deur zag die geen handvat had en waardoor hij door het sleutelgat een lange gang zag met aan weerszijden deuren! Hij had gelijk boven het restaurant was het hotel gedeelte en nu was enkel nog de mooie ingang in gebruik met op elke verdieping een aantal mooie kamers  gebruikt als bed & breakfast.
Samen, met de twee kinderen, sliep ik op de derde verdieping waar we twee ineenlopende kamers ter beschikking hadden( het dubbele raam en links ervan een dakkapel)

Het is een persoonlijke indruk maar de "grandeur" van het stadje Echternach zoals het vroeger was, is niet meer terug te vinden. Morgen gaan we eens wandelen in het stadje.

Voetnoot:Straks kom ik weer bij jullie langs hoor! Ik heb tot nu toe echt niet de tijd gehad, maar nu valt alles terug in zijn gewone "plooi".

 

Een droevige voetnoot:
Mijn gedachten zijn vandaag vooral  bij de familie van onze voorzitter van de senioren. Hij is onverwachts overleden op 21 augustus op de leeftijd van 68 jaar . De crematie was in familiekring en vandaag was er een burgerlijke dienst voor alle kennissen en vrienden. Het dringt nog steeds niet door en iedereen stond er verweesd bij vandaag. Niet ziek, vol enthousiasme en plots is het voorbij...

 

Commentaren

Het is zeker 30 jaar geleden dat ik voor het laatst in Echternach was. In die tijd vond ik het een heel gezellig stadje...mss moet ik er ook eens opnieuw op verkenning :-) Sommige plaatsen herinneren we ons soms heel anders, maar het kan natuurlijk ook dat het na al die jaren wat van zijn 'sjiekte' verloren is.
Wat erg van die man, veel te jong hé en dan nog zo totaal onverwacht, dat komt dubbel zo hard aan.

Gepost door: bea | 07-09-14

Reageren op dit commentaar

Lang geleden dat ik daar eens was.. een keer een weekend in de omgeving op stap geweest, toen we m'n zusje, die er vakantie hield (in Bollendorf, aan de Duitse kant van het gebied dus), wilden gaan verrassen, omdat we het zielig vonden dat haar oudste dochter, die toen 5 jaar werd, geen visite op haar echte verjaardag zou krijgen haha. Heb wel ook een paar keer de Tweedaagse van Diekirch gewandeld.. da's in diezelfde mooie omgeving hè!
Mijn oprecht medeleven voor iedereen die jullie voorzitter nu zal gaan missen.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.