08-09-14

Wandelingen

wandeling6.JPG

In het midden van Echternach, omgeven door 375 hectare bos, ligt een kunstmatig meer van 35 hectare. Alle sportieve bezoekers komen hier volledig aan hun trekken, met zwemmen, zeilen, kanovaren, waterfietsen, windsurfen en vissen. Op het wandelpad rond het meer kun je wandelen en fietsen. Wij hebben er een klein stukje gewandeld. Je kunt er een hele dag vertoeven zonder je te vervelen. De moderne jeugdherberg is uniek en redelijk van prijs. Een prachtige omgeving!

wandeling.JPG

wandeling1.JPG

wandeling2.JPG

wandeling3.JPG

wandeling4.JPG

wandeling5.JPG

Een wandeling in  het Müllerthal met als eindpunt de bekende waterval Schiessentümpel. Beide jongens hebben daar hun hart opgehaald! Nu weet ik de betekenis van Schiessentümpel. Gewoon de val van het water in een plas of kolk.

wandeling7.JPG

wandeling8.JPG

wandeling9.JPG

wandeling10.jpg

De Wolfsschlucht is een steil naar beneden lopende, gladde rotsspleet, waar het voetpad zich doorheen slingert. Vroeger vond de wolf in deze chaotische rotsen bij gevaar een ideaal toevluchtsoord. En nu klauteren toeristen langs een smalle kloof en een steile trap omhoog!

wandeling11.jpg

In de rotsholten Hohllay en Breechkaul werden van de Middeleeuwen tot en met de 19e eeuw molenstenen voor de molens in de regio gebroken. De sporen zijn nog steeds als vreemde patronen in het gesteente herkenbaar .Tegenwoordig wordt het gebruikt als amfitheater. De sporen van een voorbij feest gingen als wegwijzer nog in de bomen. Linksonder( op onderste foto) ligt nog een molensteen als voorbeeld.

wandeling12.jpg

Niet ver van het amfitheater, maar niet zo gemakkelijk te vinden , is een Maria Beeldje geplaatst in een rots uit dankbaarheid dat gedeporteerde soldaten uit de tweede wereldoorlog teruggekeerd zijn naar huis.

wandeling13.jpg

De Predikstoel heeft zijn naam te danken aan het uitzicht : een overhangende rotspartij. Momenteel mocht je er niet op wegens gevaar van afbrokkeling. Je kon de smalle spleet in tot boven maar je moest langs een hele omweg weer naar beneden komen. Voor die klim gaf ik forfait samen met de andere oma. Ik had op dat ogenblik last van duizeligheid, eerst het dal in en dan ineens steil omhoog langs slingerende wegen. 't was maar tijdelijk ,gelukkig maar).

wandeling14.JPG

wandeling15.jpg

Ga je morgen mee naar het Kasteel van Beaufort dat tot 2012 bewoond is geweest?

 

Commentaren

Aha.. zowel die waterval als de Wolfsschlucht.. daar ben ik ook geweest! Leuk het allemaal weer eens terug te zien! M'n nichtje vierde toen dus haar 5e verjaardag en zij werd afgelopen augustus 21.. dus kun je nagaan hoelang het alweer geleden is voor mij dat ik het zelf zag! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-09-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hoog tijd om eens terug te gaan!! ;-)

Gepost door: magda | 09-09-14

Heel mooi is het daar! Ik meen me zelfs te herinneren dat er vroeger een camping was ergens aan dat meer. Benieuwd naar het kasteel, kom maar op met het verhaal :-)

Gepost door: bea | 09-09-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat is mogelijk van die camping. Nu zijn er grote campings langs de Sure in Echternachbrucke.

Gepost door: magda | 09-09-14

natuurlijk ga ik mee Magda..

prachtige foto's heb je er gemaakt..

groeten

Gepost door: willy | 09-09-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, Cédric heeft eveneens veel foto's gemaakt ( zeker deze waar ik zelf op sta)

Gepost door: magda | 09-09-14

Die Wolfsschlucht lijkt me geen geschikte attractie voor mensen die aan claustrofobie lijden … en als er dan ook nog wolven zittten.

Gepost door: Benjamín | 09-09-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, in die rotskloven mag je echt niet naar beneden kijken als je naar boven klimt. Je verschiet je rot van de hoogte! Ik heb er maar eentje gedaan. Je kan altijd langs een alternatieve weg naar boven maar puffen doe je zeker want de klim op die aangelegde trappen is ook niet mis. Die wolven waren in een ver verleden. Met al dat volk dat er door de kloven klimt zijn die beestjes maar het afgestapt.

Gepost door: magda | 09-09-14

Een spectaculaire wandeling was deze. De kleinkinderen vonden het waarschijnlijk formidabel. Maar voor oma's soms een beetje teveel klimmen en dalen.
Luxemburg heeft een prachtige natuur en daar wil een mens natuurlijk zoveel mogelijk van meepikken.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-09-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , we hebben er op die drie dagen echt het maximum uitgehaald en ik was niet verwonderd dat ik één klim niet durfde meedoen, niet omdat ik het niet zou kunnen. Maar door het vlugge hoogteverschil was ik duizelig.
Een normaal mens spreidt die wandelingen zeker over twee dagen. Wij bezochten telkens het hoogtepunt en reden dan met de auto naar het volgende hoogtepunt langs slingerende wegen en op en neer. Je zou voor minder duizelig worden. Gelukkig ging het vlug over. Maar zoals jij en je vrouwtje graag wandelen, doen zou ik zeggen. Het is er heerlijk en de wandelingen zijn goed bewegwijzerd.

Gepost door: magda | 13-09-14

De commentaren zijn gesloten.