09-09-14

Een wandeling in Gent

Sorry sorry, het kasteelbezoek is voor morgen.
Emmy had me overgehaald om samen een vriendin van haar op te zoeken. Ik kende haar niet persoonlijk maar het leek me wel een leuk idee vooral omdat zij het ook fijn zou vinden als ik meekwam.

Dus vertrok ik deze voormiddag met de trein naar Gent waar we hartelijk werden verwelkomd door de vriendin. Zij stelde voor om eens niet het centrum van Gent onveilig te maken maar om een mooie wandeling te maken in de Blaarmeersen. Daar had ik wel oren naar. Ik heb al zoveel gehoord over de Blaarmeersen dat ik dit maar al te graag eens met eigen ogen wilde zien.

We reden eerst naar het stadscentrum om een stukje te eten. Mizzd is altijd zo vol lof over Max, maar die was vandaag gesloten. Dus daar konden we niet terecht. We zochten een gezellig zaakje op die de vriendin geregeld bezoekt en we bestelden er scampi diabolique met frietjes. Reuze lekker.

Daarna trokken we over de Korenmarkt naar de bushalte en reden we naar de Blaarmeersen. Mooi zonnig weer de hele dag. Dat werkt aanstekelijk op de mensen. Bij het buitenkomen van het station speelde een jongeman prachtige stukken op een piano. Iedereen mag op de piano spelen. Dit zagen we ook in Pancrass station toen ik naar Londen was. Velen bleven staan kijken. Ik maakte er een filmpje van maar ik zou niet weten hoe ik dit op de blog kan zetten. Dus vandaar deze foto. Ook op de Korenmarkt was er volop muziek te horen.

gent muziek.jpgmax.jpg

gent.jpgDe Blaarmeersen is een sport en recreatiepark en erg groot. We hebben er een grote wandeling gemaakt rond het water. Maar al babbelend heb je daar geen erg in. Want op een gegeven ogenblik zei de vriendin " oei nu zijn we wel flink doorgewandeld en moeten we rechtsomkeer maken om tot bij mij thuis te geraken voor een kopje koffie en taart" ( sla ik nooit af,hahaha)

blaarmeersen3.jpg

blaarmeersen.jpg

Het was er wel erg kalm en alle speelpleintjes ( er zijn er heel wat) waren als het ware leeg. Hier en daar een jonge moeder met kleintjes, of een groep mindervaliden met begeleiders, of een groep studenten die wellicht pas einde september terug naar school moeten.

blaarmeersen1.jpg

Zelfs in de krekenplas voor jongere kinderen was er niemand te bespeuren. Op de berm rond de Krekenplas zagen we wel veel schapen grazen.

blaarmeersen2.jpg

 

schapen.jpg

Een heel eind verder zagen we de schapen terug , wellicht op weg naar hun stal! Enne... ze namen hun voorrang. Ze liepen gewoon tegen je aan of bleven stilstaan tot je een pas opzij zette,hahaha!

schapen1.jpg

schaapjes.JPG

En dan wandelden we langs de Leie naar de woning van de vriendin . 

gent1.jpg

Het voetpad liep onder  een brug door en daar was er mooie graffiti te zien!

graffiti.jpg

De tijd vloog en het was tijd om terug te keren naar het station , waar Emmy en ik bij het wachten op de trein nog even een paar foto's namen in de mooie hall van het station. Er waren nog zulke mooie maar de batterij van het nikonnetje zei dat het genoeg geweest was voor vandaag!

We namen elk onze trein zij richting  Brussel en ik richting kust. Het was een genietersdag!

 Op de foto's resp. torens van Brugge en Gent

station.jpg

20:32 Gepost in vrienden | Commentaren (8) | Tags: gent, blaarmeersen, vriendinnen |

Commentaren

Tjonge.. Gent en schapen.. echt een postje voor mij hè! hahahaa!
Nee.. de Max is op dinsdag gesloten.. dat had ik je wel kunnen vertellen! :-)
Die Blaarmeersen.. die verwar ik altijd met de Brielmeersen denk ik.. ik heb er in ieder geval volgens mij al heel wat foto's van gezien bij fotorantje en Fluwijn denk ik.
Die onderste twee foto's.. zulke maakte ik nog toen ik met m'n pa in Gent was laatst.. maar omdat er toen zo'n gedoe was met de treinen die niet reden, ging dat allemaal een beetje vlug-vlug. Jij hebt ze er mooier op.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-09-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de Blaarmeersen is meer bedoeld voor recreatie en sport en ook stukken groter dan de Brielmeersen. Echt iets voor de sportievelingen. Ik vind de Brielmeersen wel gezelliger om in rond te wandelen. Ja Fluwijn en Fotorantje hebben de Briemeersen al meer dan een keer in beeld gebracht en toch telkens weer anders..

Gepost door: magda | 10-09-14

mooie sfeerbeelden, en dan die schapen wie had dat gedacht

Gepost door: merel | 10-09-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, schapen inzetten zouden ze meer mogen doen, is milieuvriendelijk en de moeilijkste plekjes daar raken ze wel bij!

Gepost door: magda | 10-09-14

die schapen had ik er nog niet gezien Magda...

erg druk heb ik het in de Blaarmeersen nog nooit geweten, de sportinfrastructuur en de Watersportbaan trekken wel veel sporters aan..


prachtige foto's van die gerestaureerde ""sgrafitto's " uit het station heb je er bij geplaatst....

groeten

Gepost door: willy | 10-09-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, er waren veel schapen en volgens de vriendin die in de omgeving woont, lopen ze niet enkel in de Blaarmeersen maar lopen ze ook langs de bermen van de Leie! De Blaarmeersen is mooi en goed onderhouden!
Jammer dat de batterij plat was want ik had graag de andere sgraffito's ook getrokken ( Ik kende dat woord niet ,heb het opgezocht en ben nu dus kennis rijker ;-) )

Gepost door: magda | 10-09-14

Reageren op dit commentaar

aja de blaarmeersen daar kan je je steendood lopen
de piano zag ik gisteren toen ik op een trein moest wachten en even naar buiten ging, een dame zat te spelen

Gepost door: fotorantje | 12-09-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, de jongen die toen op de piano speelde gaf werkelijk een klein concert. Hij bleef maar spelen.
Ja nu weet ik dat de Blaarmeersen een groot domein is. We hebben niet eens de helft afgewandeld. Voor sporters een dankbaar domein. En nu wil ik niet mouwfrotten maar de Brielmeersen vind ik gezelliger.

Gepost door: magda | 13-09-14

De commentaren zijn gesloten.