10-09-14

Kasteel Beaufort

beaufort9.JPG

Dit is de imposante ruïne van een burcht uit de 12e eeuw.

De indrukwekkende en goed bewaarde ruïne van de feodale burcht ligt in een prachtige omgeving. Nu hebben we die ruïne niet bezocht maar naast deze eerste bouw ontstond er in 1647 een kasteel in renaissancestijl. Het is dit kasteel dat tot 2012 bewoond werd door de laatste eigenares en na haar dood is het kasteel in handen gekomen van de Luxemburgse overheid. Die zorgt voor het onderhoud van dit grote kasteel en met een gids kun je een groot deel van het kasteel bezoeken. De laatste kasteelvrouw betrok er nog verschillende kamers . Het was niet mogelijk om overal foto's te maken . Niet dat het niet mocht maar wegens tijdsgebrek en door bezoekers die te uitdrukkelijk in de weg stonden.

beaufort34.JPG

beaufort33.JPG

Een héél sobere ingang.
(Mijn neef was de sleutels halen om daarna in het kasteel zelf binnen te kunnen.)

beaufort1.JPG

beaufort2.JPG

beaufort4.JPG

zicht op de binnenkoer.
Er hangt een hele geschiedenis vast aan deze gebouwen te lang om hier uit de doeken te doen.

beaufort5.JPG

beaufort7.JPG

beaufort6.JPG

Stallen voor de paarden en koetsen als vervoer waren belangrijk voor de bewoners in een tijd dat auto's niet bestonden.

beaufort10.JPG

 

beaufort11.JPG

De stenen trappen zijn erg uitgesleten door het zachte materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

beaufort12.JPG

Een beeld uit een kapel die hier is geplaatst om beter  beschermd te worden tegen vochtigheid.

beaufort13.JPG

De kinderkamer

beaufort14.JPG

De grote slaapkamer van de kasteelheer en kasteelvrouw.
Het linkse bed is van mevrouw met een toilettafeltje ervoor en rechts die van meneer .

beaufort15.JPG

Hier aten de bewoners en de tafel is exact gedekt zoals toen.

beaufort16.JPG

Het plafond is prachtig.

beaufort18.JPG

Porseleinkast in de woonkamer met een prachtig bewerkt  plafond erboven

beaufort17.JPG

beaufort19.JPG

Een mooi bewerkt bureelmeubel

beaufort31.JPG

Wapenschilden van families die hier gewoond hebben.

beaufort32.JPG

Overal mooie meubels.

beaufort20.JPG

Niet meer in gebruik ,maar vroeger borrelde er bronwater uit.

Morgen laat ik zien hoe dit kasteel verbonden is met de ruïne van het vroegere kasteel er vlak naast gelegen.

 

 

Commentaren

Hallo Magda
Wat is dat weer een prachtige foto reportage met knappe foto's.Ik sukkel momenteel al 4 weken met een geknelde zenuw met uitstraling in mijn 2 benen en hoop dat ze me ergens kunnen helpen
Groeten
marylou

Gepost door: marylou | 11-09-14

Reageren op dit commentaar

@Marylou, ik hoop dat je geholpen kan worden ,want dat is wel pijnlijk. Zo mis je ook je mooie wandelingen en kun je geen foto's maken hé! Beterschap in elk geval.

Gepost door: magda | 11-09-14

Het glas en lood en die plafondfoto's vind ik geweldig.. gedekte tafels en andermans slaapkamers interesseren mij niet zo. Ik heb altijd gezegd dat ik de buitenkant van kastelen mooier en interessanter vind om te bekijken dan de binnenkant en ik zie dat ik nog niet van m'n standpunt hoef af te stappen hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-09-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, zowel de buitenkant als de binnenkant interesseert me. Je ziet dan eens hoe die mensen leefden en soms stel je vast dat je eigen leven dikwijls niet moet onderdoen voor hun leven. De interieurs van dit kasteel zijn echt goed onderhouden en iedere kamer had zijn bestemming. Jammer genoeg ontbrak de tijd om nog meer foto's te maken en zoals ik al schreef was de ruimte ook dikwijls te klein om ongestoord foto's te maken. Het is niet de bedoeling dat er bezoekers opstaan hé. Bijna twee uur duurde de rondleiding met veel uitleg van de gids in het Nederlands en Duits.

Gepost door: magda | 11-09-14

Méén je dat nou? dat je kijkt of je eigen leven niet onderdoet voor dat van een paar van die kasteelbewoners?? Kom op zeg.. geen énkel leven doet onder voor dat van een ander..! als je maar gelukkig bent hoor.. of er zilveren borden op tafel staan of simpele van de Ikea.. dat maakt toch geen lor uit?

Gepost door: mizzD | 12-09-14

Zo bedoelde ik mijn reactie niet: het is alleen een vaststelling dat die mensen voor de buitenwereld doen/deden alsof ze méér zijn dan jan met de pet ,maar dikwijls een véél armer en eenzamer leven hebben/hadden.

Gepost door: magda | 12-09-14

een prachtig interieur Magda..

ik zou me daar de koning te rijk voelen

groeten

Gepost door: willy | 11-09-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, en dan zag je hier nog maar een klein deeltje. Het voelde nog bewoond aan. Alsof de ziel van de kasteelvrouw nog aanwezig was. Zij bewoonde tot haar dood een paar plaatsen die heel intiem en gezellig waren. In de slaapkamer kon ik helaas geen foto's maken wegens de kostbaarheid van ingelegd goud van het bed. De gids wachtte tot iedereen terug uit de kamer was. En in haar woonkamer heel gezellig en voornaam ingericht, lag nog haar bril en krant op een tafeltje bij haar zetel en nog allerlei spulletjes alsof ze zo terug zou komen. Ontroerend mooi. Haar keuken was sober ingericht maar wel voorzien van alle comfort. Alleen kon ik er geen foto nemen omdat de bezoekers teveel plaats innamen, :-)

Gepost door: magda | 11-09-14

heel mooi interieur, mmm en dat glasraam prachtig
de kinderkamer zou van nu kunnen zijn

Gepost door: fotorantje | 12-09-14

Reageren op dit commentaar

@ Antje,De laatste bewoners hadden een zoon. Ik vraag me af of dit zijn slaapkamer is geweest ? Alle kamers van dit kasteel zijn niet getoond hij zal ook wel een meer volwassen kamer gehad hebben. Er waren nog meer mooie glasramen maar ja de gids stapte verder en we moesten volgen hé !

Gepost door: magda | 13-09-14

In dit kasteeltje had ik ook wel willen wonen, hoor. Prachtige interieurs, Magda. Maar meneer en mevrouw leefden blijkbaar gescheiden van bed.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-09-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, dit was wellicht een officiële kamer, hahaha, ik denk dat er nog wel intiemere kamers waren in dit grote kasteel. In elk geval waren het maar kleine bedden. Mijn voeten zouden uit bed hangen :-)

Gepost door: magda | 13-09-14

Mooie reeks Magda
Die trap, denk dat de aannemer ze dik tegen de buk geeft gezet ;-)

Gepost door: roysfoto | 13-09-14

Reageren op dit commentaar

@Roy ,de trap was zo uitgesleten dat je maar best zoveel mogelijk aan de kant naar boven stapte. Je gleed er bijna af. Ik heb niet gehoord welke steen er gebruikt werd maar ja een paar eeuwen op en af lopen veroorzaakt zeker slijtage hé!

Gepost door: magda | 13-09-14

De commentaren zijn gesloten.