11-09-14

Kasteel van Beaufort en de burchtruïne

 

beaufort3.JPG

De ingang om het Renaissance kasteel te bezoeken( pas sedert 2013) bevindt zich in de burchtruïne. Het is al een hele klim om tot bij de deur te geraken waar de gids de bezoekers komt ophalen. Wij hadden geluk we reden met de gids mee tot aan de ingang! En toen hij na de rondleiding voorstelde om via de ruïne de afdaling te doen en hij ons beneden zou oppikken, hebben we hartelijk bedankt. Onze knieën knikten want die dag hadden we al heel wat afgestapt in de omgeving van Berdorf.

beaufort30.JPG

beaufort26.JPG

Om een idee te geven van de hoogte van de ruïne: kijk op de foto linksonder naar een bezoeker die daar wandelt.

beaufort9.JPG

beaufort22.JPG

Er is vlak bij de vertrekken van de kasteelvrouw een mooi en groot terras waar je een prachtig zicht hebt . Vlak ernaast  zie je de ruïnes van de burcht.beaufort8.JPG

Tijdens de rondleidingen van het Renaissance kasteel spelen ook de aangrenzende boerderijgebouwen en de twee tuinen ( een rozentuin en bloementuin) een rol. Dit was de wens van de voormalige kasteelvrouw, haar lag aan het hart de bezoekers een authentiek beeld van het leven in en rond het kasteel te bieden. Zo zijn er gebouwen bij het kasteel als een bakkerij, smederij... 

beaufort24.JPG

beaufort25.JPG

De kasteeltuin is mooi onderhouden en door een beheerder van het kasteel worden er ook groenten gekweekt.( vooraan op de foto zie je preistengels)

beaufort35.JPG

Er is ook een mooi park bij het kasteel. Deze boom in het park wordt bijna door alle bezoekers gebruikt voor een foto!

DSC_0047.JPG

Tot een tijdje geleden werden in de kelders van het Kasteel de Cassero, een zwarte bessenlikeur, geproduceerd. Nu wordt deze likeur hier niet meer gemaakt. Maar bij de ruïne kan er geproefd en gekocht worden aan stalletjes.

Het was een mooi sluitstuk van een bijzondere dag: wandelen in de bossen en daarna een kasteel bezoeken gelegen in een héél mooie streek..

 

Commentaren

mooi kasteel en tuin
leuk die boom, heel uitnodigend :-)

Gepost door: fotorantje | 12-09-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, al is het kasteel oud van jaren, het is een héél mooi kasteel van binnen en het voelt binnen nog bewoond aan. Ja ik kon het niet laten om een foto te maken en de gids zei dat bijna iedere bezoeker dat deed :-)

Gepost door: magda | 12-09-14

een mooie en interessante reportage Magda..

de jongens zijn wel heel fotogeniek op die boom


groeten

Gepost door: willy | 12-09-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik kon het niet laten om een foto te nemen. Ze waren moe en hadden zich daar spontaan neergezet!

Gepost door: magda | 12-09-14

Kasteel Beaufort, het is een naam die ik ga onthouden voor als ik nog eens naar Luxemburg ga, want lijkt mij inderdaad een prachtig kasteel, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-09-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn de streek rond Echternach is ideaal om wandelingen te doen in de bossen en het Kasteel van Beaufort ligt er maar een boogscheut van. De burcht had ik lang geleden al eens bezocht maar het Kasteel zelf is pas sedert 2013 te bezoeken. Mooi onderhouden voor een kasteel van de 17e eeuw!

Gepost door: magda | 13-09-14

De commentaren zijn gesloten.