14-09-14

Openbedrijvendag

Vandaag was het Open Monumentendag en tevens ook Open Bedrijvendag op het industriegebied 't Walletje in Knokke-Heist. Bij de monumenten was er niets wat ik in mijn stad nog niet gezien had. Maar op het bedrijventerrein wilde ik wel eens een kijkje gaan nemen. Het ligt op amper tien minuten fietsen van mijn woning. Vergeten was niet mogelijk want om de haverklap vlogen er helikopters boven het huis. Je kon een minitripje maken aan een schappelijk prijsje en velen deden dan ook een vluchtje boven de streek.

De helihaven bezocht ik als eerste bedrijf. Het was er erg druk . Er stonden verschillende heli's en ook de Mug helikopter was er. Die laatste is toch een indrukwekkende machine.
 Ik kwam er ook vrienden tegen en een fotootje bij een heli mocht niet ontbreken.

openbedrijvendag.jpg

Op het bedrijventerrein waren er overal standjes waar je iets kon eten en drinken of kleine workshops om hun waren ( hier verfwaren) aan te prijzen.

openbedrijvendag1.jpg

Hier werd reclame gemaakt voor naaiwerk en herstellingen en de specialiteit was strandzetels en kussens maken!

badkar.JPG

Bij vele ondernemers stonden hun auto's en machines nodig voor hun werk buiten. Overal werd er aan de kinderen gedacht vnl met springkastelen.

cats.jpg

Het industrieterrein ligt nogal afgelegen maar geen nood vanuit de deelgemeenten kon je tot het bedrijventerrein gevoerd worden met de bekende golfkarretjes. Hier zitten nu jonge meisjes op maar bij de meeste karretjes zat er toch een ouder publiek op. De  tijdelijke parkeerterreinen stonden propvol en héél veel mensen waren met de fiets gekomen. Het weer leende er zich ook toe.

openbedrijvendag2.jpg

Aan de rand van een garage stond een retro ijskar en gezien het voor mij het eindpunt was van de rondrit, wilde ik mezelf trakteren op een ijsje. Een mevrouw stapte op me toe en gaf  een ticketje dat ik aan de ijsjes verkoper moest geven. Gratis ijs als traktatie van de garage. Mooi toch.
Terwijl ik mijn ijsje opat- vooraleer verder te fietsen -zag ik meer mensen te voet of met hun fiets op de ijskar toestappen en allen keken wat verbouwereerd toen ze een ticketje kregen voor een gratis ijsje. Goed gezien van die mevrouw. Het waren de mensen die echt een ijsje wilden kopen die er gratis eentje kregen. Een sympathieke stunt.

ijskar.JPG

Commentaren

Open Bedrijvendag ....

^k dacht aan een type-fout Magda..

en die helihaven is me onbekend, die zal wel niet voor "Jan met de pet op " zijn

fijne avond

Gepost door: willy | 14-09-14

Reageren op dit commentaar

@Willy het was werkelijk Open Bedrijvendag op het industrie terrein ' t walletje gelegen in de deelgemeente Westkapelle . Momenteel zijn er daar reeds 140 bedrijven aan te treffen en het breidt nog steeds uit... Wel eens interessant om door de brede lanen te rijden en te zien wie er daar allemaal een boei of hangaar heeft. Van brouwer, melkhandel, mazoutleverancier, houthandel ,tuinonderhoud, schilderwerken en ga zo maar door...Het nieuwste gebouw zal onderverhuurd worden voor kantoorruimtes.

Gepost door: magda | 14-09-14

Reageren op dit commentaar

mooi om eens mee te mogen maken.

Hier bij ons is het vandaag de grote kermis zondag

Gepost door: merel | 14-09-14

Reageren op dit commentaar

@ Merel, het is niet zo ver bij mij vandaan en met de fiets was het wel leuk om door de lanen te rijden en te zien hoe de bedrijven zichzelf promoten. Ik schreef het al bij Willy dat er momenteel 140 bedrijven zijn. Maar niet ieder bedrijf doet eraan mee. Waar de kleindochter als diëtiste werkt doen ze om hygiënische redenen niet mee. (Een groot bedrijf waar allerlei sauzen worden gemaakt). Ach ,ik ben blij dat ik zoveel heli's heb gezien, hahaha, ik heb daar een fascinatie voor. En je komt ook al bekenden tegen ,want iedereen in de streek is wel nieuwsgierig om te zien hoe dit industrieterrein zich alsmaar uitbreidt.

Gepost door: magda | 14-09-14

Indrukwekkend die helikopters!! En zo'n lekker ijsje, smaakt altijd. Goede reclame van hun.

Gepost door: Ellen | 15-09-14

Reageren op dit commentaar

@Ellen, je kon voor 40 euro een kort vluchtje maken met een heli. Er waren veel mensen die dat eens deden. En het gratis ijsje smaakte nog eens zo lekker ;-)

Gepost door: magda | 15-09-14

zag er heel leerrijk uit, en het ijsje aan het eind van de rit, super toch, vooral met het goede weer, grtjes

Gepost door: emily | 15-09-14

Reageren op dit commentaar

@Emily je weet wel dat er een industrieterrein is maar je weet in feite niet wie er daar allemaal gehuisvest is. Niet iedereen hield een opendeur dag maar er waren er wel genoeg die open waren.En dan het ijsje dat was wel een complete verrassing.

Gepost door: magda | 15-09-14

Daar had ik ook willen bij zijn, Magda, alleen al voor dat gratis ijsje.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 15-09-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn de ijsman schepte flink door zeker twee grote bollen daar vragen ze hier al een flinke duit voor!

Gepost door: magda | 15-09-14

Mooie foto's eneeuh, die gratis ijsjes: nooit geen slecht idee ;)

Gepost door: cuisine celine | 15-09-14

Reageren op dit commentaar

@Celine ik koos voor passievrucht. Wat een heerlijke smaak!Wel een mooie reclame stunt van die mevrouw.

Gepost door: magda | 15-09-14

Ik was van plan om het voormalige concentratiekamp in het Zedelgemse Vloethemveld te bezoeken, maar kwam daar in een wachtrij van wel anderhalf uur terecht, waardoor ik op mijn stappen teruggekeerd ben.

Gepost door: Benjamín | 15-09-14

Reageren op dit commentaar

@ Benjamin dat doet denken aan de pretparken waar je plakkaatjes ziet staan " vanaf hier nog een uur" Ik zou het ook afstappen.

Gepost door: magda | 15-09-14

Vind het niet zo raar dat daar jonge meisjes op dat golfkarretje zitten.. ik merk vaker dat de jonkies te lui om te lopen zijn.. de ouderen zijn dat meer gewend! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-09-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, toen ik dit karretje zag ,dacht ik ook "daar moesten toch oudere mensen opzitten"

Gepost door: magda | 15-09-14

De commentaren zijn gesloten.