19-09-14

verticuteren

verticuteren.JPG

Moe maar voldaan, een selfie van op afstand!
Deze keer geen groenten  kuisen of potten soep maken.


De tuin aan de voorkant van de woning is geverticuteerd dwz ontdaan van  mos, klaver, onkruid en dikke grassen. Ik heb méér dan twee keer met de machine  rondgelopen. Het ligt er nu maar sjofel bij, precies of alle gras weg is.

Het was wel extra werk want ik heb de hele zomer de Krekel uitgehangen en nu was het de hoogste tijd om die dikke viltlaag eraf te krijgen zodat het gras weer kan ademen. Vijf propvolle zakken " afval" heb ik bijeengeharkt.

Het werk op zich is niet zo vermoeiend maar de hitte speelde me parten. Het zweet liep langs mijn gezicht en mijn rug. Nochtans lag een groot gedeelte van de tuin in de schaduw van de treurwilg. Maar het was broeierig warm. Ik wilde klaar zijn vandaag , er werd onweer voorspeld. PPff, ik heb het rond 18 uur  horen rommelen in de verte maar uiteindelijk vielen er deze avond enkel een paar spetters. Niet eens genoeg om de warme grond af te koelen.

22:24 Gepost in tuin, werken | Commentaren (22) | Tags: tuin, verticuteren |

Commentaren

Ik kan niet zeggen dat jij de hele zomer een krekel geweest bent hoor.. heb vaak genoeg over snoeiwerk in de tuin en weet ik wat al niet meer wat voor werk allemaal gelezen.. als jij een krekel was, was ik een dóde krekel hahahahaa! En 't is niet eens zo dat ik de winter nu niet doorkom hoor hahahaa!
Maar je kijkt niet echt vrolijk op deze foto.. volgens mij was je echt moe! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-09-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, toch heb ik het gevoel héél veel genoten te hebben tijdens de zomermaanden . Nu is het echt voorbereidingen treffen voor de wintermaanden en door het lange zachte weer is alles véél meer gegroeid dan andere jaren. Dat hoor ik ook van mijn buren.
Ik was inderdaad moe maar ik kijk wat zorgelijk omdat het foto nemen van op afstand niet zo gemakkelijk verliep. Het nikonnetje stond nogal wankel op een struik en ik vreesde dat die geen 10 seconden voor de " klik " zou blijven staan. :-)

Gepost door: magda | 20-09-14

Ooooh.. ja dat doe ik ook altijd als m'n cameraatje niet goed staat voor de zelfontspanner, moeilijk kijken hahaha! Mijn moeder stond altijd met zo'n vreemd mondje op de familiefoto's.. omdat ze het niet kon laten 'hij doet het niet' te zeggen en dan júist ging die camera af hahahahaa!

Gepost door: mizzD herself | 20-09-14

Je had de andere foto's eens moeten zien...allemaal om ter lelijkst kijken deed ik "doet ie het of doet ie het niet " :-)

Gepost door: magda | 20-09-14

Hebben jullie wat gerommel gehoord? Dan was het hier wel even anders. We hebben een genadeloos onweer over ons heen gekregen en dat was niet om te lachen.

Gepost door: Benjamín | 20-09-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik mag het niet luidop zeggen maar ik verlangde echt naar wat hemelwater. Het is hier erg droog en het ziet er naar uit dat we vandaag evenmin regen gaan krijgen. Dus blijf ik maar met de gieter rondlopen wil ik de planten nog wat langer zien bloeien.

Gepost door: magda | 20-09-14

Je gazon verticuteren heb je juist op tijd gedaan Magda, want hier is de eerste regen al gekomen. Je staat iedere keer verbaasd hoeveel afval er uit die grasmat komt.
Weer 'n werk dat gedaan is, en waar je de winter rustig kunt overheen laten gaan. Ja elke tuinbezitter droomt van een prachtige grasmat.maar er is wel 'n hele hoop werk, maar het loont de moeite.

Gepost door: greta | 20-09-14

Reageren op dit commentaar

@Greta de vòòr- en zijkant heb ik nu grondig gedaan en dan ben ik weer voor een tijdje gerust. De achterkant ( en grootste deel van de tuin),is begin september gedaan maar niet zo grondig. Daar heb ik nog wel een namiddagje voor nodig om het echt goed te doen. Je staat er echt van te kijken hoeveel afval er uit die grasmat komt. Opa zorgde altijd dat zijn grasveld er bij lag als een biljart laken. Ik heb dat nu kunnen bereiken met de vòòr- en zijtuin. Dus nog een inspanning voor de achterkant.

Gepost door: magda | 20-09-14

Komt wel in orde Magda met je' pelouze' zoals wij het in het West-Vlaams zeggen.( 'k weet niet 'pelouze' of het juist is geschreven, maar ik denk het)
Mooi weekend gewenst

Gepost door: greta | 20-09-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, in elk geval is al het onkruid en mos eruit. Of er nog gras terugkomt zien we wel. In elk geval gras is taai en na een droogte periode waarin het gras dood lijkt ,komt die na een eerste goede regenbui al terug te voorschijn.

Gepost door: magda | 20-09-14

Een hele klus, dat verticuteren, Magda. Dit jaar en vorig jaar heb ik mijn gras niet geverticuteerd omdat mijn slechte rug teveel zou protesteren. Het gras blijft nog wel groeien, maar volgend jaar zal ik er toch eens werk moeten van maken.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-09-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , het wordt wel elk jaar gedaan ,maar deze keer was de viltlaag erg dik. Ik heb deze keer extra mijn best gedaan. Niet één keer zo van heen en terug maar wel drie keer! Nu zie je echt de aarde weer. Buurman doet het niet graag en slaat gemakkelijk een paar jaar over, gevolg :het is allemaal mos en klaver en onkruid! Je loopt precies op een verende grond.Hij zal niets anders kunnen doen dan de hele tuin afschrapen en opnieuw zaaien.

Gepost door: magda | 20-09-14

en ik dacht dat dit alleen in het voorjaar mocht...

maar ik ben zeker geen kenner

Gepost door: willy | 20-09-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik heb me geinformeerd en vond dit: "Gras verticuteren kan ook in het najaar (september), maar niet te laat zodat er nog voldoende grasgroei is voor een goed herstel van de grasmat." Met het zachte weer is het dus best mogelijk om nu nog te verticuteren. Ik heb het niet gedaan in het voorjaar en het leek me hoognodig om het nog voor de winter te doen. Tussen het gras zag ik teveel mos en klaver.

Gepost door: magda | 20-09-14

Magda het voornaamste is dat je genoten heb van de zomermaanden het werk gaat niet lopen (spijtig) en er moet stilaan weer in de tuin gewerkt worden om hem winter klaar te maken.

Gepost door: lilianel | 20-09-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,moest ik het nog met tegenzin doen dan is het een karwei. Maar ik doe het graag . Vandaag( 20sept) heeft de klusjesman nog een boom kaal gezet en dikke takken van de laurierhaag met een kettingzaag korter gemaakt en nog allerhande kluisjes in huis gedaan. En ik maar bijeenvegen en zakken vullen. Hij maar over en weer naar het recyclage park. Je kunt niet geloven hoe content ik ben van mijn dag. Ik zal alvast goed kunnen slapen. Maar morgen is het echt rustdag :-)

Gepost door: magda | 20-09-14

Dan heb je goed je best gedaan jij ijverig miertje . Hier gebeurt zo iets in het voorjaar maar ja ik.lees wat je bij Willy schrijft
Hopelijk wordt het bij jou vandaag een zonnige zondag hier grijs en nat

Gepost door: merel | 21-09-14

Reageren op dit commentaar

@Merel ,goeie middag , deze morgen grijs en tegen de ochtend ook veel regen, maar nu( 's middags)is er een stralende zon gekomen!

Gepost door: magda | 21-09-14

vlijtige dame, jij zit nooit stil, k verschiet daar telkens van :-)

Gepost door: fotorantje | 22-09-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik weet het ,maar van de winter ga ik me wel koest houden :-)

Gepost door: magda | 22-09-14

Hahaha nog vlug een selfie ;-) Foto apparaat instellen en dan vlug op dat stoepje gaan zitten en hoe was het om terug recht te geraken? Al rollend of kruipend...

Gepost door: Emmy | 25-09-14

Reageren op dit commentaar

@ Emmy, het laatste hahaha!

Gepost door: magda | 25-09-14

De commentaren zijn gesloten.