29-09-14

Beeldige wandeling

 

"Blankenberge stond deze zomer opnieuw beeldig met zomersculpturen. Het was al de elfde editie van de Beeldige Wandeling, een kunstinitiatief van de stad Blankenberge en het cultuurcentrum . "info cultuur blankenberge.
Verschillende beeldhouwwerken van verschillende kunstenaars staan er op een parcours doorheen Blankenberge opgesteld.
Het was vorige donderdag terug onze maandelijkse uitstap met twee oud collega's. We waren van plan om in Blankenberge naar het Belle Epoque Centrum te gaan. Maar op het plein vlakbij het Belle Epoque gebouw zagen we onderstaande beelden .
Vòòr de Sint Rochus kerk zagen we sculpturen van de  zanger, beeldhouwer, schilder en schrijver Willem Vermandere. De beelden stralen in hun eenvoud een  grote robuustheid uit.

blankenberge.JPG

willem vermandere.JPG

willem vermandere1.JPG

willem vermandere2.JPG

willem vermandere3.JPG

de Titanen.

willem vermandere4.JPG

een kunstwerk in hout.

Commentaren

ik denk toch dat ik het meer voor zijn teksten en muziek ben Magda....

sommigen tekeningen zijn ook niet mis...

groeten

Gepost door: willy | 29-09-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik treed je bij.

Gepost door: magda | 29-09-14

Ouderwets misschien, maar ik weet graag wat ik zie.. óf het moet heel vrolijk en kleurrijk zijn, dan kan ik het ook wel smaken. Dit is dus niet echt mijn smaak.. maar ieder z'n ding natuurlijk.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-09-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, opvallend zijn die beelden wel,maar niet echt mijn ding.

Gepost door: magda | 29-09-14

Moet je dan eens in Steenkerke bij hem thuis gaan, wat die er staan heeft in zijn tuin en atelier. Maar zijn liedjes heb ik allemaal, maar die beelden.... Prachtig materiaal waarmee hij werkt, en die gedrevenheid van hem, en iemand die goed kan vertellen, vooral de oorlog is en blijft zijn stokpaardje, maar de rest, ja Magda.....je moet er voor zijn zeg ik altijd.
Mijn man wilde er iets speciaal voor op het graf van mijn broer, maar helaas..het werd iets totaal anders.
Misschien 'n idee om even langs Steenkerke te gaan. Mooi kerkje met die graven daar zo rond, kan je 'n heel mooi logje opleveren.
Groetjessssss

Gepost door: greta | 30-09-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, daar geef je me een goeie tip. Gezien mijn schoondochter een enorme fan is van Willem zijn liederen( gaan naar veel optredens) ,kan ik best eens vragen of we niet een keertje naar Steenkerke kunnen rijden. Zij woont er niet eens zo ver van!!

Gepost door: magda | 30-09-14

Wel, ik heb in mijn leven al beelden gezien die mij beter bevallen, want deze exemplaren vind ik maar niks. Doe mij maar een Mozes of een David van Michelangelo. Ik heb al altijd moeite gehad met de zogeheten 'moderne kunst'.

Gepost door: Benjamín | 30-09-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ja zeg daar valt het niet mee te vergelijken. Je bent echt niet kieskeurig hahahaha!

Gepost door: magda | 30-09-14

oh bij de belle epoqueroute die ik deed twee jaar geleden lagen daar gekleurde mozaiekstenen, die vond ik mooier dan deze beelden
Willem heeft niet veel aantrek zo te lezen :-)

Gepost door: fotorantje | 30-09-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, blijkbaar komt het publiek die deze beelden wel mooi vindt juist hier niet langs ;-). In het Belle Epoque Centrum staat er nog een mozaïk steen. Kijk vandaag maar eens naar het logje.

Gepost door: magda | 30-09-14

Willem zal waarschijnlijk met hart en ziel die beelden gemaakt hebben maar mijn smaak zijn ze ook niet....precies alsof er nog veel moet aan gekapt worden vooraleer er een mooi resultaat van komt. Magda, het is te hopen dat die brave mens hier niet komt lezen want veel succes oogst hij niet :-) Voor het geval hij het wel doet: Willem, uw muziek is beter, veel beter :-)

Gepost door: bea | 30-09-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, het zijn zo'n kolossale beelden ,enfin zo voelen ze aan. Misschien heeft hij er in zijn atelier andere staan... Ik vind Willem subliem in zijn liederen.

Gepost door: magda | 30-09-14

De commentaren zijn gesloten.