01-10-14

Hond en baasje

 

honden.JPG

Als ik in het centrum van de stad moet zijn , parkeer ik meestal mijn auto in de aanpalende straten .Je vindt daar meestal wel een parkeerplaats en daarenboven heb ik een kaart( op jaarbasis) waardoor ik niet meer moet betalen . Die telt niet voor de winkelstraat en daar parkeren is ook een heel stuk duurder.

De dag dat ik naar de Belgacom winkel ging( die in de winkelstraat gelegen is), had ik mijn auto in een aanpalende straat geparkeerd en op de hoek van de straat zag ik dit metalen plakkaat hangen.
De eigenaar van deze villawoning moet het ferm de keel uithangen dat hij dergelijk plakkaat aan zijn omheiningsmuur  heeft vastgevezen. Het is een rustige straat met allemaal oude villa's met een haag rond hun woning . De eigenaars van honden kunnen er ongezien wandelen. Alleen zouden ze wel de nodige discipline mogen opbrengen om de drollen van hun huisdier op te rapen. Er staan boetes op maar velen denken blijkbaar nog dat het niet nodig is als niemand in de omgeving is.

22:21 Gepost in Actualiteit | Commentaren (11) | Tags: hond en baasje, drollen |

Commentaren

Je posttitel is dan ook verkeerd.. het moet zijn 'Baasje en hond'.. dat beest kan er niks aan doen hè. ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-10-14

Reageren op dit commentaar

Hier verderop in de buurt heeft iemand ook een bordje in z'n voortuin staan.. 'ik hou van uw hond, maar niet van zijn str*nt!' hehe.. vind ik toch sympathieker.

Enfin.. op afval op straat gooien staat ook boete, maar ik vind de hoeveelheid zwerfvuil hier, op straat, in perken en bermen en zo, véél opvallender dan de hondenkak.. en voor afval staan er overal véél meer afvalbakken. In de kak gaan staan is vervelend en vies, maar mijn hond trapte eens in glas en in een brandende sigarettenpeuk.. dat is niet alleen vervelend maar ook heel pijnlijk en het kan ook kostbaar zijn als je er mee naar een dierenarts moet..! Ik spoel liever wat kak van m'n schoenen dan..

Gepost door: mizzD | 02-10-14

@Mizzy, opzettelijk verkeerd gezet ;-) De hond doet wat van hem verwacht wordt , maar baasje doet niet wat van hem verlangd wordt.

Gepost door: magda | 01-10-14

Reageren op dit commentaar

Het is ergerlijk dat sommige mensen zo laks zijn. Het gebeurt dat er in mijn voortuin ook een hondendrol te vinden is...degoutant is het. Hondenbezitters zouden zich ten allen tijde aan de regels moeten houden, niet alleen als hun hond schijt terwijl er mensen in de buurt zijn.

Gepost door: bea | 02-10-14

Reageren op dit commentaar

@Bea en toch gebeurt het. Die denken als ze het niet zien moet ik me niet bukken om het op te rapen. In die bewuste straat is het ergerlijk. Dan komen ze van de Lippenslaan van een appartement en wandelen ze een stukje in een straat met tuintjes en een wandelpad afgezoomd met bomen. En juist rond die bomen liggen de drollen. Niet leuk als het dag na dag gebeurt.

Gepost door: magda | 03-10-14

Haha ! Dat kan wel tellen als statement. Tja, hondenpoep, het blijft een probleem. Ik trapte vorige zondag nog in een hondendrol terwijl ik aan het fotograferen was. Ik merkte het pas toen ik terug in de auto zat en plots een onfrisse geur waarnam.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 02-10-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , ook in mijn straat is het een tijd geleden elke dag van dat geweest. Toen hebben buurtje en ik elk een groot plakkaat om hondenbaasjes te vragen de drollen op te rapen en die we bij het gemeentebestuur konden krijgen aan de haag vastgehangen . De drol liet ik liggen tot die helemaal verpulverde. Het heeft toch geholpen sedertdien laat het baasje zijn hond wellicht elders uit.

Gepost door: magda | 04-10-14

dat zou ik in Knokke niet verwacht hebben...Magda

prettige dag en kijk maar uit..

Gepost door: willy | 02-10-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja al die honden op een appartement in de winkelstraat moeten ook eens naar buiten hé! En als er dan dichtbij een straat is waar je ongezien kunt rondwandelen met een hond ,dan krijg je een drollenstraat ...'t is hier niet beter dan elders hoor.

Gepost door: magda | 04-10-14

Ik hoop dat de plaatser van dat bord er geen averechts effect mee sorteert en men het als een uitnodiging beschouwt.

Die drollen zijn echt ergerlijke dingen en soms … verschuilen ze zich in het gras, of onder dorre bladeren … en dan kun je je plezier niet op.

Gepost door: Benjamín | 02-10-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, als je een hond hebt weet je toch dat het beestje af en toe zijn behoefte moet doen. Maar ja zoiets oprapen is vies ,hoewel met een plastiek zak beetnemen en omdraaien is toch eenvoudig . Alleen gooien ze dan het zakje in de goot, de straatveger zal het wel opkuisen denken ze dan! Wat je verder schrijft is ook waar ,dan kom je met vieze schoenen thuis en als het schoenen met diepe ribbels zijn ...hahahaha!

Gepost door: magda | 04-10-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.