02-10-14

Londen

Einde augustus waren we nog een keertje voor drie dagen naar Londen. Elk jaar wordt er gevraagd " waar gaan we volgend jaar naar toe ?" En de zes schoolvriendinnen willen elk jaar opnieuw terug naar Londen. Elk jaar wordt er een programma vastgelegd en iedereen heeft inspraak. Hoewel we al verschillende jaren naar Londen gaan  hebben we bijlange nog niet alles gezien!

Maar de Eurostar startte bijna zonder ons. Niet omdat we geen tijd genoeg hadden om de trein te halen, gewoon uit onoplettendheid. We ontbeten in de  cafetaria van de Eurostar  en hadden niet op de tijd gelet. Een massa personeel kwam ons halen en vlogen met onze bagage naar de roltrap en wij maar er achteraan rennen. Eén vriendin werd van het toilet gehaald en bijna voortgetrokken. We hadden het geluk dat onze wagon vlak bovenaan de roltrap stond. We werden de trein ingeduwd, de deuren gingen dicht en weg reed de trein. We waren allemaal zo verbouwereerd dat we even op adem moesten komen. Hoe was dit nu toch mogelijk. We hadden toch moeten zien dat de reizigers voor Parijs en Londen zich klaarmaakten en opstonden. De aankondiging dat we konden naar de trein gaan hadden we niet eens gehoord waar we zaten.

Een paar uur later en na nog een verkwikkend dutje van mijnentwege ( ik kwam van het verst en ik wist dat de dag lang zou duren) stapten we in Londen  St Pancras international station uit de trein en we werden al onmiddellijk ondergedompeld in de ochtenddrukte van Londen.

Met zes kunnen we niet in de gewone Londense taxi's , we nemen de bus en daarvoor nemen we een dagticket waar je op alle bussen en metro's in Londen kan reizen. En gebruik hebben we er die dagen van gemaakt !

Londen.JPG

In het station werden we al geconfronteerd met kleurrijke cupcakes. Die zie je echt overal.

londen3.JPG

Vlakbij het station dit kleurrijke gebouw.

londen1.JPG

Méér en meer verdwijnen de zwarte cabs .

londen2.JPG

Een klein eindje stappen van de bus tot ons hotel rechts.
Na het afzetten van de bagage trokken  we met de bus naar het hart van Londen.

londen4.JPG

De telefoonhokjes hebben geen deur meer en zijn voorzien van wifi.

londen6.jpg

De City of London is het historische en financiële hart van Londen. Het wordt ook wel kortweg The City genoemd, of The Square Mile, overeenkomstig het geringe oppervlak van de oude ommuurde stad.( Wikipedia). Wanneer je deze paaltjes ziet met het schild met rode kruis op ben je dus in the City.

londen5.JPGThe City heeft ook zijn eigen politiekorps.

londen8.jpg

Tijdens onze wandeling zagen we tussen de huizen door al wolkenkrabbers oa the Shard.
Bij elk monument ter nagedachtenis van gesneuvelden liggen kransen met poppies.

londen7.jpg

Daar is het doel van onze wandeling : een bezoek aan de Tower.
Het was er ontzettend druk en toch was er een rustige sfeer.
Morgen foto's van de Tower

 

Volg je me op onze drie dagenlange uitstap ?

 

23:13 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (12) | Tags: londen, vriendinnen |

Commentaren

Haha Magda dat vertrek was wel hilarisch, maar als de rest maar meevalt. Moet echt de moeite zijn. Zeker heb je er meerdere dagen voor nodig, want er is zoveel te zien. Ben benieuwd naar je bezoek aan de Tower, het is al geleden van de schoolreis in het hoger middelbaar dat ik er geweest ben, dus zal er al heel wat veranderd zijn.
Hummm lekkere cupcakes wie kan daar aan weerstaan?!
zonnige groetjes

Gepost door: greta | 03-10-14

Reageren op dit commentaar

@Greta ,ik kan weerstaan aan cupcakes: veel teveel room en ander smeersel . Ik heb daar achteraf toch maar maaglast van.
We zijn nu al jaren na elkaar naar Londen geweest en toch zijn er nog altijd dingen die we nog niet hebben gezien. Ik vind het een heerlijke stad om in rond te dwalen en de mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam. Dat ervaren we iedere keer weer.

Gepost door: magda | 03-10-14

de Tower heb ik oor een paar jaar links laten liggen Magda..

dus volg ik je op de voet..

groeten

Gepost door: willy | 03-10-14

Reageren op dit commentaar

@Willy de volgende keer niet meer laten links liggen ! Het is de moeite meer dan waard om aan te schuiven . Eenmaal in de Tower zelf heb je ruimte genoeg om rond te wandelen!

Gepost door: magda | 03-10-14

Haha.. zó'n hele groep en dan niemand die op de tijd let? dat zou mij met de zussen niet geburen.. éérst in Londen zien te komen en dan pas rustig kletsen hoor hahahaha!
Maar natuurlijk volg ik je wel.. de Tower.. alweer een tijdje geleden dat ik er was.. maar nog niet zo lang als voor greta hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-10-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, we begrijpen het nog altijd niet dat we de oproepen niet gehoord hebben. Eerst vertrok de trein naar Parijs en 5 minuten later die naar Londen en geen van beide oproepen hebben wij gehoord. We waren toch eventjes de draad kwijt hoor. Londen was een late huwelijksreis voor ons half de jaren 60 en de Tower bezochten we toen ook. Maar eerlijk gezegd ik herinner me er niet meer zoveel van. Keken toen teveel in mekaars ogen denk ik hahaha!

Gepost door: magda | 03-10-14

Te veel "moendje babaatje" in de cafetaria!!! Hoe is het mogelijk! Jullie hebben dringend een monitrice nodig!
Natuurlijk kijk ik uit naar het vervolg. In 1959 bezocht ik de kroonjuwelen...Nog altijd dezelfde denk ik?

Gepost door: speranza | 03-10-14

Reageren op dit commentaar

@Speranza, ja hoe is het mogelijk dat er geen van ons zes de tijd in de gaten hield. We waren beslist nog niet helemaal wakker, hahaha. Had je die rush moeten meemaken . Het is nochtans niet de eerste keer dat we met de Eurostar weggaan. Die kroonjuwelen zijn nog altijd dezelfde (denk ik toch tenzij ze hier en daar een steentje bijgezet hebben of afgehaald hebben :-- )

Gepost door: magda | 03-10-14

Bijna een valse start, Magda, maar jullie zijn er toch geraakt. Vriendinnen in een cafetaria letten nooit op de tijd. Da's volkomen normaal.
De Tower hebben wij in het verleden al twee keren proberen te bezoeken, maar telkens afgehaakt wegens teveel wachtenden voor ons. Ik ben al benieuwd naar jouw foto's.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03-10-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, er stonden ook veel mensen aan die loketten maar na een kwartiertje hadden we de ticketten toch beet. Er was ontzettend veel volk en toch verliep alles rustig. Zo'n bezoek duurt verschillende uren en eerlijk gezegd waren we bekaf van het slenteren en daarenboven was het ook erg warm.

Gepost door: magda | 03-10-14

Is bij mij al heel lang geleden dat we er waren.

Gepost door: lilianel | 03-10-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane van mij was het zò lang geleden dat ik er mij niet veel meer van herinnerde. Het was in de jaren 60 en toen gingen we eerst naar Parijs en daarna naar Londen.

Gepost door: magda | 03-10-14

De commentaren zijn gesloten.