03-10-14

Londen-de Tower

We stapten het immens grote plein vòòr de Tower op. Je kon ook zonder de Tower te bezoeken buitenaf rond lopen en zo  naar de Tower bridge wandelen. Wij begonnen met een bezoek aan de Tower en daarna zouden we wel naar de Tower Bridge wandelen. De Tower werd gebouwd in het jaar 1066 en daarna steeds verder uitgebreid.

tower.JPG

Aan alle loketten stond er rijen mensen aan te schuiven voor een ingangsticket. We waren met zes en aan elk loket schoven we aan. Slim zijn hé! Toen we merkten dat het vlot ging en het niet meer nodig was om elk aan een loket te staan, zei ik dat ik wat foto's ging nemen. Afspraak aan de trappen vlak voor het loketten gebouw.

tower1.JPG

Op de trappen zaten héél veel mensen ...

tower6.JPG

...en ze keken naar een immens kunstwerk  in de slotgracht van de Tower!

tower3.JPG

tower4.JPG

poppies1.JPG

poppies.JPG

We wandelden naar de ingang van de Tower en zagen deze leeuwen. Tot 1830 verbleven er wilde dieren in de Tower en voor de leeuwen was er zelfs een koninklijke oppasser aangesteld.

tower8.JPG

Eenmaal binnen de muren kon je zelf je wandeling regelen.
Op de wandelgang boven of gewoon doorwandelen.

tower10.JPG

Wij sloegen linksaf onder een poort door...

tower11.JPG

... en zagen rondom kastelen. Het gebouw links met de klok, daar bevinden zich de kroonjuwelen.
In elk gebouw was er een museum. Dat hebben we niet allemaal kunnen doen. Soms waren de wachtrijen te lang.

tower18.JPG

We bezochten wel de gebouwen waar de wilde dieren een onderkomen hadden.
In een soort bekleed kippengaas waren de apen mooi nagemaakt.

tower13.JPG

tower24.JPG

 

tower14.JPG

Vanop de boven rondwandeling  had je een mooi zicht op enkele wolkenkrabbers.

tower16.JPG

tower17.JPG

De Tower heeft zijn eigen wachters,
de Yeomen Warders of Beefeaters.

tower19.JPG

Er is zelfs een Yeoman Warder Ravenmaster,  verantwoordelijk  voor de raven die op het terrein wonen. Als de Tower geen raven meer heeft, valt het koninkrijk, zo gaat een oude legende

raaf.JPG

In de verte de Towerbridge

tower20.JPG

tower21.JPG

tower23.JPG

De apotheose waren de kroonjuwelen. Het was 20 minuten aanschuiven voor wij konden binnengaan. Wat eigenlijk niet lang was want er stond een ferme rij voor ons. Maar eenmaal over de drempel was fotograferen verboden.
Na een heleboel zalen met de geschiedenis van het Britse koninkrijk  kwamen we eindelijk aan de uitstalkasten met de kroonjuwelen. Je moest op een soort lopende band staan en zachtjes schoof je voorbij de kroonjuwelen. Wilde je ze wat beter zien kon je op het einde van de loopband een paar trapjes op en op een soort platform op je gemak nog eens kijken. Veel stelde dat niet voor want vòòr je zag je de voorbijschuivende mensen...

tower15.JPG

Morgen wandelen we naar de Tower Bridge en steken we de Thames over.

23:06 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (10) |

Commentaren

schoon kostuumke :-)
amai wat een drukte daar

Gepost door: fotorantje | 03-10-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, die indruk heb je en er was inderdaad veel volk maar het stoorde niet echt. Het is er zo ruim en groots. Er is geen lawaai, geen gedrum als je moet aanschuiven, alles verloopt echt rustig.
Die man was erg vriendelijk en poseerde voor me en één van de vriendinnen heeft ook een foto gemaakt en toen zei hij tegen me '" kom maar dicht bij me staan dan heb je een mooi souvenir" .

Gepost door: magda | 03-10-14

Die gebouwen herinner ik me nog heel goed en die legende van de raven, als ze verdwenen, was het gedaan met het koninkrijk en de Tower.
Dat was ook de plaats waar Hendrik de VIII in de Tower Green twee van zijn vrouwen gevangen hield en liet onthoofden, maar ook andere vele hooggeplaatste van die tijd. Volgens de legende spookt de geest van Hendrik daar nog rond. Kun je U wel voorstellen Magda, toen 'n troep jonge meiden van 18 jaar, met de daver op het lijf, en ik ben er sedert dan ook nooit meer geweest, wel mijn man met de kinderen.

Echt 'n mooie reis, maar toen was dat niet zo druk weet je. Londen zelf later wel bezocht, maar dit nooit meer.
Zonnige groeten, en héél blij dit hier weer door U te kunnen zien Magda!!!

Gepost door: greta | 04-10-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, geloofden jullie dat spookverhaal? hahaha! Ik heb niets van spoken gemerkt . Het is er inderdaad héél veel drukker dan in de jaren 60 ! Maar het stoort echt niet, er heerst daar echt beleefdheid en discipline.

Gepost door: magda | 05-10-14

888246 met de hand gemaakte keramischeklaprozen … Ga d'r maar aan staan!

Gepost door: Benjamín | 05-10-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,het is zo indrukwekkend dat je het niet goed onder woorden kan brengen. Iedereen zit op de trappen te kijken of wandelt langzaam rond . Je krijgt er echt kippenvel van. Die bloemen zijn ook niet van de ene dag op de andere gemaakt. Wat een werk !

Gepost door: magda | 05-10-14

Die klaprozen.. daar waren ze twee jaar geleden toen wij in Londen waren en er langs liepen mee bezig.. en het was toen al indrukwekkend.
Maar jee.. een opgezette dierenshow in de Tower? dat wist ik niet.. en ik weet ook niet of ik dat nou wel zo leuk vind hehe.. slaat toch eigenlijk nergens op?
De kroonjuwelen zag ik ook.. ook vanaf die lopende band hehe.. vond dat wel grappig!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-10-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, er is daar geen opgezette dierenshow, dat heb je verkeerd begrepen. Die beelden zijn heel mooi gemaakt en illustreren dat het koningshuis eeuwen lang een soort mini dierentuin hadden. Deze dieren woonden beslist mooier dan veel van de onderdanen van het koningshuis!

Gepost door: magda | 05-10-14

Ik had de Tower al vaak langs de buitenkant gezien, maar zo zien we ook eens hoe het er binnen uit ziet. Waarschijnlijk heel interessant. Wij zagen vroeger altijd op tegen het lange aanschuiven, maar het loont wellicht de moeite om dat toch te doen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,je moet beslist eens in de Tower gaan. Het wachten duurt heus niet zo lang .Er zijn veel kassa's open en een kwartiertje aanschuiven kun je toch niet lang noemen. We zijn vlak na de middag binnengegaan.

Gepost door: magda | 14-10-14

De commentaren zijn gesloten.