05-10-14

Een mooi weekend

Het weekend is voorbij gevlogen en als ik terugblik heb ik behoorlijk mijn handen vol gehad. Na een weekje tuinwerken van verticuteren, tot struiken weer bijsnoeien en planten opruimen, kon ik vrijdag eindelijk mijn tuinmateriaal opbergen. Hetgeen ikzelf niet kan zoals een boom afzagen ,dat zal ten gepaste tijd ook wel gedaan worden . 

Het was vrijdag erg mooi weer hoewel er een soort nevel hing. Ik nam de fiets om boodschappen te doen, maar ik maakte er tevens een ommetje van en fietste langs een heel andere weg terug. Mijn normale weg ligt bij de mistige huizen die je op de foto ziet.

Aan de ene kant van de weg was een boer aan het ploegen. Er hadden bieten gestaan en die lagen nu op een hoop aan de rand van zijn land.

bieten.jpg

Aan de andere kant van de weg is een grote manège . De paarden liepen te grazen in de weide en achteraan liepen de koeien van een boer daar vlakbij wonend.

paarden.jpg

Het fietspad lag er gelukkig redelijk bij want wanneer het gaat regenen zoals voorspeld was wordt het gevaarlijk fietsen. Nu heeft de wind de bladeren aan de kant gewaaid en erg veel bladeren hangen er niet meer aan de bomen.

fietspad.JPG

Zaterdag  heb ik auto volgestouwd met zakken gras en hooimaaisel en takken van de laurier. Over de middag was het kalm op het recyclage park zodat ik vlug terug was. Daarna ben ik de twee kleinzoons gaan halen. Ze kwamen een nachtje slapen bij oma. Toen we bijna terug thuis waren, kregen we een fikse regenbui en maakte de donder en bliksem me wat bibberachtig. TV en PC  werden een tijdje afgezet. De tuinkussens had ik bij het weggaan nog niet in het tuinhuis opgeborgen, die waren natuurlijk kletsnat alsook mijn krantje die ik op een zetel had laten liggen. Maar de tuin had van die hevige regenbui  deugd  gehad ( en ik moest nu eens niet met de gieter rondlopen ;-).

recyclagepark.jpg

Zondag was er in Duinbergen een zeepkistenrally. Het weer was uitstekend en dus gingen we eens een kijkje nemen. De rally had plaats in de hellende straten van Duinbergen en was ingericht door de Jeugdraad van de gemeente en werd gesponsord door een paar handelaars. Veel zeepkisten zagen we de helling niet afkoersen. Er was ergens een mankementje. We bleven dan ook niet staan wachten en gezien we vlakbij de zee waren verlieten we het parcours.

rally.jpg

rally1.jpg

Die twee zeepkisten werden terug omhoog geduwd. Ze moesten het parcours opnieuw afleggen. Er was iets fout gelopen.

rally2.JPG

rally3.jpg

Weinig beweging bij de aankomst en het Rode Kruis had ook niet de handenvol !

rally4.jpg

Op het strand was het erg rustig en de zee was ook kalm. Bijna geen golven en het water kleurde mooi blauw.

de zee.jpg

Deze foto is nulkommanul van kwaliteit . Ik trok deze met het nikonnetje en fel ingezoomd.
Ik wil jullie tonen hoe goed je bij bepaalde weersomstandigheden de windmolens op de Thorntonbank kunt zien. Die liggen ruim 20 km verwijderd van de kust !

de zee1.JPG

De strandkabientjes worden stilletjes aan naar hun winterverblijf gevoerd! Half oktober moeten ze van het strand verwijderd zijn.

de zee2.jpg

Toen we naar de auto teruggingen zagen we een heleboel auto's  voorbij rijden die deelnamen aan ...een Rally. Ik kon er nog eentje fotograferen!

rallyauto.JPG

Het weekend is voorbij en de kleinkinderen zijn terug naar huis!

Morgen wandelen we verder over de Tower Bridge

 

Commentaren

De laatste tijd lees ik er regelmatig van, alhoewel ik dacht dat dit echt verdwenen was. Niet meer gemaakt van échte zeepkisten maar toch is de naam gebleven, ja sommigen hebben wel er iets moois van gemaakt zoals dit jaar nog in Tielt. Niet de snelheid telde daar maar wel de meest originele , en er waren echt speciale bij Magda. Leuk zeg voor die jonge gasten.
Ga vandaag mijn tuinmeubelen opbergen Magda, de herfst is echt in aantocht.
groetjessss

Gepost door: greta | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

@Greta,ik vond het wel eens leuk om met de kleinkinderen te gaan kijken. Het was mooi weer ,maar veel van die zeepkisten kregen we niet te zien. Er was ergens een technisch mankementje. Het bleef maar duren en je zag hier en daar toch mensen weggaan ,al probeerde de spreker van dienst het leuk te houden. Een ideaal parcours daar in Duinbergen : een hele lange straat die van in het begin naar beneden liep. Omgekeerd is niet zo leuk, we fietsten daar eens en zijn te voet naar boven mogen gaan met de fiets aan de hand, hahaha!

Gepost door: magda | 06-10-14

dat zijn een hoop bieten zeg
heel mooie foto's van het strand

Gepost door: fotorantje | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het was ook een enorm groot veld waar de bieten opstonden.

Gepost door: magda | 06-10-14

Een erg rustige zeepkistenrally lijkt me dat. Een relaxed weekendje mag ook wel eens, nu de drukte van de zomer bijna voorbij is.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , eenmaal oktober is het hier erg rustig. Wel volk op de terrasjes bij mooi weer maar de toevloed is er niet meer. Het was erg jammer voor de jeugdraad dat er iets mank liep. Ik was er met de kinderen ook niet een hele namiddag en het zal toch wel weer op gang gekomen zijn. Echt voor kleine kinderen was het nu ook niet, daarvoor was de hellende straat veel te lang en in feite ook gevaarlijk.

Gepost door: magda | 06-10-14

Jammer dat er iets mis ging.. zo'n zeepkistenrally is toch echt leuk om eens te zien. Je moet er wel aflopende straten voor hebben hehe.. die hebben wij hier niet!
De strandfoto's vind ik echt mooi, met die hokjes er nog op.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

Mizzy, einde deze maand zal het strand er weer verlaten bij liggen. Het gemeente reglement bepaalt dat alles moet afgebroken zijn tegen de wintermaanden.
In de deelgemeente Duinbergen zijn er verschillende erg hellende straten. Het is zelfs gevaarlijk om kinderen met hun fiets die hellingen te laten afrijden. En omgekeerd ging je maar beter te voet naar boven zo steil is het er. Het is ook een ideale plaats om te leren parkeren en te zorgen dat je auto niet achteruit kan rijden. Ik heb daar ook de kinderen leren autorijden. Ze konden er niet om lachen ,hihihi!

Gepost door: magda | 06-10-14

De commentaren zijn gesloten.