06-10-14

Londen Tower Bridge

We verlieten de Tower bij een uitgang opzij en kwamen in de omgeving van de Thames. We zagen veel mensen uitrusten op de banken tegenaan de Tower muur. Dat wilden we ook wel doen na dat urenlang rondslenteren. Maar onze gidse wist een veel mooier plekje met uitzicht op de Thames en daar konden we ook nog wat drinken. Wij volgden haar dan ook.

bridge.JPG

bridge1.JPG

We moesten daarvoor wel over de Tower bridge. We liepen onder de brug door en klommen langs de andere kant via trappen tot op de brug.

bridge2.JPG

Aan weerskanten van de brug was er een wandelweg met hekken afgesloten van de rijweg. Blijkbaar noodzakelijk want het autoverkeer is er razend druk.

bridge3.JPG

Ik maar foto's maken en ondertussen opletten dat ik de andere dames niet uit het oog verloor.

bridge4.JPG

bridge5.JPG

Midden de brug staat het kenteken dat ook de Tower Bridge tot de City van Londen behoort. Het motto van de stad is Domine nos dirige ( Heer leid ons )

bridge7.JPG

Vanop de brug zagen we reeds de  Butler's Wharf , een vroegere aanlegsteiger voor schepen die goederen kwamen lossen. Nu is het een luxueus appartementencomplex met  veel restaurants.

bridge8.JPG

Maar de Tower bridge bleef boeien met zijn twee hangbruggen die de verbinding vormen met de oevers en de twee loopbruggen die de torens verbinden op een hoogte van 44 meter!

bridge9.JPG

bridge10.JPG

bridge11.JPG

Op een verloren plaatse juist over de brug stond deze brievenbus. Van dit formaat zie je er niet veel, ze staan  in de City of Londen.

londen,vriendinnen

We waren op de andere oever en hadden een prachtig zicht op de Tower

bridge13.JPG

...en op de Tower Bridge

bridge14.JPG

...en ook op de hoge buildings op de andere oever.

wolkenkrabbers.JPG

gebouw links ingezoomd : ruitenwassers aan het werk  !

 

londen,vriendinnen

Rusten? Niks van. Het plekje dat onze gidse voor ogen had was nog een eindje verder.(helemaal op de voorgrond staan de vijf dames, de zesde nam de foto hé !)
Links op de foto zie je mensen zitten op de trappen. Ik vergat er een foto van te nemen er waren zoveel trappen zoals bij de Tower en overal zaten er mensen. Het uitzicht op de Thames en de Tower en de buildings is dan ook adembenemend.

rusten.JPG

Dus wandelden we verder en gaven onze ogen de kost.
Een wandelweg enkel en alleen voor voetgangers!

wandelweg.JPG

Morgen wandelen we verder.

 

 

20:01 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (13) | Tags: londen, vriendinnen |

Commentaren

dat gebouw met die ruitenwassers, herinner ik me niet Magda..


mogelijk was het voor een paar jaar nog in opbouw

groeten

Gepost door: willy | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik weet het momenteel niet meer hoe dit gebouw noemt. Ik zal het eens navragen bij onze gidse. Vorig jaar hebben we in die omgeving rondgelopen (tot we een stijve nek kregen) .

Gepost door: magda | 07-10-14

Net een reuze-gsm, dat gebouw met de glazenwassers hahahaa!
Altijd een eyecatcher hè, die Tower Bridge.. zo mooi en zo origineel ook met die kleuren.. dat hebben ze toch maar gedurfd!
Gingen jullie niet in staking? een rust en een drankje beloofd en dan maar door blijven jakkeren.. die gidse verdient straf! hahahahaaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

@ Mizzy, hopla de gidse heeft hier ook gereageerd hahaha! Maar ze had gelijk en het was er niet alleen rustig zitten maar ook hadden we een mooi uitzicht op de Thames.

Gepost door: magda | 07-10-14

Kan die gidse ook al niet tegen een grapje? nóg meer straf! :-PPP

Gepost door: mizzD | 07-10-14

het uitzicht was toch wel mooi op dit terrasje aan de Thames en het loonde de moeite om nog een eindje te wandelen. Hoewel!!! jullie gids is toch wel een echte beul om jullie moe zijnde zover te laten wandelen. ik zou de volgende keer maar een andere gids nemen!?!?!?

Gepost door: anne catherine | 06-10-14

Reageren op dit commentaar

@hahaha Anne Catherine, we waren aan rust toe maar je had gelijk om nog een eindje verder te wandelen. Ik toon het morgen dat je overschot van gelijk had!! Een andere gidse? Zie dat die nog strenger is :-)

Gepost door: magda | 07-10-14

Fantastisch mooi weer hadden jullie, Magda, je foto's zien er prachtig uit hoor. Vermoed dat het een leuk uitstapje was. Prettige dag nog.

Gepost door: Mieke | 07-10-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke met het weer hadden we enorm veel geluk. De eerste dag waren we vertrokken met veel te warme kledij .Er was koude voorspeld en niet al te best weer! Drie dagen zon en zomers weer hebben we gehad!! Een echte meevaller.

Gepost door: magda | 07-10-14

Reageren op dit commentaar

Ik kan het ook niet helpen dat ik die moderne gebouwen een vloek vind in het Londens panorama.

Gepost door: Benjamín | 07-10-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,dan zie je ze hier in de verte. Je moet er eens naast staan. Het is nog erger dan David en Goliath. Ik vraag me af of dit nu echt nodig is om zo hoog de lucht in te gaan.

Gepost door: magda | 07-10-14

Ik herken het helemaal niet meer Magda, en het past totaal niet in het plaatje.Jullie hebben wel behoorlijk wat kilometertjes gewandeld.
groetjesssssssssss

Gepost door: greta | 08-10-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, we hebben inderdaad veel voetjes verzet maar dat weten we op voorhand ,want telkens met metro of bus dan zie je ook niet veel.
Je gaat eens terug moeten gaan naar Londen . Er is ontzettend veel veranderd in de afgelopen jaren en het stopt niet.

Gepost door: magda | 14-10-14

De commentaren zijn gesloten.