16-10-14

Londen- Harry Potter

Dit wil ik jullie toch nog even laten zien. 

King's Cross station speelt een rol in de serie boeken rond Harry Potter van de Engelse schrijfster J. K. Rowling. Vanaf hier vertrekt de Zweinsteinexpres, die de leerlingen naar hun school vervoert. De trein vertrekt vanaf het geheime perron 9 3/4, gelegen tussen de sporen 9 en 10.
Fotografen staan klaar om foto's te nemen van jongeren die zogenaamd door de muur springen naar perron 9 3/4 . Geregeld zijn er daar opstoppingen van mensen die staan te kijken of een foto willen(laten) maken.

Het station zelf is ook het zien méér dan waard. Naar aanleiding van de Olympische spelen in 2012 is dit station gerestaureerd. Ik probeerde een paar foto's te maken van de enorme hall.

kings cross5.JPG

De voorkant van Kings Cross station.

kings cross.JPG

De enorme hall.

kings cross1.JPG

kings cross2.JPG

In de rij voor een foto van perron 9 3/4 .

kings cross3.JPG

kings cross4.jpg

 

 

21:43 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (3) | Tags: londen, kings cross, harry potter |

Commentaren

En ? Ben je door de muur geraakt, Magda ?
Een indrukwekkend station is het ieder geval.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 18-10-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ik heb het niet geprobeerd ,de wachtrij voor dat perron was te lang ;-)
In dat station zou jij zeker je hart kunnen ophalen want het is voor een fotograaf een uitdaging om die immense koepel op beeld te krijgen. Op google zijn er mooie foto's te zien van dit station!
Zelf heb ik nooit erg veel tijd om te klikkerdeklikken ik mag de groep niet verliezen hé!! Ik doe altijd vliegensvlug mijn best.

Gepost door: magda | 18-10-14

Oh, daar plaatste ik ook al foto's van.. maar toen was er nog niet zo'n wachthekje geplaatst! m'n jongste zussies vlógen door die muur.. bíjna! :-)

Gepost door: mizzD | 27-10-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.