20-10-14

Actie tegen Pesten

 

Zaterdag was het effenaf zomerweer. Met temperaturen die we de voorbije zomermaanden niet altijd kenden. Ideaal weer om een fietstocht te doen. Maar dat heb ik nu eens niet gedaan. Ik ben met de auto naar Brugge gereden en niet enkel om in Brugge te wandelen.

Ik heb enorm veel respect voor een dame die al haar krachten bundelt om de mensen wakker te schudden dat Pesten  - op school, op het werk en waar ook- erge gevolgen kan hebben. Zij verloor haar zoon die gepest werd. Ik leerde haar kennen via haar blog ( die ze  momenteel helaas niet meer verder zet). 

Zij onderneemt allerlei acties om geld in het laatje te krijgen, geld dat integraal gaat naar het fonds "Ga voor geluk " die aan depressie- en zelfdodingspreventie doen, leerkrachten opleiden om kinderen weerbaarder te maken, en samenwerken met prof P. Adriaenssens .
"Ik doe dit om mijn zoon te herinneren die op 22-10-11 uit het leven stapte omdat hij het gepest niet langer aankon."schrijft ze.

Ik wilde een steentje bijdragen en ben naar Brugge gereden om koekjes,confituur en cupcakes te kopen. Als je deze dame wilt helpen kun je haar vinden op Facebook onder Chris Vranckx. Er zijn ook veilingen op Ebay van voorwerpen die haar geschonken zijn door bekende en minder bekende mensen.

Chris.JPG

 

21:53 Gepost in Actualiteit | Commentaren (9) | Tags: chris, pesten, cupcakes |

Commentaren

mooi initiatief en mooi van jou haar bij te staan
k had anders ook wel wat confituur willen kopen

Gepost door: fotorantje | 21-10-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik vond het voor haar leuker om persoonlijk iets te kopen dan op de veiling op Ebay. De confituur is héél lekker en door haar zelf gemaakt! In ieder geval is na mijn bezoek de bal wel aan het rollen gegaan. Zij zette nl de bovenstaande foto( die ik haar had toegezonden ) op FB en op slag is erop gereageerd. Ik denk dat ze ondertussen alles heeft verkocht. Dat stemt me echt blij voor haar.

Gepost door: magda | 21-10-14

Ik kan me vergissen, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het pesten in recente tijden in hoge mate toegenomen is. Als ik aan mijn schooltijd terugdenk, kan ik me namelijk niet herinneren dat er toen iemand gepest werd.

Gepost door: Benjamín | 21-10-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , je bent niet alleen met die indruk. Ik kan me echt niet herinneren dat er vroeger kinderen zo erg gepest werden. De leerkrachten hadden dat al vlug in de gaten en je werd op de vingers getikt of je moest straf schrijven.

Gepost door: magda | 21-10-14

Depressies en zelfdodingen bij jonge mensen, het is iets dat nooit zou mogen voorkomen. Gelukkig zijn er mensen die zich daarvoor inzetten.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 21-10-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, je hoort toch meer en meer dat jonge mensen uit het leven stappen omdat ze op school of op hun werd zodanig gepest worden dat ze gene uitweg meer weten. Chris heeft het ondervonden met haar eigen zoon en als een leeuwin vecht ze opdat dit probleem méér aandacht zou krijgen.

Gepost door: magda | 21-10-14

Mo....is dat Chris van de hondjes? Vond het al stil op haar blog...
Erg dat pesten. Heb ook de indruk dat het vroeger zo'n vaart niet liep. Nu is het echt wel extreem.

Gepost door: bea | 21-10-14

Reageren op dit commentaar

@Bea inderdaad dat is Chris met haar twee hondjes . Zij heeft momenteel geen tijd om verder te bloggen . Ze zet zich niet alleen in met allerlei acties tegen Pesten ,maar heeft ook nog de zorg voor zieke ouders. Als je kan bezoek haar eens op fb .Dat zal ze héél erg appreciëren.

Gepost door: magda | 21-10-14

Aha.. daar is Chris weer eens! wat fijn haar te zien! :-)
Ook al is het dan om een minder leuke reden.. heb ook altijd gedacht dat het vroeger minder ernstig gesteld was met het pesten, maar blijkbaar is het toch van alle tijden. We werden er vroeger alleen niet zo met de neus opgedrukt.. de (social) media zit er nu meer bovenop. Maar blijkbaar nog niet genoeg om het 'uit te roeien'.. helaas.

Gepost door: mizzD | 27-10-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.