22-10-14

Stormachtig weer

Gisteren werden we met onze neus op de werkelijkheid gedrukt: het is Herfst en daar horen storm, regen, donder en bliksem bij. Dat hebben we gekregen. Ik kan je verzekeren dat ik er niet goed van geslapen heb. Luiken die rammelden, de wind die aan de pannen rukte, poortje dat klepperde, zwiepende takken van de treurwilg...Deze morgen vlug buiten gekeken: bergen bladeren aan de achterdeur en lege bloempotten rolden door de tuin ( tja ik had ze nog niet in het tuinhuis gezet).
Maar verder geen schade ,oef.

 

Zo begon het.

storm.JPG

Wolken schoven vòòr de zon...

onweer1.JPG

...ze leken voorbij te drijven...

onweer2.JPG

...en opnieuw was de hemel blauw...

onweer3.JPG

....maar niet voor lang...

onweer4.JPG

nu kwamen er serieuze donkere wolken...

onweer5.JPG

...en dan werd het donker en het bleef donker.
Regen, windstoten, donder en bliksem we kregen het allemaal.

~~~~~~

Vandaag is de wind grotendeels verdwenen 
De zon is ook opnieuw tevoorschijn gekomen.
Alleen de warmte van het voorbije weekend is niet teruggekomen.

herfstz.jpg

 

 

23:20 Gepost in herfst, het weer | Commentaren (6) | Tags: storm, onweer, herfst |

Commentaren

En toch zijn er noch weinig bladeren van de bomen gevallen Magda. Echt storm was het hier niet, wel die regen. En gisteravond scheen plots de zon!
Volgende week weer al herfstvakantie, ga ik ook even rustig aan doen, vind het altijd de minst aangename vakantie van allemaal, met Allerheiligen die dan aan de deur staat....
Groetjessssss

Gepost door: greta | 23-10-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, hier was het dinsdag toch bangelijk en 's morgens lagen er hopen bladeren aan de achterdeur. De gemeentedienst komt nu regelmatig met een veegauto de straten proper vegen. Ze zijn bang dat anders de rioleringen zullen verstopt geraken met de afgevallen bladeren.

Gepost door: magda | 23-10-14

Ik hou wel van dat stormachtige weer vooral als ik niet buiten moet en ik lekker onder dekentje met de haard aan kan luisteren naar de waaiende bomen en de wind die door kieren en spleten giert. Maar dat is natuurlijk egoïstisch want er is altijd wel iemand die het weer moet trotseren.

Gepost door: Mieke | 23-10-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke, op zich heb ik niets tegen regen en stormweer, en vind ik het ook héél gezellig in een warme woonkamer. Maar het zijn de gevolgen van een storm die minder leuk kunnen zijn en inderdaad er zijn altijd mensen die door zo'n weer naar hun werk moeten of om andere redenen de straat op moeten. Toen ik nog werkte heb ik dikwijls gesakkerd als het zo'n ellendig weer was.

Gepost door: magda | 23-10-14

Je hebt de ankomende storm mooi in beeld gebracht, Magda. Ik heb het zo niet voor stormweer en ik ben altijd blij als het voorbij is.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 24-10-14

Reageren op dit commentaar

Het was bij ons in Zuid-Frankrijk die 21e oktober zó warm, dat vriendlief er zelfs een beetje last van kreeg met klimmen.. die heeft een poosje zitten bijkomen. Wat een verschil in weer dan hè. Ik las in de (oude) kranten dat een buurgemeente van Rotterdam blank gestaan had..! In het zuiden kwam de weersomslag pas de dag erna, toen er een ijskoude wind op stak.. maar het blééf zonnig!
Zulke wolkenluchten heb ik dus niet kunnen fotograferen.. alleen strakblauwe! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-10-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.