23-10-14

Bouwwonderen in de gemeente

Het maandelijks uitstapje van drie ex-collega's was een weekje vervroegd omwille van het herfstverlof volgende week en dan zijn we alle drie weer opvang-oma's!

In het Cultuurcentrum Scharpoord is er momenteel een tentoonstelling over Bouwwonderen in Knokke-Heist. In de tentoonstelling komen naast de bouwplannen van de gemeente ook enkele prachtige privé-projecten aan bod. In elk van de  vier deelgemeenten staan er projecten op stapel.

Sommige projecten zijn al gestart en van anderen is de vraag of die er ooit zullen komen. In elk geval de moeite waard om eens naar de maquettes te kijken en in een grappig gestoffeerd filmzaaltje te kijken en te luisteren wat de mensen die achter deze projecten staan erover te vertellen hebben. Ook staan er her en der stoelen om naar geprojecteerde beelden op een muur te kijken.

scarpoord.jpg

"Het gemeentebestuur heeft in het recente verleden een aantal bloemenweides aangelegd om de biodiversiteit te versterken en een kleurrijke stad te creëren. Daarnaast heeft Knokke-Heist de laatste jaren veel aandacht besteed aan de solitaire bij, want ‘als de bijen uitsterven is het immers na 4 jaar ook met de mensen gedaan’ zei ooit Einstein.  Beide projecten hebben nu een synergie gevonden en zijn door de wetenschappers van BeeOdivercity tot een hoger niveau getild. Dit bloeiende verhaal wordt hier gebracht. ( Info Knokke-Heist)

Zo zijn er op het grondgebied ook bijenhotels geconstrueerd ( foto van Knokke-Heist).


Een kleine tentoonstelling toont hoe bijen worden gekweekt en hoe honing wordt gewonnen. Er is ook mogelijkheid om honing en afgeleide producten te kopen. De Mede( honingdrank) hebben we alvast eens geproefd. Lekker drankje !
En als afsluiter van een leerrijke èn gezellige namiddag dronken we koffie met een appeltaartje en ijs erbij in het café van Scharpoord.

 

scarpoord2.jpg

 

Commentaren

mmm Mede lekkerrrr
dankjewel bietjes :-)

Gepost door: fotorantje | 23-10-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik had het nog nooit geproefd, het is inderdaad lekker en wellicht ook gezond ;-)

Gepost door: magda | 24-10-14

Voor onze bijtjes moeten we zorg dragen, Magda. Want als er geen bijtjes meer zijn, zullen er ook geen mensen meer zijn.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 24-10-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, gelukkig heeft de gemeente hier het intitiatief genomen, om zelf bloemenweiden te zaaien en het oogt nog mooi ook! Einstein heeft het al lang geleden gezegd dat we zorg moeten dragen voor de bijen!

Gepost door: magda | 24-10-14

Ik was van plan om zo'n bijenhotel in mijn tuin te plaatsen, maar ik ben een beetje geschrokken van de prijs. Ik zal eerst nog wat moeten sparen.

Gepost door: Benjamín | 24-10-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,kun je niet wat hout en andere restjes verzamelen in de bossen rond je ?

Gepost door: magda | 24-10-14

Je ziet die insectenhotels steeds vaker overal.. een leuk en vast ook wel verantwoord idee. De bijen moeten we zuinig op zijn.. je hoort té vaak van verdwenen volken en ze zijn écht nodig!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-10-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.