25-10-14

een zonnige herfstdag

bloembakken.jpg

 Na een paar grijze dagen was het vandaag een zonnige herfstdag. Ideaal om nog wat klusjes te doen in de tuin. Eerst al de bladeren aan de achterdeur bijeengeveegd. Ik kon er een vuilniszak mee vullen. Ik had al veel bloempotten leeggemaakt maar gewoon op het terrasje vòòr het tuinhuis gezet. Ik wilde ze eerst afwassen vooraleer op te bergen. Dat bespaart een heleboel werk in het voorjaar. De aarde die blijft aan de pot hangen is nu nog nat. Daarenboven ben je ook zeker dat er geen slakjes zich ergens in de gestapelde potten verbergen en het is  ook veiliger bij nieuw gebruik dat de potten kiemvrij zijn. Raad gekregen vroeger van een tuinman. Alle bloempotten of -bakken zijn nog niet leeg. Er staat nog zoveel te groeien en te bloeien. Er hangen nog paprika's aan de struik, rondom het huis staan de "stinkerdjes" nog volop in bloei, een grote sierstruik draagt enorm veel rode bessen, en de physalis of ananaskers draagt nog  veel vruchtjes. Of die nog zullen rijpen hangt van het weer af.

In elk geval ben ik tevreden van mijn dag, morgen wordt het een rustdag!

 

bank.jpg

Ik heb morgen mijn rustdag verdiend.

 Jullie ook ?

 

 

21:40 Gepost in herfst | Commentaren (10) | Tags: herfst, tuin |

Commentaren

Moeilijk om al weg te doen Magda, alles staat er nog zo mooi bij. En als de vriezeman nog wat uitblijft kan je er nog lang van genieten. Mijn geraniums en sommige hortensia's zijn zelf nieuwe bloemen aan het krijgen, dus ze blijven hier zo lang het kan.
Rustdag gaat hier 'n rustweek worden, met de herfstvakantie is het nu wel een stuk drukker hier.
zonnige groetjessssssss

Gepost door: greta | 26-10-14

Reageren op dit commentaar

|Greta, als het een winter wordt zoals verleden jaar, dan heb ik volgend jaar opnieuw dezelfde geraniums in bloei :-). Er bloeit nog veel maar het mooiste is er toch vanaf!

Gepost door: magda | 27-10-14

Wat een bonte verzameling potten Magda, ziet er vrolijk uit al die kleurtjes. Jij gaat volgend voorjaar met een voorsprong kunnen beginnen planten.
Prettige zondag.

Gepost door: Mieke | 26-10-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke, en dan staan hier de grote potten niet eens bij. Die maak ik niet elk jaar leeg. Daar staan vaste planten in zoals hosta's of doorlevende fuchsias . Wat ik nu heb gedaan moet ik alvast niet meer in het voorjaar doen!

Gepost door: magda | 27-10-14

Hier was het ook geen rustdag, een slak had het op het raam gemunt en gedacht dat ze er een landkaart moest van maken. Dus moest ik het raam schoon maken, ik heb ze dan allemaal maar gedaan, ik was dan toch bezig.
Ik heb morgen ook mijn rustdag .;)

Gepost door: lilianel | 26-10-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb niet zo'n strak schema om iets te doen buiten. Ik wacht het weer af en...als ik er goesting in heb,hahaha!

Gepost door: magda | 27-10-14

Moet je rustdagen verdienen? ach welnee.. ik néém die gewoon hoor haha!
Maar het ziet er nog/weer mooi uit in je tuin magda! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-10-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, als je een dagje doorgewerkt heb in de tuin kun je 's anderendaags tevreden terugblikken en het kalmer aan doen. Nu is het wel een beetje haasten om klaar te zijn want het weer kan omslaan en dan ben ik liever niet meer buiten bezig. Alles wat nu nog kan gedaan worden is werk minder in het voorjaar.

Gepost door: magda | 27-10-14

een mooie collage Magda..

en vandaag was het ideaal om in te tuin te werken, wat ik dan met "goesting" gedaan heb...

groeten

Gepost door: willy | 27-10-14

Reageren op dit commentaar

@Wille,awel ik had er vandaag geen goesting in! Ik ben met de kleinkinderen op stap geweest. Herfstverlof hé!

Gepost door: magda | 27-10-14

De commentaren zijn gesloten.