03-11-14

Griezelmoment

Ja ik weet dat de Halloween griezels allemaal weg zijn maar ik wil er toch nog eens op terugkomen . Ik had geen tijd om het dezelfde avond te posten.
Vrijdagavond hadden de bewoners van de wijk Heulebrug ( Knokke-Heist) andermaal een halloween wandeling ingericht door alle straten van de wijk. In deze wijk wonen grotendeels jonge gezinnen met kinderen. Enkelen hebben de handen in elkaar geslagen om er elk jaar een spetterend feest van te maken. Het succes groeit jaar na jaar en er doen al een serieus aantal verklede kinderen mee en zelfs de ouders verkleden zich. Die avond mag er ongehinderd belletrek gedaan worden. Waar de deur wordt geopend worden de bewoners bestormd ! Verschillende bewoners gooien snoep vanuit uit een bovenverdieping. Grabbelen maar...
Nadien kan er in een tent iets gegeten worden of een glaasje warme wijn of iets anders gedronken worden. Maar de kleinkinderen( en ook oma) vonden het na anderhalf uur rondlopen welletjes , de buit was binnen en we zijn naar huis gereden. Het zachte weer heeft er ook toe bijgedragen dat het een overdonderend succes werd .

heulebrug.png

In al die drukte heb ik gepoogd een paar leuke beelden vast te leggen.

 

halloween,kleinkinderen,heulebrug

heulebug1.jpg

heulebrug2.jpg

heulebrug3.jpg

heulebrug4.jpg

heulebrug5.jpg

heulebrug6.jpg

heulebrug7.jpg

Commentaren

Dat ziet er een heel leuke bedoening uit! Hier waren het enkel wat verklede kindjes (ik kan er met mijn verstand niet bij dat zo'n kleine gastjes alleen op straat mogen in den donkeren) die kwamen aanbellen en om snoepjes vroegen. Daar bij jullie ging het er heel wat halloweenachtiger aan toe :D

Gepost door: bea | 03-11-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, aan mijn eigen deur heb ik geen kinderen gezien. Wie laat er nu kleine kinderen in de duisternis op straat lopen hé! Toen de kleinkinderen veel jonger waren ging ik samen met buurman met hen mee. Er was hier een wijk met vele jonge gezinnen en daar was het natuurlijk leuk om overal aan te bellen. Nu hebben die gezinnen ook puberkinderen en die doen daar niet meer aan mee.

In Heulebrug lopen ouders en kinderen door al de straten van de wijk. Maar het is zo georganiseerd dat ze in stoet moeten lopen achter een paar verklede organisators. En op elke hoek van een straat moet iedereen wachten tot alle kinderen weer verzameld zijn. Dan worden ze weer losgelaten op de volgende straat! Ambiance verzekerd. Het succes was zo overrompelend dat veel bewoners niet genoeg snoep hadden om uit te delen. Dus het was voor de rappe om er bij te zijn,hahaha! Daarom was het wel goed dat de groep verzameld werd en dan weer losgelaten werd. Iedereen had dan de gelegenheid om ergens aan te bellen. Ja je hebt rappe en superrappe kinderen :-)

In elk geval zullen veel ouders nadien in de tent blijven hangen om hotdogs te eten en warme wijn te drinken. Wij moesten huiswaarts want hun papa wachtte bij mij thuis op hen.

Gepost door: magda | 03-11-14

Ik behoor tot de gelukkigen die zich voor dergelijke festiviteiten niet hoeven te verkleden, omdat ik er puur natuur al bijzonder afschrikwekkend uitzie.

Gepost door: Benjamín | 03-11-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin toch dat denk je maar, hahahaha!

Gepost door: magda | 03-11-14

Ik hoop dat er vele gemeenten dit voorbeeld eens gaan navolgen, hier was niets te zien of te horen. Gelukkig bij Delhaize hadden ze van die heerlijke,maar griezelige uitziende Halloween cakejes mooi versiert, zodat we iets van Halloween stemming in huis hadden.
Heerlijk toch voor de kinderen daar bij U Magda
groetjesssssssss

Gepost door: greta | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, dit evenement groeit in die wijk echt uit zijn voegen. Dat zal ook wel verminderen als de kinderen daar groter worden en de ouders wat ouder ,hihi!

Gepost door: magda | 11-11-14

Je maakte er een resem mooie foto's van Magda.
Alhoewel ik al dit Halloween maar kitscherig en oninteressant vind, om niet te zeggen weerzinwekkend.
Als dit nu 'het' feest is, dan hou ik toch meer van de ouderwetse fancy fairs, boerenkermissen, en zelfs Sinterklaas met piet.

Gepost door: roysfoto | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

@Roy, Halloween op zich vind ik maar niks. Maar in die wijk is het een familiegebeuren en heel de wijk stapt mee met grote en kleine kinderen, op vaders schouder of in de kinderwagen.. Achteraf is het nog wat feestvieren in een grote tent en je ziet dat iedereen iedereen kent. Maar dan zijn wij allang weer weg. Dat belletje trek vinden de kinderen leuk en al is het maar één snoepje het is precies of ze ik weet niet wat hebben gekregen. Leuk toch!

Gepost door: magda | 11-11-14

ze zien er allemaal tof gekleed en geschminkt uit
k denk niet dat het rond gaan om snoep hier gedaan wordt
er is wel een Halloweennacht in het stadsbos geweest ergens de week vooraf

Gepost door: fotorantje | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, toen de twee kleinkinderen nog echt klein waren ging ik met hen mee. Ik schreef het al bij Bea. Maar nu zie je hier ook niemand meer langskomen.

Gepost door: magda | 11-11-14

Lekker griezelen, zich verkleden en belleke trek doen. Allemaal dingen die kinderen héél leuk vinden. En de Oma's amuseren zich natuurlijk ook.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik ben er zeker van dat jij graag zou meedoen als er kleinkinderen komen!! Wie weet ben jij dan de eerste om belletje trek te doen, haha!

Gepost door: magda | 11-11-14

halloween is niet aan mij besteed Magda...

ik vind het commercie om de herfstvakantie mee te spijzen..

voor mij niet gelaten en het jonge volkje amuseert er zich bij; zoals je knappe foto's aantonen


prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, als de commerçanten geld ruiken dan maken ze van alles een feest. Zelf vind ik er ook niks aan. Maar de kinderen beleven pret aan het zich verkleden en belletje trek te doen. Dan doe je als oma toch ook mee hé!

Gepost door: magda | 11-11-14

De commentaren zijn gesloten.