07-11-14

vlissingen 2

We verlieten het Bellamypark . De wind was nog kouder geworden nu de zon verdwenen was. We stapten richting Arsenaal zodat we ons daar binnen wat konden opwarmen.

"Het Arsenaal is een museum en maritieme attractie in Vlissingen waarbij het thema piraten centraal staat.
In het Arsenaal is onder andere een Piratenpark en een Zeeaquarium met haaien en roggen ingericht. Vanuit de 65 meter hoge uitkijktoren is er een uitzicht over Vlissingen en de Westerschelde. Het Arsenaal is onderdeel van het Arsenaalcomplex, dat naast de attractie bestaat uit een theater, twee restaurants, een snooker- en een speelautomatenhal."

In feite hadden we een beetje pech. Het was er zo kalm dat niet alle attracties plaats grepen. Niet serieus want we betaalden wel de volle pot aan entreegeld. Maar niet getreurd er was genoeg te zien en te beleven. Piranha's ,tropische vissen, zeeaquaria, kweekaquaria , de vissen in de Noordzee, het leven aan boord van een piratenschip, griezelen in het Piratenhol ( om de haverklap schrok je je daar een beroerte en de foto's waren allemaal troebel,hahaha!)...

 

arsenaal.JPG

De tropische vissen waren heel mooi.

arsenaal1.jpg

arsenaal2.jpg

arsenaal3.jpg

Een zeer merkwaardige vis!!

arsenaal4.jpg

Er is een speeleiland, een piratententoonstelling, een schatkamer met mooie schelpen.

arse.jpg

arsenaal5.JPG

Een cafetaria waar de ouders gezellig kunnen wachten op hun spelende kroost. Geen bediening die dag wegens te weinig klanten!

arsenaal6.JPG

En toen stapten we de lift en in " reisden" 65 meter hoog naar het kraaiennest. We hadden er een prachtig zicht  over de zee en over Vlissingen! Foto's genomen vanachter glas.

arsenaal7.JPG

arsenaal8.JPG

arsenaal11.JPG

arsenaal10.JPG

Toen was het tijd om de terugweg aan te vangen. We wandelden langs het water richting Vlissingen-Ferry na nog een blik geworpen te hebben op het standbeeld van Michiel De Ruyter en de kanonnen om Vlissingen te beschermen.

arsenaal12.JPG

Beeld van een vissersvrouw die uitkijkt over zee van de kunstenaar Herman Bisschop (Tegelen 1951)
Links de toren (het kraaiennest) behorend bij het Arsenaal.

arsenaal13.JPG

We wandelden langs de molen die we ook van uit het kraaiennest zagen.
Hier en daar staan er kanonnen opgesteld.

arsenaal14.JPG

De duisternis begon in te vallen en we moesten nog een flink stuk wandelen. Er was een heel mooie zonsondergang ,weliswaar niet zo goed merkbaar op de foto. Ja de zon was nog even tevoorschijn gekomen vooraleer te verdwijnen in de zee.

arsenaal16.JPG

Een mooi herdenkingsbeeld.

arsenaal17.JPG

arsenaal18.JPG

En toen viel de duisternis en we waren  gelukkig op tijd aan de ferry.

arsenaal19.JPG

Al was het niet zo'n mooi weer als de dag ervoor ,we hebben wel genoten van deze uitstap.

 

Commentaren

Alleen al met je foto's geniet ik mee, nu ik het wat rustiger aan moet doen (bah) niet zo leuk voor iemand waar rustig aan niet in ze'n woordenboek staat.

Gepost door: lilianel | 07-11-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik ben blij dat ik je wat kan verstrooien nu je het rustiger aan moet doen!

Gepost door: magda | 07-11-14

Reageren op dit commentaar

Blij dat hier nog eens terug te kunnen zien Magda, het is geleden van in de lagere school daar ging de jaarlijkse uitstap naar toe.
Hier net hetzelfde, als bij Liliane, zelf gaan lijkt hier niet zo meer makkelijk te kunnen, maar zo kunnen we blijven het reilen en zeilen aan onze kust volgen.

Gepost door: greta | 08-11-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, van mij was het nu niet zo lang geleden want met twee vriendinnen gingen we er een tijdje geleden eens naar toe. Maar toen hebben we niet zo veel gezien want we waar pas na de middag van huis vertrokken. Het was anders ook geleden van in mijn jeugd. Meestal gingen we naar Middelburg . Allé ik zal dus nog maar op stap gaan en foto's tonen zodat je een beetje kan "meereizen" :-)

Gepost door: magda | 09-11-14

Ik herinner me dat we vroeger, met de zoon,ook een paar keer het Arsenaal van Vlissingen hebben bezocht. Vlissingen is echt wel een bezoek waard. Prachtige beelden vanuit dat kraaiennest, heb je gemaakt, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 08-11-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , het leuke aan Vlissingen is dat er veel op wandelafstand ligt en je niet op zoek moet voor vervoer. Ik had al veel gehoord over het Arsenaal en het is echt de moeite waard. Een ietsje viel het tegen omdat -wegens weinig bezoekers- een aantal attracties niet doorgingen. Maar dat kraaiennest maakte voor de kinderen veel goed. Dat de foto's van daaruit nog lukten is meegenomen want de ramen waren niet bepaald proper! En al zat de zon ,het bleef toch nog nevelig.

Gepost door: magda | 09-11-14

hha, die 1e vis had ik nog nooit gezien ;-)

Gepost door: cuisine celine | 08-11-14

Reageren op dit commentaar

@Celine, en het was nog een groot exemplaar op de koop toe!

Gepost door: magda | 09-11-14

Ik probeerde het ook eens in Barcelona foto's te nemen van vissen alleen het lukte met niet zoals hier bij jou

Gepost door: merel | 08-11-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik ben in feite ook verwonderd dat de foto's goed lukten. Misschien komt het omdat de aguariums goed verlicht waren en dan nog die vissen blijven ook niet stilstaan om op de foto te komen hé! :-).

Gepost door: magda | 09-11-14

ik heb hier met bewondering je foto's bekeken Magda..

die uit het aquarium zijn bijzonder mooi..

mij lukt zoiets nooit..

prettige zondag

Gepost door: willy | 09-11-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik heb de camera tegen het glas van het aquarium gehouden. Misschien dat het daardoor lukte maar de aguariums waren ook goed verlicht en gepoetst. Iemand liep rond om de glazen te reinigen met een soort magnetische spons zodat het reinigen zowel van buiten terzelfdertijd met het sponsje van binnen gebeurde

Gepost door: magda | 09-11-14

mooie vissen, je foto's zijn heel geslaagd want zo achter glas en die verlichting
en wat een prachtig uitzicht

Gepost door: fotorantje | 09-11-14

Reageren op dit commentaar

@Antje,ja de foto's van die aquariums zijn allemaal goed gelukt. Ook een verrassing voor mij, hihi! Jammer dat er de hele dag een lichte nevel hing want we hadden zo graag eens de Belgische kust gezien. Al met al was het toch een spectaculair uitzicht zo hoog in de lucht. We waren al blij dat zo nu en dan de zon scheen die de dikke nevel wat deed verdwijnen.

Gepost door: magda | 09-11-14

De tropische vissen zijn fantastisch, die kleuren, het lijkt wel of ze geschilderd zijn. Een beetje surrealistisch wel. Moet ik ook eens met de kleinkinderen doen.

Gepost door: Mieke | 10-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke, bepaalde vissen had ik nog nooit gezien en de andere aquariums waren ook erg leuk alleen ging het niet zo goed om foto's te maken. Je zat zogenaamd in een duikboot en je moest door patrijspoortjes kijken. Niet bepaald ideaal om foto's te maken. Maar de kweekaquariums, en het open bassin waar je de roggen en haaien kunt aaien en de visjes die eelt van je voeten eten kun je allemaal aanraken. Kinderen vinden het Arsenaal "hartstikke leuk".

Gepost door: magda | 11-11-14

Hele mooie uitstap.. je foto's spreken boekdelen! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 10-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik ben zelf erg verrast geweest want ik dacht om er een verlaten boeregat te vinden. Neen, het is een bruisend stadje!

Gepost door: magda | 11-11-14

De commentaren zijn gesloten.