13-11-14

Herfst of Lente... in de tuin ?

tuin.jpg

Als je in de tuin loopt zou je niet zeggen dat het herfst is. Er bloeit nog zoveel, al is het natuurlijk niet meer zo uitbundig als tijdens de zomermaanden. Als de geraniums zo verder doen dan zetten ze hun tweede herfst  in met onafgebroken te bloeien.

tuin1.jpg

De hele dag hoorde ik buiten grasmachines, heggenscharen, drukspuiten. Ik geloof dat al mijn buren in de tuin aan het werken waren. Ik ben ook de tuin in gedoken. Ik heb de grote snoeischaar  genomen en heb de laurierhaag wat korter gemaakt. Ik was er al een tijdje terug aan begonnen maar toen het weer wat tegenviel ben ik er mee gestopt en dacht om het verder te doen in het voorjaar.
Het lijkt vandaag wel voorjaar dus ben ik verder gaan snoeien. Eén kant van de tuin is helemaal gedaan. Nu nog de helft van de andere kant. Maar zoals je op de foto ziet kan ik met de grote snoeischaar niet zo'n dikke knotsen snoeien . Daarvoor reken ik op de klusjesman met een kettingzaag.
In elk geval ben ik tevreden met hetgeen ik vandaag heb gedaan en het was nog aangenaam buiten ook.

snoeischaar.JPG

laurier.JPG

De vogels moeten nog geen voedselgebrek hebben want de grote hulst draagt nog al zijn besjes. Hulst is een langzaam groeiende boom en kan tot 10 m hoog worden en wordt gemiddeld 100 jaar oud. Ik denk dat die hier toch al een twintig jaar staat. Er wordt nooit gesnoeid in die boom en de takken hangen een beetje springerig in alle richtingen. Toch vind ik het een mooie boom.

hulst1.JPG

19:14 Gepost in het weer | Commentaren (8) | Tags: het weer, tuin, snoeien |

Commentaren

Het lijkt wel zomer in je tuin, Magda. Zoveel mooie bloemen die nog bloeien. De hulst lijkt me een merkwaardige, maar mooie boom.
Ja, we beleven een zeer zachte herfst. Ik denk dat we alle records aan het breken zijn. Ik denk zelfs dat we straks buiten Kerstmis zullen kunnen vieren in ons badkostuum.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-11-14

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook een hulstboompje staan, maar ik hou heb kort zo'n anderhalve meter hoog. Anders doed de nieuwe buurman mischien oook lastig, de voorige heeft al een mooie lijsterbes vermoord. Gevolg : de grond er rond ook naar de knoppen ,nu twee jaar later (zij hebben hier maar drie jaar gewoond) gaan er nog planten dood. We hadden het niet geweten maar hij heeft fier staan bluffen degen de andere buur zij hebben gezwegen ,maar als ze verhuist zijn hebben ze het ons gezegt

Gepost door: lilianel | 13-11-14

Reageren op dit commentaar

Mijn hulst lijkt op de jouwe :-).. maar hij schiet de laatste tijd wel heel erg omhoog! wist niet eens dat hulststruiken zo hoog konden worden! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

Je tuintje staat er inderdaad ook nog vrolijk bij. Maar ik heb hier verschillende soorten bessen staan, ook die hulst, zelfs twee boompjes met van die kleine appeltjes maar niet naar de smaak van de vogels hier. Nu kan het ook met de kat zijn die hier rondloopt, denk dat daar de oorzaak ligt Magda.
Vandaag is het hier 'n stuk kouder, en de wind is ook van de partij, maar de bladeren die vallen ook niet zo rap dit jaar, zeker de treurwilg die staat nog volop in het blad.
De amberbomen die staan bijna kaal, jammer het was zo' mooi vuurwerk van kleur als de zon er door scheen.
groetjes en geniet nog van je tuintje

Gepost door: greta | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

je tuin ziet er heel gezond uit, die geniet van de zachte herfst en zo kan ook jij weer genieten

Gepost door: fotorantje | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

Het lijkt wel zomer in je tuin!

Gepost door: bea | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

je doet er mij aan denken Magda..

maar ik moet nog een stuk van mijn laurierhaag doen....
maar dat zal niet voor vandaag zijn

groeten

Gepost door: willy | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

Lieve mensen ,heb ik geluk dat ik deze foto's nog nam op een zonnige dag. Nu trekt het hier op niet veel meer. Alles staat er verzopen bij!

Gepost door: magda | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.